Cahit,
Sakın yakınlarda Karaağaça dönme, çünkü su sıcaklığı hala 22-23 derece. Balık yok ayrı, 70-80 yaşındaki kadınlar her gün denize giriyor, en azından onları görmemek için gelme.
15-20 gün kadar önce garip bir yöntemle (plastik kafa ile) 2kg lık bir levrek yakaladım. Başka tık yok. Bu cumartesi Şakran'a da gittim sonuç sıfır. Tek bir vuruş alamadım. Bir aydır sadece bugün deniz kenarına gitmedim.
Geçen hafta birisi liman içinde kefal oltası ile 4.5 kg lık levrek yakaladı. Sanırım ekmek başındaki ilaryalara atlayıp yakalandı o da. Bunca zamandan beri duyduğum 3. levrek. Diğeri de geçen pazar Küçükkuyu mendirekte liman dışı bir ispendek. Ben liman içine atıyordum. Görüyorsun gidip denemediğim yer kalmadı.
Burada deniz combalaktan geçilmiyor, suyun üzerinde 20 santimlik ilaryalar uçuşuyor, dün akşam zarganaya benzer uzun bir balık su üstünde sürat denemesi yaptı. Bu kovalamacaların ortasından benim sahteler, canlı balıklar geçiyor, tek vuruş yok. Levreklerin hepsi eğitim almış, ne sahteye ne bırakmaya burun kıvırmıyor.
Suyun soğuyup, enerji ihtiyaçlarının artmasını beklemekten ve atıp boş çekmekten başka yapacak bir şey yok galiba.
Bu arada son yağışlar sonrası dereye tatlı su girmeye başladı, dere ağzına her gece 12 bırakma atan biri var, o da sıfır çekiyor.
Haberler 1 kiloluk kalamarlar dışında pek iç açıcı değil. Suda aşırı yükselip alçalma nedeniyle akıntılar var. Profesyoneller de perişan.
Ha bir de ahtapotlar kıyılara geldi. Nerede kaldı aralık, ocak.