Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ege'ye Yerleşme Planım Hakkında Görüşlerinize Ihtiyacım Var.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Abi mera konusu şaka tabi ki, yazları her haftasonu, kışları hava iyiyse oradayım. beraber gidebiliriz :)
Sağolasın:) ama anladığım kadarıyla eski foça dediğine göre yeni foça'yı pek önermiyorsun.

ilhany

Aktif Üye
Adı
İLHAN
Kan Grubu
O Rh Negatif
O kadar yer gezdim ama Didim'e hiç gitmedim:) Tam orta direk bir yer olduğu söylenir hep. Ekim sonuna doğru çıkacağım keşif turunda uğrayacağım yerlerden biri olacak. Teşekkürler:)
sat emeklisi, balık müdavimi bir abim fuardan teknesini sipariş edip didim akbüke yerleşti. iki gün önce geldi görüştük, balıklar karaya çıkacak diyor, fazlasıyla memnun. Bir göz atın derim.
Milas Ören içinse bizzat 6 sene oradaydım yazlığımız vardı hanay sitesinde. Balık açısından evet zengin bölge. Kılıç balık üretim tesisi tankların kirli (doğa açısından kirli değil) suyunu denize saldığı yerde inanılmaz bir balık populasyonu var. İlerisinde ise çökertme koyu var, hani türküdeki çökertme :) orada da jigle balık alanları izliyorum. Melanur, müren, lambuka, akya, sokkan ve nice balık var. zıpkına da müsait ancak en yakın hastane yanlış hatırlamıyorsam 48 km mesafede milas merkezde.
Bildiklerim bu kadar :)
Yıllarca Akbük'e gittim. Her yaz . Kayınpederin yazlığı vardı ve oğlana kayınvalide baktığı için her hafta sonu ve yaz tatilini neredeyse orada geçirdim. Ama o dönem balıkla hiç işim olmazdı. 1 kez bile olta atmadım. Ancak Akbük için şunu diyebilirim. Yazlık bir yere göre yeşillik çok az. Ama asıl sıkıntı Kazıklı ile arasındaki dağlar esintiyi kestiği için inanılmaz sıcak bir yer. Akbüke yerleşir klimalı evde otururum diyorsan itirazım olmaz tabii ki :):):)
Didim merkez Akbüke göre esinti ve serinliğin daha çok olduğu bir yer ve o bölgedeki her yer ulaşım mesafesinde kalıyor.

Yakamoz

Daimi Üye
Adı
Kenan Ahıska

Ege anlatilmaz yasanir. İnan farketmez. Marmaristen canakkaleye neresi olursa yasanir. İzmirden yukarisi birqz serindir. Asagisi feci sicaktir. Hepsinde hastane ve diger ihtiyaclar diger sehirlere gore cok ust duzeyde karsilanir. Rahat yasanir.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif

Ege anlatilmaz yasanir. İnan farketmez. Marmaristen canakkaleye neresi olursa yasanir. İzmirden yukarisi birqz serindir. Asagisi feci sicaktir. Hepsinde hastane ve diger ihtiyaclar diger sehirlere gore cok ust duzeyde karsilanir. Rahat yasanir.
İşte biz de artık anlatmayı bırakıp yaşamayı seçeceğiz inşallah:)
Mutlaka haklısınız ama yerleşim açısından daha lokal bilgilere ihtiyaç duyuluyor. Sağolsun arkadaşlar yardımcı oluyorlar.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yıllarca Akbük'e gittim. Her yaz . Kayınpederin yazlığı vardı ve oğlana kayınvalide baktığı için her hafta sonu ve yaz tatilini neredeyse orada geçirdim. Ama o dönem balıkla hiç işim olmazdı. 1 kez bile olta atmadım. Ancak Akbük için şunu diyebilirim. Yazlık bir yere göre yeşillik çok az. Ama asıl sıkıntı Kazıklı ile arasındaki dağlar esintiyi kestiği için inanılmaz sıcak bir yer. Akbüke yerleşir klimalı evde otururum diyorsan itirazım olmaz tabii ki :):):)
Didim merkez Akbüke göre esinti ve serinliğin daha çok olduğu bir yer ve o bölgedeki her yer ulaşım mesafesinde kalıyor.
Bak bu da çok faydalı bilgi. Akşam eve gittiğimde bu başlığı hanıma da göstereceğim.
Öte yandan daha önce gittiğim Dikili var mesela, akşamları gerek serin ve gerekse de sivrisinek az ama orada da marina sıkıntısı var maalesef.

