Horozbina
Daimi Üye
- Adı
- Bülent
Ben tekneden nadir avlanmama rağmen Saltiga 6000 almıştım. Şu müsrifliğe bakın.penn battle canavar gibi makina
Bir kez kullandım, derin suda daha sonra ava gitmediğimden bir daha kullanmadım.
Sonra gittiğim yerde 6000 o an bulunmadığı için Saragosa5000SW ve bununla kullanmak için de Force Master kamış aldım. Kamış kılıfının içinden çıkmamış durumdaydı kontrol etmeden aldım.
İlk avda kamışın makine ayağını sıkıştıran ringe bağlı olması gereken somun ile bağlantısının olmadığını gördüm. Eee ne de olsa Shimano deyip önemsemedim.
Neyse, makarasına Berkley profesyonel tip, gerçek ölçüsü 0.29mm ip sardığım Saragosa5000 i
kamışa takıp 100 gramlık kurşunla yemli oltamı suya indirdim.
Çekerken sanki 3-4 kg balık varmış gibi sarılmaya başladı ve yarım tur sert yarım tur daha yumuşak.
Bu durumda sırasıyla hard hırt, hard hırt sesleri çıkarıyordu.
Sabah 6 dan akşam 19 e o günüm berbat geçti. Evde makineyi inceledim yağlı olması gereken yerlerinin tamamen kuru olduğunu görüp yağladım. İçini açmadım.
Saragosa5000SW İstanbula geldiğimde servisin yolunu tuttu. Bunun içine de hiç yağ koymamış olabilirler mi soruma asla olamaz yanıtı geldi. Sonra da makine bana hiçbir sorunu yok denilerek kargo ile geri geldi.
Makinenin en önemli sorunu ipin ip roller üzerindeki kanaldan gelmeyip kolu çevirir çevirmez kanaldan çıkması ve konik bölgenin tele yakın en büyük çapına oturması ve buradan gelmesi.
Geçenlerde Ferdi Cebir bana geldi, bana makineyi İnce Çizgi kapanmadan o satmıştı. Kamışa makineyi taktık durumu gördü, galiba Shimanonun bu kamışı bu makineye uygun değil dedi. İlk kılavuz ile makine arasındaki mesafe ve kılavuzun makineden uzaklığının uygun olmadığı gözüküyordu.
Makineyi Cedros kamışa taktık, ipin ucundan o asıldı ben sardım. Ve ipin o an doğru yerden geldiğini gördük.
Ancak denize çıkıp Cedros kamışa Saragosayı taktığımda hiçbir şeyin değişmediğini aynı sorunun sürdüğünü gördüm.
Söyleyeceğim, bu malzemeleri aldığımızda pahalı ürün de alsak galiba bu ülkede şanslı olmak gerek. Çünkü karşımızda sorununuzu çözecek kuruluşlar her sektörde yok.
Şimdi Penn Battle 6000 siparişi verdim. ABD de arkadaşın eline geçti, haziranda gelirken getirecek.
Bu tür malzeme olayları beni bu hobiden soğutmaya başladı.