Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ege'ye Yerleşme Planım Hakkında Görüşlerinize Ihtiyacım Var.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Öncelikle her zaman iki kelamdan fazlasını da yaparız ve zaten prensip olarak iş saatleri dışında kesinlikle iş konularında konuşmuyoruz.
Eniştem ve ailesi Armatör ve yat malzemeleri ile ilgili şirketlere sahip olduklarından marinalar konusunda açtıkları mağazalardan dolayı bir fikir sahibi oldum.Yoksa doğal güzellik.deniz balık vs. zaten bilinen unsurlar.
Fiyatlar konusuna gelirsek.Kaş da ve tabi diğer yerlerde, turist olarak gitmekle oranın yerlisi olarak kalmak arasında dünya fark var.Vergileriniz,bilhassa otomobil başta olmak üzere kaskonuz en az yarı yarıya düşer.Mutfak masrafınız keza büyük oranda düşecektir.Sezonluk kiralar pahalı olmasına rağmen tam yıllık kiralamalarda fiyatlar gene makul derecelere düşer.Hemen baktım alın size linki
Emlak Ofisinden 2+1, 100 m² Kiralık Daire 750 TL'ye sahibinden.com'da - 691136084
2+2 deniz manzaralı teraslı 750 tl daire.İstanbulda bu paraya ancak insanların ayaklarını seyredebileceğiniz bir yer belki bulabilirsiniz.Dediğim gibi turistik olarak pahalı ama daimi olarak seçenekleriniz çok.Ben yukardaki seçeneği 2 dk da buldum.Orada araştırma yaptığınızda belki fikriniz değişecek çok uygun fiyatlara belki ev sahibi olacaksınız.İstanbul için belirlenen yoksulluk sınırı geliriyle oralarda krallar gibi yaşarsınız.
Ayrıca İstanbul da yakalama şansınızın olmadığı her türlü balığı yakalamak da cabası.Bizim, lüfer yakaladık diye sevindiğimiz balıkları, siz orada bu daha yavru diyerek suya geri salarsınız.:)
Herşeyin başı sağlık ve sonra huzur.Bunları nerede bulursanız eviniz zaten orasıdır.Gerisi sadece teferruat.
Herşey gönlünüzce olsun.Sevgi ve saygılarımla.
Genel anlamda görüşlerinize katılıyorum. Sadece Kaş özelinde, o beldenin çok ucuz olmadığını biliyorum. Linkini verdiğiniz ev çok büyük ihtimalle dairenin günlük kira bedeli. O bölgede günlük kiralık evde kaldığımızdan da biliyorum, özellikle villaların çoğu pound üzerinden ve günlük kiralık. Yine de keşif gezimizin son durağı Kaş olacak ve bakacağız nedir ne değildir. Kaş ve bir kaç benzer butik ilçe dışında ise durum bahsettiğiniz gibi olabilir. Hakkımızda hayırlısı, bakalım:) Teşekkür ederim.