hlubay

Aktif Üye
Adı
Haluk Baydoğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
4 Yıldır Didim de yaşıyorum. Kiralar sezon sonu ve biraz araştırma ile gayet uygun evler bulabilirsiniz. 2 oda 1 salon, mutfak salonda 600 kira veriyorum. 750 ye dubleks vardı 1..2 ay önce. Satın alınacak çok uygun evler de var. Tam emekli yeri ve bu yüzden bazen sıkıcı olabiliyor. Akbük biraz sıcaktır Didim daha uygun. Hastane biraz sıkıntılı hastanın durumuna göre Söke ya da Aydına sevk edilebilirsiniz. İş konusu yazlar rahat ama kışlar dert. Sezonunda da her tür sitilde balık avı yapabilirsiniz. Ben olsam durumum uygun olsa İzmir çevresinden yer bakardım. İzmir de büyüdüğümden olsa gerek özlüyorum yahu :D

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
4 Yıldır Didim de yaşıyorum. Kiralar sezon sonu ve biraz araştırma ile gayet uygun evler bulabilirsiniz. 2 oda 1 salon, mutfak salonda 600 kira veriyorum. 750 ye dubleks vardı 1..2 ay önce. Satın alınacak çok uygun evler de var. Tam emekli yeri ve bu yüzden bazen sıkıcı olabiliyor. Akbük biraz sıcaktır Didim daha uygun. Hastane biraz sıkıntılı hastanın durumuna göre Söke ya da Aydına sevk edilebilirsiniz. İş konusu yazlar rahat ama kışlar dert. Sezonunda da her tür sitilde balık avı yapabilirsiniz. Ben olsam durumum uygun olsa İzmir çevresinden yer bakardım. İzmir de büyüdüğümden olsa gerek özlüyorum yahu :D
Bu bilgiler de çok önemli benim için. Zira tamamen emeklilik imkanlarıyla yaşayacağım için fiyat konusu önemli. Marinada iş olanakları nasıl acep...
İzmir'in çevresinden dediğiniz nereleri mesela? Şehir hayatının içinde bulmayalım yine kendimizi:)

smucuk

Daimi Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Eski Foça bence de güzel alternatif. Fazla kalabalık bulmazsanız Aliağa'da olabilir. Yakınında hastane var mı bilmiyorum ama Mordoğan da güzel yerdir. Son olarak Datça diyeceğim. Datça benim de hayalimin başkenti.

ilhany

Aktif Üye
Adı
İLHAN
Kan Grubu
O Rh Negatif
Eski Foça bence de güzel alternatif. Fazla kalabalık bulmazsanız Aliağa'da olabilir. Yakınında hastane var mı bilmiyorum ama Mordoğan da güzel yerdir. Son olarak Datça diyeceğim. Datça benim de hayalimin başkenti.
İzmir de yaşayınca benim aklım hep daha aşağılarda doğal olarak. Datça ise efsanem....

hlubay

Aktif Üye
Adı
Haluk Baydoğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Muhayyer Marmaris civarını madem biliyorsunuz orası ile karşılaştırır isem marina da %50 daha az iş imkanı var. Tabi yapılacak iş ve uzmanlık konusu bu durumu değiştirir . Ben Marmaris . Bodrum çeşitli marina ve çekçek yerlerinde ahşap tekne ve boya işinde çalıştım ama burada iş alamadım. İzmir çevresi Foça iyidir özellikle Eski Foça favorimdir ama pahalı oldu son dönem yanılıyor olabilirim arkadaşlar düzeltir. Urla var mesela benim kafamda fırsatını bulsam gideceğim :D İzmir yarım ada çevresi her yer olur aslında bu tam olarak ne istediğinize ve maddi gücünüze bağlı. 4 ..5 yıldır uzak kaldığım için tam cevap yazamıyorum gidip bakmak lazım. Orada yaşayan arkadaşlar umarım cevap yazar. Didime uğrasanız da elimden geldiği kadar yardımcı olurum.