Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

DAİWA LATEO VE SHİMANO DİALUNA

tufi

Üye
Adı
Tufan
Arkadaşlar üst düzey Spin kamış alma arefesindeyim. Fakat bir türlü karar veremedim. Yukarıdaki iki kamış arasındayım. Kullanıcı arkadaşlar erim ve aksiyonları hakkında görüşlerini yazabilirlerse çok sevinirim. Kullandığım sahte ağırlığı. 10-35 arası.

BıyıklıAt

Yeni Üye
Adı
ali ata
Kan Grubu
O Rh Negatif
Nacizane tecrübelerimi aktarıyım. Daha önce daiwa legalis seabass 10-35 kamış kullanıyordum. Bu kamışla su üstü sahteleri '' zipbaits fakie dog, sea horse ex fortuna '' istediğim uzaklığa atamıyordum. Sonrasında dialuna 8-45 kamış a geçiş yaptım. Bu kamışta su üstü sahteleri istediğim uzaklıklara atabildiğimi fark ettim. Hele ki jiglerin erim mesafesi çok daha fazla arttı. Dialunayı alalı yaklaşık 3 hafta oluyor. Henüz büyük bir balık yakalayamadım. Asıl sınavını o zaman verecek diye düşünüyorum.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Shimano ekipmanlarını daha çok tercih eden biri olarak iki kamışı da kısmen tecrübe ettim ve lateo diyorum.

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Nacizane tecrübelerimi aktarıyım. Daha önce daiwa legalis seabass 10-35 kamış kullanıyordum. Bu kamışla su üstü sahteleri '' zipbaits fakie dog, sea horse ex fortuna '' istediğim uzaklığa atamıyordum. Sonrasında dialuna 8-45 kamış a geçiş yaptım. Bu kamışta su üstü sahteleri istediğim uzaklıklara atabildiğimi fark ettim. Hele ki jiglerin erim mesafesi çok daha fazla arttı. Dialunayı alalı yaklaşık 3 hafta oluyor. Henüz büyük bir balık yakalayamadım. Asıl sınavını o zaman verecek diye düşünüyorum.
Alt segment Legalis tecrübeniz sonucunda, orta segment Lateo yu yine bir orta segment Dialuna nın arkasında konumlandıran bu yorumunuz eminim birçok hobicinin kafasını karıştıran kamış seçimi konusuna bir netlik/açıklık getirecektir.

Son düzenleme:

GOKHAN AKSOY

Daimi Üye
Adı
GOKHAN AKSOY
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben atış erimi denge olarak lateo diyorum kamış konusunda daiwa gercekten iyi

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Takipde kalayım. Dialuna 2.74 6-32 düşünüyordum bende, slikon ve düşük gramajlı su üstü maketleri çalıştırmak için.

Son düzenleme:

tunaycanalp

Aktif Üye
Adı
Tunay Canalp
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Lateo 2.90 10-50 ve Dialuna 2.90 8-45 kullanmış biri olarak kesinlikle Shimano Dialuna diyorum.
İnan abiye katılıyorum. Dialuna ve lateo kullanmış biri olarak bende kesinlikle dialuna diyorum.

Fark olarak ne gördüğünü sormuş Birol abi. Şahsi tecrübelerimi söyleyebilirim. Epoksi sararması iki kamışta da mevcut. Bu artık alt ve orta segment kamışlarda standart oldu diyebilirim. Ama lateo pas yaptı. 50 lira verip aldığım fladen kamışta bişey yoktu ve lateo tatlı su avı yapmış olmama rağmen pas yaptı. (Bu arada kamışlarımı her av sonrası yıkar silerim)

İkinci olarak makineyi bağlayıp tuttuğumuz yer lateo da el acıtıyor. Özellikle daiwa bu konuda alt, orta segment kamışlarında buna kesinlikle dikkat etmiyor.

Kamış sertliği bakımından Lateo bana daha çok hitap ediyor. Ama son Dialuna lar da sertlik bakımından ileri taşıdı kendini.

Özet olarak bütünüyle bakıldığında yine de tercihim Dialuna olur..

Son düzenleme: