Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Derin su için makinada kararsız kaldım.

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
penn battle canavar gibi makina
Ben tekneden nadir avlanmama rağmen Saltiga 6000 almıştım. Şu müsrifliğe bakın.:hasta:
Bir kez kullandım, derin suda daha sonra ava gitmediğimden bir daha kullanmadım.

Sonra gittiğim yerde 6000 o an bulunmadığı için Saragosa5000SW ve bununla kullanmak için de Force Master kamış aldım. Kamış kılıfının içinden çıkmamış durumdaydı kontrol etmeden aldım.
İlk avda kamışın makine ayağını sıkıştıran ringe bağlı olması gereken somun ile bağlantısının olmadığını gördüm. Eee ne de olsa Shimano deyip önemsemedim.
Neyse, makarasına Berkley profesyonel tip, gerçek ölçüsü 0.29mm ip sardığım Saragosa5000 i
kamışa takıp 100 gramlık kurşunla yemli oltamı suya indirdim.
Çekerken sanki 3-4 kg balık varmış gibi sarılmaya başladı ve yarım tur sert yarım tur daha yumuşak.
Bu durumda sırasıyla hard hırt, hard hırt sesleri çıkarıyordu.
Sabah 6 dan akşam 19 e o günüm berbat geçti. Evde makineyi inceledim yağlı olması gereken yerlerinin tamamen kuru olduğunu görüp yağladım. İçini açmadım.

Saragosa5000SW İstanbula geldiğimde servisin yolunu tuttu. Bunun içine de hiç yağ koymamış olabilirler mi soruma asla olamaz yanıtı geldi. Sonra da makine bana hiçbir sorunu yok denilerek kargo ile geri geldi.

Makinenin en önemli sorunu ipin ip roller üzerindeki kanaldan gelmeyip kolu çevirir çevirmez kanaldan çıkması ve konik bölgenin tele yakın en büyük çapına oturması ve buradan gelmesi.

Geçenlerde Ferdi Cebir bana geldi, bana makineyi İnce Çizgi kapanmadan o satmıştı. Kamışa makineyi taktık durumu gördü, galiba Shimanonun bu kamışı bu makineye uygun değil dedi. İlk kılavuz ile makine arasındaki mesafe ve kılavuzun makineden uzaklığının uygun olmadığı gözüküyordu.
Makineyi Cedros kamışa taktık, ipin ucundan o asıldı ben sardım. Ve ipin o an doğru yerden geldiğini gördük.

Ancak denize çıkıp Cedros kamışa Saragosayı taktığımda hiçbir şeyin değişmediğini aynı sorunun sürdüğünü gördüm.

Söyleyeceğim, bu malzemeleri aldığımızda pahalı ürün de alsak galiba bu ülkede şanslı olmak gerek. Çünkü karşımızda sorununuzu çözecek kuruluşlar her sektörde yok.

Şimdi Penn Battle 6000 siparişi verdim. ABD de arkadaşın eline geçti, haziranda gelirken getirecek.

Bu tür malzeme olayları beni bu hobiden soğutmaya başladı.

aliozturk

Aktif Üye
Adı
ALi ÖZTÜRK
Kan Grubu
A Rh Pozitif
hayırlı olsun penn iyidir bildiğin traktör
Bewnde inşallah jig için 7000 alıcam ilanımdaki takım satılırsa

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
hayırlı olsun penn iyidir bildiğin traktör
Bewnde inşallah jig için 7000 alıcam ilanımdaki takım satılırsa

Ağır hizmet traktörüm var. Saltiga.
Orta halli bir makine alayım dedim, yine gittim shimano ve yine hüsran sonrası battle sipariş ettim.
Yeni modelleri yani Battle 2 bir rulman eksiği ve yedek makarasız Türkiye' de eski modelden daha ucuz.
Eskiler daha pahalı.
Uzun süredir foruma girmiyordum, bu gün iki yazı ile Türkiyede shimanonun hala değişmediğini yazarak bu firmanın düşmanı olduğumu sanacaklar.

