Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cubuklu kiyi avciligi

Adı
Serdar
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaslar merhaba,
Bu gun ogleden sonra cubuklu tesislerinin oradan at cek yaptim. Kamisim 20-60gr atarli. 40gr sahteyi ortalama 40-50m uzaga atabildim. Gayet yeterli dusuncesindeyim; fakat 20-25gr sahtelerim adeta kelebek gibi havada suzulup, 15-20m ye dusuyorlar. Moralim cok bozuldu. O kadar paralar verdim o sahtelere. Yok icinde bilye varmis da uzaga gidermis de... hic de uzaga gitmediler. O koca kofanalari 20gr sahte ile uzaga atmadan 10m den mi yakaliyorlar? Hic sanmiyorum. Peki 20grlik bir sahteyi nasil uzaga atabiliyorlar? Acaba diyorum kursun da mi takiyorlar? 40gr ve ustunde sorun yasamiyorum. Fakat 40gr altinda asla 30-40m atamiyorum. Nerede hata yapiyorum?
Syg.

Lüfer53

Aktif Üye
Adı
Erdinç
Kan Grubu
O Rh Pozitif
15-20 m dende o koca kofanalar alınıyor bazı bölgelerde balık muazzam kıyıya yakın oluyor. Kamışın markası ne bilmiyorum ama 20-50 atarlı okuma heliosla kendo seabass minnow 125 sahteyi @alperderya arkadaşımız 45-50 m rahat atıyor. 40 gr lık jig ile bu mesafenin yaklaşık 2 katına ulaşabiliyor. Atış stilinizde problem olabilir. Eğerki makinedeki misina az değilse atış stilinizdede problem yoksa 40-50 m arasını 21 gr sahte ile rahatlıkla görmeniz gerekir diye düşünüyorum.

Adı
Serdar
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kamis daiwa spin, full karbon, 3metre.
16mm 8 katli ip misina
Ucunda 1,5m shok leader

Olarak atiyorum. Sahteyi arkama aliyorum. Kamis ucundan 60cm sarkiyor. Kafamin uzerinden yarim daire seklinde savuruyorum. 21gr sahte havada sacmaliyor ve 20m ye dusuyor.

Lüfer53

Aktif Üye
Adı
Erdinç
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Genelde çubuklu tarafındamı avlanıyorsunuz ? O bölgeye pek sık gelmem ama bi ara ortak bir noktada beraber test edip görmek lazım veya size yakın olan arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaktır.

Adı
Serdar
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben yeniyim. Hatta yepyeniyim :) aslinda cok makbule gecer. C.tesi ya da pazar gunleri benim icin uygun olur. Tercihim anadolu yakasi. Avrupa da olur.

Adı
Serdar
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Lüfer53

Aktif Üye
Adı
Erdinç
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu konuyu şimdi okudum tek kol ile avlanmak zorundaymışsınız gayet zor olacak ne kadar hafif takım olursa olsun. Ancak yinedehiç birşey imkansız değildir azim olduktan sonra. Öncelikle tek kol ile atış denemedim hiç. İlk spin avımda tek kol ile atış deneyip tahmini mesafeleri sizinle paylaşıcam daha sonra neler yapılabilir elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
bence kamış atarı çok yüksek, sanırım spin avı yapacaksınız, 10-40 gr atarlı kamışlara bakmanız lazım, boğazda gebnelde 270 10 - 40 ya da 7 - 28 gibi atarlarda spin kamışlar tercih ediliyor. bence sizin 10-40 gr atarlı bir kamışa ihtiyacınız var. bunların dışında misina kalınlığı, markası ve makine da atış mesafesinde çok etkilidir. aynı kalınlıklarda farklı marka misinalar bile atış mesafesini etkiler.
lüfer için henüz erken ve istanbulda lüfer genelde akşama doğru ya da sabaha karşı daha çok verimlidir. çubuklu tarafında avlanacaksanız çubuklu iskelesine yakın akıntısız yerleri tercih edin derim.