Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Deniz'in sultanları

Adı
Bora ERDEN
Cahit Abi, çok güzel balıkları kovana atmayı başarmışsın. Bence yazının giriş bölümü bu aralar boğazda yaşananları dikkate alırsak sonrasından daha da önemli. Umarım bu yazdıkların ve avın herkese ders olur.

Tebrik ve saygılarımla...

YaşaR

Moderatör
Yönetici
Gold Üye
Adı
YaşaR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sevgili Cahit abi gülen yüzünü özlemişim, avını ayrıca tebrik ederim.

Selamlar, sevgiler.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Tebrikler Cahit Abi,
Güzel av olmuş

Yakaladıkların sarıkanat mıdır, lüfer midir?

Burak Karadeniz

Daimi Üye
Adı
Burak Karadeniz
Sevgili kardeşim en çok sevdiğin avı gerçekleştirdiğin için seni kutlarım.Yüzündeki gülümseme ve mutluluk hiç eksik olmasın.Sevgilerimle.

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre
Sevgili Cahit Abi,hoş geldin.
Neredeyse beş seneden beri yemli lüfer ve sarıkanat avına çıkmamıştım.
Geçen cuma günü akşam dokuzdan sabah ikiye kadar çok güzel sarıkanatlar yakaldım.Özlemişim bunu.Çok zevkli bir avdı.
Tebrik ediyorum.

ArateuS

Daimi Üye
Adı
Tamer Bulut
Kan Grubu
A Rh Negatif
Yine güzel bir av ve harika bir sunum :) tebrikler Cahit amcam :)
Sevgiler :)

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Cahit,

Sakın yakınlarda Karaağaça dönme, çünkü su sıcaklığı hala 22-23 derece. Balık yok ayrı, 70-80 yaşındaki kadınlar her gün denize giriyor, en azından onları görmemek için gelme.
15-20 gün kadar önce garip bir yöntemle (plastik kafa ile) 2kg lık bir levrek yakaladım. Başka tık yok. Bu cumartesi Şakran'a da gittim sonuç sıfır. Tek bir vuruş alamadım. Bir aydır sadece bugün deniz kenarına gitmedim.
Geçen hafta birisi liman içinde kefal oltası ile 4.5 kg lık levrek yakaladı. Sanırım ekmek başındaki ilaryalara atlayıp yakalandı o da. Bunca zamandan beri duyduğum 3. levrek. Diğeri de geçen pazar Küçükkuyu mendirekte liman dışı bir ispendek. Ben liman içine atıyordum. Görüyorsun gidip denemediğim yer kalmadı.
Burada deniz combalaktan geçilmiyor, suyun üzerinde 20 santimlik ilaryalar uçuşuyor, dün akşam zarganaya benzer uzun bir balık su üstünde sürat denemesi yaptı. Bu kovalamacaların ortasından benim sahteler, canlı balıklar geçiyor, tek vuruş yok. Levreklerin hepsi eğitim almış, ne sahteye ne bırakmaya burun kıvırmıyor.
Suyun soğuyup, enerji ihtiyaçlarının artmasını beklemekten ve atıp boş çekmekten başka yapacak bir şey yok galiba.

Bu arada son yağışlar sonrası dereye tatlı su girmeye başladı, dere ağzına her gece 12 bırakma atan biri var, o da sıfır çekiyor.

Haberler 1 kiloluk kalamarlar dışında pek iç açıcı değil. Suda aşırı yükselip alçalma nedeniyle akıntılar var. Profesyoneller de perişan.
Ha bir de ahtapotlar kıyılara geldi. Nerede kaldı aralık, ocak.

CAHİT ACUN

Daimi Üye
Adı
CAHİT ACUN
Bende diyordum Cahit abimiz nerelerde bu dişli familyasında :) Yine güzel bir teknikle harika balıklar almışsın abi, özlemişiz seni ve karelerini,
Bu av da her zamanki gibi yakışmış,
Bereketli olsun...

Kardeşim,bende sizleri gerçekten özledim.Bu aralar çok yoğundum.Kızımın nişanı,evin onarımı derken balığı unutuverdik.Ama Lüfer bana meydan okuyunca bende soluğu Boğazda aldım.Teşekkürler ediyorum Gökhan'ım.Sana daha irileri nasip olsun.Sağlıcakla kal.Kendine iyi bak.Sevgiler...

CAHİT ACUN

Daimi Üye
Adı
CAHİT ACUN
Cahit abi ellerinize sağlık, tebrik ederim. Şu senin duyarlılığın herkese ders olmalı. Balık avınızla ilgili tüm detayları sabah Altuğ arayınca öğrendim, açıkçası oldukça da imrendim :)

Avlarınız bereketli olsun.

Selamlar

Kardeşim,teşekkürler ediyorum.Duyarlı olmaz isek deniz anamızı öldüreceğiz.Altuğ çok mutlu idi eve dönerken.Ağabey haftaya geliriz değil mi deyip,önümüzdeki haftanın planlarını yapmaya başladı bile.Sende bize katılırsan ikimizde çok mutlu oluruz.Yanaklarından öpüyorum.Sevgiler...