Evcil hayvanlarımız, dostlarımız...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KalamA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hayvanlarda aynı insanlar gibi değişik karakterlere sahip.. onlarla ilgilendikçe karakter analizlerini yapmak,hangisi yumuşak huylu,hangisi daha sevecen ayırt edilebiliyor

(link)

Günaydın Ali ağabeyim, şu anda iş yerindeyim ve youtube'a giremiyorum ama eve gider gitmez bakacağım Bıdık'ına 🙂 Birlikte nice güzel yıllarınız olsun inşallah

Ali ağabey bayıldım Bıdık'a, çok tatlı yaratık 🙂 Oldum olası sevmişimdir hep ama pek az yaşayabiliyorlar maalesef. Alıştıktan sonra sevdiğin birini kaybetmek gibi oluyor ölünce. Nice güzel zamanlarınız olsun akllı Bıdık'la

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Buda benim paşa'm

Benim de Paşam lütfen.

Hayvan sevgisi gerçekten çok farklı bir duygu.Hepsi birbirinden güzel hayvanlar Allah ayırmasın sizleri.Çocukluğumdan beri hep köpeğim olmuştur fakat şu an ortamım pek müsait değil.Bende Paşa gibi güzel bir Kangal veya Alman kurdu bir dost edineceğim ortamımı ayarlar ayarlamaz.Yumak diye kırma ufak bir kırma köpeğim vardı 14 yıl bizimle yaşadı.Beraber büyüdük diyebilirim.Kaybettiğimde gerçekten bunalıma girmiştim.

hayvanlarda aynı insanlar gibi değişik karakterlere sahip.. onlarla ilgilendikçe karakter analizlerini yapmak,hangisi yumuşak huylu,hangisi daha sevecen ayırt edilebiliyor

Bıdık akıllı oğlum 🙂

Hacım,

Oğlanın ailesini de gösteren bir video yayınlaman lazım, özellikle yemek yerlerken 👍👍👍

Benim buradaki kedilerin köpeklerin askerlikle ilgisi yok. Bırakın paşayı rütbesiz er bile değiller. Onların sahibi de yok özgürler. Kendi başlarına hayatlarını kazanabiliyorlar.

Sokakların zeytinliklerin efendisi onlar, insanın seçim yoluyla oluşturulmuş bu ırklar doğal yaşama mecburen tekrar ayak uydurabiliyor. Bu kediler için daha kolay köpeklerin işi ise çok zor.

Benim buradaki kedilerin köpeklerin askerlikle ilgisi yok. Bırakın paşayı rütbesiz er bile değiller. Onların sahibi de yok özgürler. Kendi başlarına hayatlarını kazanabiliyorlar.

Sokakların zeytinliklerin efendisi onlar, insanın seçim yoluyla oluşturulmuş bu ırklar doğal yaşama mecburen tekrar ayak uydurabiliyor. Bu kediler için daha kolay köpeklerin işi ise çok zor.

İzmir'de sokaklarda st. bernard, kaniş, ispanyol cocker, hatta golden cinslerini gördüğümü biliyorum. Bulundukları bölgede kir pas içinde, tasmasız ulu orta, bir süre sonra ortadan kayboluyorlar. Ben birileri sahipleniyordur diye umuyorum, aksini düşünmek istemiyorum. Ev ortamına alışan, insanlaşan hayvanları sokağa salınca elbetteki uyum sağlayamayacaklardır. Küçük heveslerle kimsenin bir canın hayatıyla oynamasını tasvip etmiyorum! Bir de özellikle, sakatlanmış, acı çeken, hastalıklarla cebelleşen hayvanlara hepimizin, tıpkı birbirimize yaptığımız gibi imkanlarımız elverdiği ölçüde yardım etmesini rica ediyorum. O kadar karşılıksız ve kusursuz seviyorlar ki bizi aslında. Riyasız, ölümüne sadık, gönülden, mucizevi... Bir lokmanızı onlarla paylaştığınızda sizin için ölmeye dahi hazırlar dünya güzelleri...

Ben de sizi Pamuk ile tanıştırayım. 2013 şubat ayında babamı kaybedince anneme arkadaş olması için bir müşterimin arkadaşından sahiplendiğimiz oğlumuz şubat 2013 doğumlu. Annesi van-siyam, babası siyam. Çok munis yumuşak huylu tırmalamayı tıslamayı bilmeyen ama aristokrat havasından ötürü fazla sıkıştırılmayı sevmeyen😀 kucak sevmeyen 😀 ama etrafınızdan ayrılmayan takipçi meraklı ve biraz ürkek yakışıklı oğlumuz işte Pamuk.

(link)(link)(link)

Back