finansaldanışman

Aktif Üye
Adı
Erdem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@finansaldanışman O fiyat bence oranın günlük kirası olabilir:harika:
Belki öyledir.Ancak 1400-1900 tl arasında 3+1 120-160 metrekare arasında değişen evler mevcut.Varsayalım İstanbul kirası ile aynı olsun.Bir şehir sizin ömrümüzden en az 10 yıl çalarken diğer belde size 10 yıl katacağı gibi, hayatı daha yavaş yaşayabileceğiniz bir ortam sunuyor.Sadece şöyle bir örnek vereyim.Kuşaklar boyudur İstanbulluyum ancak şu anda Kendi şehrimde bir gerçek İstanbullu bulabilmek neredeyse imkansız.İstanbul yaşanacak bir yerden çok çalışılacak bir yere dönüştüğünden beri kimse kalmadı.Eğer İstanbul da yaşıyormuş gibi düşünürseniz,nasıl geçiniriz,fiyatlar şöyle mi böyle mi okuldu vs.idi düşünceleriniz hayal olmaya devam eder.Çin atasözü derki 1000 km lik bir yolculuk 1 adımla başlar.O adımı atmaya cesaret etmeniz gerekir.
Bende sadece eşimi bekliyorum.O da kendini bağlayan zincirlerini kırdığında zaten beni kimse tutamaz.Yeterki sağlığımız yerinde olsun.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Belki öyledir.Ancak 1400-1900 tl arasında 3+1 120-160 metrekare arasında değişen evler mevcut.Varsayalım İstanbul kirası ile aynı olsun.Bir şehir sizin ömrümüzden en az 10 yıl çalarken diğer belde size 10 yıl katacağı gibi, hayatı daha yavaş yaşayabileceğiniz bir ortam sunuyor.Sadece şöyle bir örnek vereyim.Kuşaklar boyudur İstanbulluyum ancak şu anda Kendi şehrimde bir gerçek İstanbullu bulabilmek neredeyse imkansız.İstanbul yaşanacak bir yerden çok çalışılacak bir yere dönüştüğünden beri kimse kalmadı.Eğer İstanbul da yaşıyormuş gibi düşünürseniz,nasıl geçiniriz,fiyatlar şöyle mi böyle mi okuldu vs.idi düşünceleriniz hayal olmaya devam eder.Çin atasözü derki 1000 km lik bir yolculuk 1 adımla başlar.O adımı atmaya cesaret etmeniz gerekir.
Bende sadece eşimi bekliyorum.O da kendini bağlayan zincirlerini kırdığında zaten beni kimse tutamaz.Yeterki sağlığımız yerinde olsun.
Bizim karar, bütçe vb. konularımız tamam. Beklediğimiz tek şey oğlumun mezuniyeti. Olağanüstü bir durum gelişmezse önümüzdeki bahar taşınmış oluruz nasipse. Kafamızda az çok bir konsept belirlendi ama son kararı ekim sonu gibi çıkmayı planladığımız keşiften sonra vereceğiz. Ben tatillerimin çoğunu önceden planlamadan "hadi gidelim" deyip, yola çıktıktan sonra akışa göre yapan bir adamdım. Ama bir yerde yaşamak konusu farklı. Hal böyle olunca arkadaşların fikirlerini almak istedim. Çok da güzel geri dönüşler oldu. Bu anlamda size ve katkı sağlayan/sağlayacak olan tüm arkadaşlara çokça teşekkür ederim.

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
Okan biz senle oturup sohbet etsek "evinde otur kal İstanbul'da" olayına çıkartıcan muhabbeti ondan korkuyorum:)
Yok abim. Kiyaslama karadeniz, marmara olunca balik cesitliligi ayni. Oraya gitmek yerine kiyikoy e yerlesmek daha mantikli dedim.
Ege akdeniz mantikli.

spinci

Aktif Üye
Adı
Tenekeci
Anlaşılan bu sene Urla, Mordoğan, Çeşme vs derken İzmir yarımadasını da talan edeceğiz:) Korkarım ki ayıracağımız bir haftalık zaman yetmeyecek ama en azından önceden bildiğimiz yerleri atlayıp bilmediğimiz yerlere odaklanırsak daha iyi olacak. Teşekkür ederim:)

@Muhayyer abi selamlar,

harika bir konuya deginmissiniz, keyifle okudum ve takipte olacagim.

Özellikle Ekim’de cikacaginiz kesif sonrasi deneyimlerinizi merakla bekliyor olacagim.

Ben de haritadan Ege’yi karis karis incelerken Urla ve Seferihisar, Didim vs aralarinda gidip geliyorum ama daha yas ve vakit itibari ile kesfe cikma firsatim olmadi.

Sizler gibi deneyimli abilerimizin tecrubelerinden istifade edebildigimiz icin bu forumda olmaktan ayrica mutluluk duyuyorum.

Hayat paylasinca guzel.

Sirf bu hayalimi gerceklestirebilmek icin Yurt disina acilmak durumunda kaldim, malum piyasalar, is imkanlari, doviz kurlari vs.

Senenin buyuk cogunlugu artik Hamburg’ta yasiyorum ama 3-5 seneye kalmaz Egeye yerlesme hayalimi insallah bende gerceklestirmek istiyorum.