Adı
oğuzhan yıldız
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ağır hizmet traktörüm var. Saltiga.
Orta halli bir makine alayım dedim, yine gittim shimano ve yine hüsran sonrası battle sipariş ettim.
Yeni modelleri yani Battle 2 bir rulman eksiği ve yedek makarasız Türkiye' de eski modelden daha ucuz.
Eskiler daha pahalı.
Uzun süredir foruma girmiyordum, bu gün iki yazı ile Türkiyede shimanonun hala değişmediğini yazarak bu firmanın düşmanı olduğumu sanacaklar.
Size katılıyorum Türkiyede shimano gerek servis ağı gerek modeller çok zayıf.Bir kol için 3 ay bekleyen tanıdıklarım var.

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
bülent abi.. penn conflict makinayıda incele derim.. oda süperdir

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
burak kardeş..salinada çok iyidir penn de ikiside yarı yolda bırakmaz seni
makinayada 0.30 ip sarsan yeterli olur ama şöyle biraz iyi marka olsun devamlı kullanırsın

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
balıkçılık geçmişinde 1-2 makine görüp bundan iyisi yok demek yerine deneme-yanılmama yöntemine dayalı bazı bilgiler vereyim, ona göre piyasadaki uygun makineyi zaten kendin bulursun. bunların fiyatı 300 de olabilir, 3 bin de.
Derin suda yemli av için yüksek devirli makine kullanmak, deniz üzerinde spor salonunda ağırlık çalışmaktan farksızdır. 5 devir üstü makineleri bırakın, 4 devir üstü spin makine bile sizi feci şekilde yorar. 2-3 hafta önce 3.4 devirli bir makine ile 150 metrelere 750 gram kurşun indirdim, hamlanmış olmama rağmen bazen üzerinde 5 kırmızıyla birlikte (2 berber, 3 mercan) rahat rahat tekneye aldım. Ancaaak 100 gram kurşun bulunduğunuz bölgeye yetiyorsa çok da aşırı seçici olmaya gerek yok aslında. Yine benzer avlarda 3.1 devir oranlı çıkrık kullanıp 300 metrelere takım indirdiğim oldu. Çıkrığa alışmak gerekiyor, kamışı ters tutup çekecek ya da solaklığa terfi edeceksiniz. Fakat derinden gelen köstekbükücülerin etkisini azaltmak için ipi burmadan çeken bir çıkrık (misina kılavuzlu ya da kılavuzsuz) daha iyi bana göre. Öte yandan düşük devirli bir büyük spin makine, gideceğiniz farklı avlaklarda kıyıdan da kullanıma elverişli olduğu için daha çok yönlü bir malzeme. Vuruşları net hissetmek için, olur da büyük balık gelmesi durumunda rahat çekebilmek için ip misina kullanmak avantajdır. Bilinen markaları araştırırsanız, çakma ürünlerle başınız ağrımaz. Ben tercihimi marka ve model vermeden söyleyeyim, 2 hızlı, maksimum deviri 3.5 olan, misina kılavuzsuz (makinede az da olsa ekstra ağırlık), 400 metre ip misina kapasiteli, yıldız kaloma (baş parmağınızla kaloma kontrolü) bir çıkrık, üzerinde bölgede çıkabilecek sürpriz büyük balıklara göre kaliteli bir ip misina.

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
jiğ avından bahsediliyor ama çogu kişi yorulmakdan ve balıgı yukarı cekerken agırlıkdan şikayetçi :D ilginç Bende sizlere bu işi yapıcaklara yani herkeze şöyle bişey söyliyim alıcaksınız bunlardan bir tane sağ veya sol kollu takıcaksınız kamışınıza 0,30 da ip misina güle oynıya balıgınızı çekiceksiniz :D bu makinaların agırlıgı 600 grm ile 700 grm arası deyişiyor zati alınıcak jig makinasıda 600 grm üzeri bunlardan bir tane alın kimsenin başı agrımasın.. BURADA SÖZ BİTER PARA KONUŞUR AMA :D
salıcakla

Adsız1-crop2.png Adsız-crop.png Adsız2-crop3.png

shimano - okuma - daiwa