0.15 köstek biraz tekne çaparisi gibi olmuş ama ben önerilerimi yukarı da söylemiştim. Güzel avlar...0.15 köstek bedeni, 10 numara iğne, 0.25 çapari bedeni, 0.30 ana misina bedeni. son durumum bu![]()
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
0.15 köstek biraz tekne çaparisi gibi olmuş ama ben önerilerimi yukarı da söylemiştim. Güzel avlar...0.15 köstek bedeni, 10 numara iğne, 0.25 çapari bedeni, 0.30 ana misina bedeni. son durumum bu![]()
İyi avlarda kullanın. Ama deneyim kazandıkça hazır köstek ve çapari almayın. Kendiniz yapın daha kaliteli oluyor.spot balık sitesinden aldım köstekleri. 10 numara iğne isteyince otomatik 0.15 köstek bedeni ayarlandı. bu hafta sonu Allah izin verirse hem yeni olta kamışım lineaffe im casting hem de yeni misina ve çaparilerimle ( kendim hazırlayacağım) istavrit peşine düşeceğim. yorumlarınız için saolun
![]()
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.bişey sormak istiyorum sizeBiz kıyıdan kullanım için istavrit çaparilerimizi yaparken 0.25/0.12, 0.25/0.10, 0.28/0.12 (beden kalınlığı/köstek kalınlığı) ve iğne olarak da dökme 11 veya 12 numara iğne kullanıyoruz. 0.25 beden olan çapariler 125 gr kurşuna kadar, 0.28 beden olan ise 140 gr kurşuna kadar randımanlı oluyor.
Yine kıyıdan kullanımlarda çinekop çaparilerimizi yaparken 0.30/0.18, 0.30/0.20 (beden kalınlığı/köstek kalınlığı) ve iğne olarak da uzun palalı 9 veya 8 numara dökme iğneler kullanıyoruz. 0.30 beden ile 150-160 gr kurşuna kadar atım yapabilirsiniz.
Yine kıyıdan kullanımlarda palamut çaparilerimizi yaparken 0.35/0.25, 0.35/0.28 (beden kalınlığı/köstek kalınlığı) ve iğne olarak da uzun palalı 1/0 veya 2/0 iğne kullanıyoruz. Palamut çaparisinde 125-140 gr kurşun arasında kullanıyoruz.
Teknede kullanılan çapari konusu ise ayrı bir konu.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.bişey sormak istiyorum size
Beden ve köstek misina markalarınızı söylermisiniz acaba Teşekkürler
Evet düğümsüz çapari ve yapmak başlangıçta kolay değildir ama el alıştıktan sonra ne kadar hızlı yaptığınıza şaşıracaksınız. Köstek hazırlamak çapari yapmaktan daha keyiflidir.abi dün aldığım köstekleri misinaya bağlamaya çalıştım. 2 saatte 3 çapari anca hazırladımbu işler tecrübe işi demek ki. bir de bağladığım köstekler hep yerinden oynadı. sabitleyemedim. üç alttan üç üstten düğüm yapmama rağmen zor oldu epey.
Bende sizler gibiyim, daha üstad olmaya çok var belki de ömür yetmez.üstad bende hazır köstek aldım bedene bağladım ama 3-4 atışta köstekler bedene dolanıyo. hatta açılamayacak kadar düğümleniyor. tavsiyeniz varmı?