Tercih yapilacak bolgelerin kuzey ruzgarlarina maruz kalma orani, hastaneye olan mesafesi, istendigi vakit havalimani erisimi, merkeze ulasimi, alisveris vs temini icin bakildiginda İzmir yarim ada mantikli gibi duruyor ancak gecenlerde kiralara bir baktim ki bakmaz olaydim diyebilirim :)

Emeginize saglik,
simdiden kesfiniz icin,
Rastgelsin..

Baran_

Üye
Adı
Baran
Merhaba; Yenifoça hakkında bilgi edinmek isterseniz yazın lütfen.
Altyapısı tamalanan işletme için ihalesi beklenen yeni bir yat limanı var. Ancak sağlık hizmetleri sıkıntılı, hastane için aliağa,eskifoça yada menemene gitmeniz gerek.
Eskifoça - Yenifoça arası koylar çok güzeldir. Teknemi aldığımdan beri daha fazla tanıma şansım oldu, karadan ulaşılmayan harika yerler var.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba Arkadaşlar.

Hani çoğu arkadaşımızın büyükşehrin üstüne üstüne gelmesinden bıkıp da kapağı Ege'ye atma hayali vardır ya, işte ben de yavaş yavaş bunu hayal olmaktan çıkarıp gerçeğe dönüştürmeye çalışıyorum.
Her ne kadar bir işyerinde çalışıyor olsam da ben ve eşim bir süredir sgk emeklisiyiz. Çocuk bu sene bir üniversitenin "marina ve yat işletmeciliği" bölümünü bitirip mezun oluyor inşallah. Gerçi o bizimle pek takılmak istemese de ilk etapta eli mahkum. Kısaca yüzdük yüzdük haritadan yer beğenme durumuna geldik diyebiliriz:)

Bu anlamda çocuğun çalışabileceği marinası olan, 20 km çap içinde devlet hastanesi olan, kumsalında hanım ve köpeğimizle birlikte oltamızı kurup kahvemizi yudumlayabileceğimiz sahili olan bir yer bakıyoruz haritadan. Bir de balığı bol olan yer olursa tadından yenmez:) Hele ilerleyen zamanlarda balık tutmaya yetecek kadar emekli işi bir de tekne alabilirsek müthiş olur.
Yani kısaca ilk etapta kiraya çıkacağız, sonrası nasip...

Öyle Ege'de yaşayıp da bizi yanına çekebilecek eşimiz dostumuzda yok maalesef. Bu nedenle de görüşlerinize bilgilerinize fikirlerinize açığım. Misal arkadaşımın biri Milas Ören'i önerdi ama baktım merkeze çok uzak. Yoksa çok güzel bir yer. Foça'yı merak ediyorum biraz. Kuşadası, Seferihisar da aynı şekilde merak ettiğim yerlerden. Fethiye çok sıcak olsa da değerlendireceğim yerlerden biri. Vs vs...
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler:)
Merhabalar,
Eski Foça önerisiyle gelebilirim karşınıza, bir kaç sene içerisinde yerleşme planımın olduğu tek yerdir.
kuzeyden doğudan suriyeden göç almamış ve (halkının mükemmel katı tutumu sayesinde) alamayacak olmasının sebebiyle
son derece sessiz sakin ve nezih bir yerdir. ufaktan bi araştırın derim.

gkhnn

Aktif Üye
Adı
Gökhan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar.
Edremit körfezini değerlendirebilirsiniz.
Ayvalık başta olmak üzere.

Baran_

Üye
Adı
Baran
Merhaba; Yenifoça hakkında bilgi edinmek isterseniz yazın lütfen.
Altyapısı tamalanan işletme için ihalesi beklenen yeni bir yat limanı var. Ancak sağlık hizmetleri sıkıntılı, hastane için aliağa,eskifoça yada menemene gitmeniz gerek.
Eskifoça - Yenifoça arası koylar çok güzeldir. Teknemi aldığımdan beri daha fazla tanıma şansım oldu, karadan ulaşılmayan harika yerler var.
Buda Yenifoça'nın fotosu.