Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dolandırıcılara Dikkat

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sahindindende sistem direk satış üzerine kurulu olduğu icin yaparlar adamlar trilyonlar ile oynuyor her ilandan gelirleri var
Burası daha çok paylaşım ciddi bir takip ve emek ister öyle birşey

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Doğrudur dediğiniz yapması zordur ben anlamıyorum pek bu işlerden ama bi kere kimdi ne zamandı hatırlamıyorum hangi forumdaydı çok uzun zaman geçti aradan bi arkdaş bi konu paylaşmıştı kendi paylaştığı av raporlarındaki balık fotoğraflarının arkasına o şekilde kendi ismini yazmıştı benimde oradan aklıma geldi yapılabilir diye düşünmüştüm :)

cemiltonguç

Daimi Üye
Adı
cemil
Kan Grubu
A Rh Negatif
İnternete herhangi bir marka av malzemesi ismini yazın, çıkan görsel resimleri göreceksiniz, yüzlercesini...Yatak uzerinde, halı uzerinde, pc yanında...v.s.. Alışverişimizi yaparken daha dikkatli olalım...Sonuçta bu tarz kisiler öyle yada böyle ya çalacak, ya dolandıracak...Hırsızları Allah ıslah etsin..
Bugün sana sahte ürün satacak, onu yapamazsa ya evini soyacak, ya cebini, ya arabanı...
İnsanlık nereye gidiyor???

B

BS Okuru

Misafir
Arkadaşlar bende önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum.

Farklı bir platformda benim değilde bazı kişilerin başına geldi o yüzden yazma gereği duydum.

İsmi lazım değil bir forum sitesinde ( Balık üzerine değil ) bir şahıs ilk olarak çok uygun fiyatlı iphone cihaz satıyor. Hepsi faturalı garantili piyasa fiyatının 500 TL gibi bir rakamı altına. Yaklaşık olarak 30 40 tane bu şekilde telefon satıyor, sağdan soldan faturalı şekilde alıyor daha uyguna sana bana ona satıyor. Yeteri kadar satış yapıp belirli bir güvenilirliğe kavuştuktan sonra şöyle bir konu açıyor.

Yeni ürünler gelecek 100 adet fiyatı şu kadara düştü yalnız bunun parasını peşin almalıyım. Eğer güvenmiyorsanız bundan önceki sattığım müşteriler ile konuşun vs diyor.

Hem daha önce ürün sattığı hem onların referans olduğu kişilerden 100 adet telefon parasını alıyor ve ondan sonra ortadan yok oluyor.

Yani demem o ki siz siz olun hani buradan bile olsa daha önceden üç beş liraya alışveriş yaptığınız güven duyduğunuz insanlar ile alışveriş yaparken bile mutlaka dikkatli olmalısınız. Artık günümüzde çok az bir fark ile kapıda ödeme seçeneği mevcut.

Ürün satan arkadaşlarda hiç bir şey yapamıyorlar ise çektikleri fotoğrafı paint ile açarak basit bir şekilde üzerine ortaya fotoğrafın üzerine gelecek şekilde baliksevdam.com / nick yazabilirler.

B

BS Okuru

Misafir
dun bır baktım bu resımdekı kişi benım 2 sene oncekı urunumun resmını kendı ılanına koymus kendısıne serselısde bulundan bu resım ve urunler benım oldugunu ve neden benım urunlerımin resmını koyuyorsunuz ılana dedım hale cevap vermedı cevap vermesını beklıyorum bakalım ne dıcek .

Moderatör tarafında düzenlendi:

eylmz

Daimi Üye
[/QUOTE
Yani demem o ki siz siz olun hani buradan bile olsa daha önceden üç beş liraya alışveriş yaptığınız güven duyduğunuz insanlar ile alışveriş yaparken bile mutlaka dikkatli olmalısınız. Artık günümüzde çok az bir fark ile kapıda ödeme seçeneği mevcut.

Ürün satan arkadaşlarda hiç bir şey yapamıyorlar ise çektikleri fotoğrafı paint ile açarak basit bir şekilde üzerine ortaya fotoğrafın üzerine gelecek şekilde baliksevdam.com / nick yazabilirler.[/QUOTE]

Piyasada dolandırıcı çok hocam.
İnternet satışlarında kapıda odeme olmasi icin tüm kargo şirketleri ticari kayıt ve fatura istiyor
Kişiler de bunu yapamayacağı icin kapıda ödeme zor olur eskiden daha kolaydı herkes yapabiliyordu kapıda ödemeyi
Ki bence kapıda ödeme de doğru bir yöntem değil önce odeme sonra kutuyu açma sansın oluyor
Kargo şirketi hiçbir sorumluluk kabul etmiyor hakkıyla
Sonuç sadece güvendiğimiz insanlar veya yüzyuze alışveriş seçeneği kalıyor

eylmz

Daimi Üye
dun bır baktım bu resımdekı kişi benım 2 sene oncekı urunumun resmını kendı ılanına koymus kendısıne serselısde bulundan bu resım ve urunler benım oldugunu ve neden benım urunlerımin resmını koyuyorsunuz ılana dedım hale cevap vermedı cevap vermesını beklıyorum bakalım ne dıcek .
Eleman bizim ilanları sevmiş sanırım

metinmermer

Aktif Üye
Adı
metinmermer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamlar
Sahibinden.com da okuma trio 40 s 2. El olta makinası için bende ertürk çelik adlı kullanıcıya para gönderdim ne parayı ne ürünü gönderiyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.
Aynı kişinin okuma deadrenger 65 diye bir ilanı var. İlan sahibi izmirde saat. Play station vb. Ürünler satıyor lütfen dikkatli olun
İyi günler

sabriyazici

Daimi Üye
Adı
sabri yazici
Mümkün oldugunca elden teslim alin hem ne aldığınızı görürsünuz iki taraf da mahcup olmaz hic bir şekilde
Yada sağlam referansi olan kişiler den alin eşyanızı yuksek fiyatli ürünler hariç
Magazadan bile olsa aldığıniz ürünü iyi inceleyin iyi bakin sorun soruşturun elden alin
Dolandiricilik illaki net den olacak diye bir durum yok maalesef

metinmermer

Aktif Üye
Adı
metinmermer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aynen haklısınız ama her zaman eşden alma imkanı olmuyo mesafe vb nedenlerden bakalom savcılık dilekçesini elemana gönderince geri vites yapmaya başladı ama yinede dikkat etmek lazım

eylmz

Daimi Üye
Aynen haklısınız ama her zaman eşden alma imkanı olmuyo mesafe vb nedenlerden bakalom savcılık dilekçesini elemana gönderince geri vites yapmaya başladı ama yinede dikkat etmek lazım
Geçenlerde benzer bir olay basıma geldi
Benden iki defa malzeme alan bir arkadasa önce o nakit göndermeden malzeme gönderdim
Haftalarca telefonumu açmadı havale yapmamisti
Şikayet edeceğimi söylediğimde ise ayni ödemeyi çıkarttı
Tabiki yalanın biri bin para