Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Derin su için makinada kararsız kaldım.

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
yahu ne kol ne derman kalıyo diyonda :D avlandıgımız zaman kaç tane çekiyoz zati büyük balık avında
trança-lagos-snagrit-mercan baracuda vs.. bu tür balıklar fasa fiso çekmesi.. 20 kilo üzeri balıkda akyadır çogunlukla onada denk gelmek mesele tabi.. denk gelinirsede ne derman kalsın bende nede kol razıyım allah için :p

Kaankaya

Üye
Adı
kaan kaya
Kan Grubu
AB Rh Negatif
Burda önemli olan zaten büyük avlarla mücadele edip onu tekneye alın teriyle almak bence bunu yapmayip yorulmayacaksak balık sevdam olmaktan çıkar :)

NiGHTMaRe07

Aktif Üye
Adı
AŞKIN ATEŞ
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Arkadaşlar burak arkadaşımız derin su avından bahsetti jig avından değil..Değilse jig avının keyfi mücadelededir zaten..

aliozturk

Aktif Üye
Adı
ALi ÖZTÜRK
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşım hayatının hatasını yaparsın :)) Benim gibi Spin ve yemliden vazgecersin sabahtan akşama kadar indir kaldır yaparsın ama inan iyi oluyor kas yapıyorsun :)

Benden sana tavsiye penn Battle 7000 veya 8000 aralarındaki tek fark bildiğim kadarıyla agırlık bende penn arıyorum diğer makinan jigde hurda oldu rafa kaldırdım tabi benim hatam sen surf makinayı jigde kullanırsan böyle olur.

aliozturk

Aktif Üye
Adı
ALi ÖZTÜRK
Kan Grubu
A Rh Pozitif
yahu ne kol ne derman kalıyo diyonda :D avlandıgımız zaman kaç tane çekiyoz zati büyük balık avında
trança-lagos-snagrit-mercan baracuda vs.. bu tür balıklar fasa fiso çekmesi.. 20 kilo üzeri balıkda akyadır çogunlukla onada denk gelmek mesele tabi.. denk gelinirsede ne derman kalsın bende nede kol razıyım allah için :p
Valla kardeş eğer jig için söylüyorsan inan dediğin gibi fasa fiso değil 5 kiloluk bir sinarit aldım 130 metre civarındsa inan bana köpek blığı ceker gibi oldum o yuzden bence en mantıklısı hafisi jig kamışı ve makina ama bunada en az 6000 tl para lazım o yüzden 3.5 kiloluk bir torik almış olduğum (tekneden sırtı ile) arkadaşımın olan penn batlle 7000 makşna çok hoşuma gitti hatta panle birlikte aynı gün daiwa saltist kullandım fiyatı yarısına yakın olduğu halte penn daiwadn daha rahat sarım yaptı.

Bence penn battle 7000 al ben aynısını yapacağım.hatta forumda takaslı olarak yazdım.

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
abim cedros 55 - raw II 55-65 salina 2 makinalar var bende.. 60-80 cedros pro kamışa takıyom bunlardan birini vallahi güle oynıya çekiyom trança-sinagrit-lagos-orfos :D yapma gözünün çapagını yiyim :p

aliozturk

Aktif Üye
Adı
ALi ÖZTÜRK
Kan Grubu
A Rh Pozitif
abim cedros 55 - raw II 55-65 salina 2 makinalar var bende.. 60-80 cedros pro kamışa takıyom bunlardan birini vallahi güle oynıya çekiyom trança-sinagrit-lagos-orfos :D yapma gözünün çapagını yiyim :p

Valla rawlar için bişey demeyeceğim ama inan cedros bana zor gibi geldi :) ama belkide arkadaşın makina bakımsızdır..

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
kullandıgı misina normalinden fazla ise oo bile yorar adamı.. veya ip kullanıcan abi hafif balık avında

vetburak35

Aktif Üye
Adı
Burak
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Öncelikle teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.Geçen gittiğim dükkanda makineleri yakından inceliyordum. Okuma salina 2 10000/16000 okuma raw II 65 shimano exage 10000 'e baktım. Salina 10000/16000 daha cazip geldi fakat gönlüm raw II-65 te kalmıştı. O sırada bir abimiz geldi. Kısmet bu ya geçen gittiği yeni aldığı raw II- 65 ile yaşadığı sıkıntıyı anlattı. Aynı anda iki balık sarmaya başlayınca zorlanıp takılma yaptığını anlattı. Dükkan sahibi 0.40 lık 8 örgülü ipten dolayı kaynaklandığını söyledi ve misina ile denediler 400 gr ağırlık takıp yeniden. Fakat abimiz pek ikna olmamıştı. Shimano exage 10000 likte denemek istedi daha önce arkadaşından ödünç alıp kullandığı için. Kendisine göre daha güzel olduğuna kanaat getirdi.

Yakın zamanda sonuçlandıracağım inşallah. Derin suda (50 metre- 130 metre) genelde yemli takımda kullanmak için arada belki basit olarak jig yapmayı düşünüyorum.

Şuan için ben okuma salina II - okuma salina III yada Penn battle arasında kaldım yanlışım varsa lütfen düzeltin. Birde İp konusunda ne almalıyım?