Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Corona Virüs (2019-ncov)

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Virüsün anormal bir yönü var...yapay olabilir diye düşündürüyor beni..her virüs riski ortaya çıktığında küçük çocuklar ve bağışıklık sistemi azalan yaşlılar riskli grup diye lanse edilirken?..bu defa sadece yaşlıları öldüren bir hastalık söz konusu ediliyor...hayatımda böyle bir viral enfeksiyon duymadım görmedim..
Kanıtlanmış bir veri olmamakla birlikte bazı bilim insanlarınca virüsün tutunduğu ACEII enziminin çocuklarda yetişkinlere göre yaklaşık 10 kat daha az olması nedeni ile olabileceği düşünülüyor. Bilimsel olarak kanıtlanmadıkça güvenilirliği tartışılır elbette.

Candy_Man

Aktif Üye
İtalyada işler ciddi. Sırf bugün 250 kişi ölmüş.
Avrupanın nüfusu zaten yaşlı. Bu da tüm avrupa ülkelerinin virüsün asıl risk grubunda olduğunu gösteriyor. Müslümanlığın verdiği hijyene bağlılık da göze çok çarpıyor avrupanın bu hale gelmesinde.
Avrupada tuvalet sonrası el yıkama alışkanlığı en yüksek ülke bosna hersek%97 Türkiye 95
En kötüsü hollanda 50 italya 56.
Bazı şeyler tesadüf değil.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

M. Taha D.

Daimi Üye
Virüsün anormal bir yönü var...yapay olabilir diye düşündürüyor beni..her virüs riski ortaya çıktığında küçük çocuklar ve bağışıklık sistemi azalan yaşlılar riskli grup diye lanse edilirken?..bu defa sadece yaşlıları öldüren bir hastalık söz konusu ediliyor...hayatımda böyle bir viral enfeksiyon duymadım görmedim..
İtalya'da hayatını kaybedenlerin arasında gençler de var.. Bağışıklık sisteminin zayıflığı, kronik akciğer hastalığı vs. şeyler ile alakası olabilir..

korayb3406

Daimi Üye
Adı
KORAY B.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Avrupanın nüfusu zaten yaşlı. Bu da tüm avrupa ülkelerinin virüsün asıl risk grubunda olduğunu gösteriyor. Müslümanlığın verdiği hijyene bağlılık da göze çok çarpıyor avrupanın bu hale gelmesinde.
Avrupada tuvalet sonrası el yıkama alışkanlığı en yüksek ülke bosna hersek%97 Türkiye 95
En kötüsü hollanda 50 italya 56.
Bazı şeyler tesadüf değil.

Ülkemizde test sonucu pozitif çıkan 6. kişi Umreden dönen bir vatandaşımız olarak açıklandı. Virüsün dini, dili, ırkı ayırt ettiğini düşünmüyorum.

Candy_Man

Aktif Üye
Ülkemizde test sonucu pozitif çıkan 6. kişi Umreden dönen bir vatandaşımız olarak açıklandı. Virüsün dini, dili, ırkı ayırt ettiğini düşünmüyorum.
Ben müslümana bulaşmaz ya da onlar gavur ondan ölüyorlar falan demedim. Toplum alışkanlıklarına dinin etkisi var demek istedim. Umreye gitmek zaten hata şu anda. Kendi ailem gidiyordu zor durdurduk.

Sergi0

Aktif Üye
Adı
Serhat Ç.
Şuan ki ölümlerin yaşlı nüfusu hedef almasından dolayı devletler önlemler konusunda daha rahat davranıyor bir nevi devletlerin işine geliyor herhalde başından beri en ciddi önlemleri alan tek devlet var oda Çin

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Müslümanlığın verdiği hijyene bağlılık da göze çok çarpıyor avrupanın bu hale gelmesinde.
Bu genelleme yanlış bence , siz araplar ile Türklerin hijyen konusunda aynı olduğunu söyleyebilir misiniz ? Hem avrupalı hem müslüman olunca sanki daha hijyenik oluyor. yani batıya doğru güzelleşip doğuya doğru pisleşiyor.

Candy_Man

Aktif Üye
Bu genelleme yanlış bence , siz araplar ile Türklerin hijyen konusunda aynı olduğunu söyleyebilir misiniz ? Hem avrupalı hem müslüman olunca sanki daha hijyenik oluyor. yani batıya doğru güzelleşip doğuya doğru pisleşiyor.
Evet bu daha doğru bir tespit.
Asıl konu hijyen. Dini konulara girmek niyetinde değildim. Bize göre "muasir medeniyet sayılan toplumların hali ortada " demek istiyorum.
Bu arada ingiltere mücadele etmeme kararı almış. Çok enteresan.

simetri

Aktif Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Evet bu daha doğru bir tespit.
Asıl konu hijyen. Dini konulara girmek niyetinde değildim. Bize göre "muasir medeniyet sayılan toplumların hali ortada " demek istiyorum.
Bu arada ingiltere mücadele etmeme kararı almış. Çok enteresan.

İsveçte yaşayan arkadaşım da benzer bir şey söyledi. Teşhis konulan hastaya "lütfen evden çıkmayın" diyorlarmış. Yöntemin işe yarayıp yaramayacağını zaman gösterecek.