Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

En son aldiğiniz Sahte?

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Ekli dosyayı görüntüle 67837
Gecen gun dechatlondan aldım bunu renkleri cok enteresan baktiginiz açi pembe geri kalani safir renginde ayrica icinde yesil bisey var fosfor degik ama ışık alinca yeşil oluyor , dün denedim erimi cok fazla degil ama yüzüş güzel ancak vuruş alamadim daha önce kullanmiş olan var mı?
Ek olarak igneler fazla büyük küçüklerini taktım.
Bunun kırmızı kafalısı var. Bir limanda kullandım, bir kere. biraz fazla daldığı için sığ sularda kullanamıyorum. Tabii takip bile almadım. Ama ben zaten hiç bir maketle hayatımda takip almadım :)

OguzhanHacibaloglu

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan HACIBALOĞLU
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben spine yeni başlamış olmama karşılık bir kaç balık almayı basardim sanirim sansim yaver gitti :D
Daha iyileri sizin olsun inşallah
Rastgele :)

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Ben spine yeni başlamış olmama karşılık bir kaç balık almayı basardim sanirim sansim yaver gitti :D
Daha iyileri sizin olsun inşallah
Rastgele :)
Hayırlı olsun, bende daha siftah yok. Bu gidişle bu işi bırakacağım sanırım. İlk etapta birşeyler alabilmek , hobiye daha sıkı sarılmak açısından önemli. Bir noktada insan inancını yitiriyor.
Burda değerli üstadlara çok önemli bir soru soracağım.
Gittiğimiz yerde biz sahte ile at çek yaparken , etrafımızda yemli takımla balık alanlar oluyor ve bu durum benim zoruma gidiyor. Bu tarz durumlarda ne yapıyorsunuz. Sahte ile çalışmak boşa hammallık mı ? Yem daha mı cazip. Av stilini duruma göre değiştirmek mi gerekiyor ? Av stilini duruma göre değiştirirsek spin nerdeyse hiç yapmamam gerekiyor gibi bir durum çıkıyor sanki ortaya.

OguzhanHacibaloglu

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan HACIBALOĞLU
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben sadece kendi yorurumu soyleyecegim yani usta falan değilim :D spin bana daha keyifli geliyor cunku baligin vuruşundan kiyiya alisina kadar hissiyat gayet guzel bide kamis ince ve hassas oldugu icin balıktan gelen butun hareketler olduğu gibi bize ulasiyor buda av hazzini arttırıyor. Yemli de kocaman kamislarla 100 gram 150 gram kursun atmak ve her seferinde oltayi yemlemek bana biraz daha eziyetli geliyor açikcasi.

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Ben sadece kendi yorurumu soyleyecegim yani usta falan değilim :D spin bana daha keyifli geliyor cunku baligin vuruşundan kiyiya alisina kadar hissiyat gayet guzel bide kamis ince ve hassas oldugu icin balıktan gelen butun hareketler olduğu gibi bize ulasiyor buda av hazzini arttırıyor. Yemli de kocaman kamislarla 100 gram 150 gram kursun atmak ve her seferinde oltayi yemlemek bana biraz daha eziyetli geliyor açikcasi.
Yüzde yüz size katılıyorum. Zaten yemli avı bu yüzden sevmiyorum. Spinde siftahım yok, ama lrf de o heyecanı yaşadım. Gerçekten yemliden çok daha keyifli. Olta elinde, sürekli kamışı dinliyorsun ve vuruşu hissedip tasmalıyorsun, Geçen lrf takıma 5gr zebra glowa mırmır saldırdı. ilkinde alamadım, ikincide aldım. Kesinlikle zevki bir başka. Ben balık tutmaya küçükken istanbulda çapari ile istavrit avı ile başladım. O da spin e girer kanımca. O zaman da yemli avlanmayı sevmezdim. Geçen gün izmirde çapari ile çok iri (23cm) sardalya aldım. Gulp ile 2 adet 210 ve 310 gr mırmır almıştım. Bunlar bana yemli aldığım balıklardan çok daha fazla zevk verdi. Yemli takım ağır ve at çek yapmayıp at bekle yapmak gerekiyor ki bu da bana sıkıcı. Ha şu var, bazen spinden sıkılıp (hiç birşey alamadığım için) jighead e yem takıp lrf yaptığım oluyor. Onun da dezavantajı çok uzağa gitmemesi oluyor.

OguzhanHacibaloglu

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan HACIBALOĞLU
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bende bir heves edip lrf icin birkac tane jighead ve mebaru silikon kurt aldim,kamisim lrf ye uygun olmadigi icin cok mesafe atamadim birkac sey denedim ama lrf ile balık alamadim keza jiglerle de ayni sekilde istavrit katili diyorlar ama henuz tık yok :D
Ama spinde yaklasik 10-12 balık aldim sahtelerle cok şükür :)

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Bende bir heves edip lrf icin birkac tane jighead ve mebaru silikon kurt aldim,kamisim lrf ye uygun olmadigi icin cok mesafe atamadim birkac sey denedim ama lrf ile balık alamadim keza jiglerle de ayni sekilde istavrit katili diyorlar ama henuz tık yok :D
Ama spinde yaklasik 10-12 balık aldim sahtelerle cok şükür :)
Spinde ne kullandınız ? Ne aldınız ?
Ben lrf de gulp ile çok balık aldım. Marukyu ile biraz aldım. Mebaru gibi kokusuz silikonlarla birşey alamadım. Bir de aldığım balıklar izmirin dip balıkları. Dipe indirip 5 saniye bekleyip kaldırıp indirip kaldırıp indirip, bu 5 sn sistemi kullanarak avlandım hep. 1 kere de yavru bir levrek aldım saldım. Orta sudan çekerken bir balık alamadım.

OguzhanHacibaloglu

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan HACIBALOĞLU
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Spinde ne kullandınız ? Ne aldınız ?
Ben lrf de gulp ile çok balık aldım. Marukyu ile biraz aldım. Mebaru gibi kokusuz silikonlarla birşey alamadım. Bir de aldığım balıklar izmirin dip balıkları. Dipe indirip 5 saniye bekleyip kaldırıp indirip kaldırıp indirip, bu 5 sn sistemi kullanarak avlandım hep. 1 kere de yavru bir levrek aldım saldım. Orta sudan çekerken bir balık alamadım.
siz yine epey balık almışsınız :)
Ben Turk'o seabass tr-55 modeli ile aldim balıkları, 2 tane daha rapalam var ama ikisine vuruş dahi alamadim.