Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fikrinize ihtiyacim var.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba Arkadaşlar,

Bir konuda bilginize ihtiyacım var...
Elimde lrf ve spin olarak iki kamış var...Lrf nomura akira 1-10 gr...Spin ise okuma competition 240 cm. 15-40 gr...
Makine olarak ise elimde sadece shimano sienna 2500 fd (usa) mevcut. 255 gr. ağırlık, 3+1 bilye, 3 kg drag, 5.2:1 tur oranı var...
Şimdi bu öyle bir makine ki, boyut olarak lrf için üst, spin için ise alt sınırları karşılıyor. Ben bu makineye 0,08 ip sardım lrf için kullanıyorum şimdilik.
Öte yandan decathlon da daiwa croosfire 4000 makine 139 lira şu an. Ama malum, ağır bir makine, 2500 lük crossfire ise 119 lira ...
Napsam bilemedim. Aslında iki ayrı adam gibi makine almak gerekiyor ama...ama işte bu balık yokluğunda çok yatırım yapmak istemiyorum.
Önerilerinizi rica ediyorum.

gencery

Aktif Üye
Adı
gencery
Zaten ne oluyorsa , balık yokluğundan oluyor :)
Şahsi fikrim idare etmeniz yönünde olurdu ?

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Zaten ne oluyorsa , balık yokluğundan oluyor :)
Şahsi fikrim idare etmeniz yönünde olurdu ?
:)
Ve fakat spin kamışı boşta. Gerçi ona decathlon dan fi tarihinde almış olduğum uyduruk 4000 kafa caperlan makine taktım ama hasbelkader bir balık gelirse makineyi bırakıp elle çekerim artık:)

gencery

Aktif Üye
Adı
gencery
Sektörün , İstanbul parakende cirolarına biraz hakim birisi , acaba yorum yapabilir mi ?
Yani , amatör balık avının verimsiz olduğu aylarda , verimli aylara göre cirolar nasıl seyretmekte.
Sarf malzemede (yem+çapari vs ) düşüş oluyordur da , acaba demirbaş ekipman satışlarında , doğru yahut ters orantı var mıdır?

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Valla malzemecilere uğruyorum sıkça ve bazı malzemeler yok satıyor. Tutulan ürünler raflarda da yok internet sitelerinde de. Alternatif ürünleri zaten bulundurmuyorlar zira hemen tüm satıcılar belli markalarla anlaşmış durumda. Ali express üzerinden işini görüyor çoğu kişi.
Benim konuya gelecek olursak; aslında güncel bir başka başlıkta daha daiwa crossfire 2500 lük makine konusu vardı ama o konu içinde yeterli bilgiyi bulamadım. Kullanan, öneren önermeyen olursa bana daha çok yardımcı olur. Zira ilgili satıcıda fiyat gerçekten çok uygun şu an.

Kerem0

Aktif Üye
Adı
Kerem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba, crossfire 2500 alın. 4000 çok büyük ve bir turda çok sarar. Ayrıca spin kamışınızın boyu kısa 2.70 yada 2.80 olmalı.Ayrıca 2500 bir turda 80 cm sarıyor sienna da lrf için fazla sarar ve kamışla uyumsuzdur. Ayrıca tamamen tatlı su ve amerika için tasarlanmıştır. Mümkünse elinizden çıkartın ve lrf için 1000 yada 1500 lük bir makine edinin. Daiwa öneririm olmazsa shimano olabilir. Balık durumuna gelince, son resmi istatisliklere göre 1970 den beri dünya balık nüfusu kesin olarak yarı yarıya azalmış ve bu oran marmara denizin yüzde 90 dır. Yanlız bir farkla,Marmara denizinde balık oranı azalmamış “yok olmuş ve soyu tükenmiştir”

irfant

Üye
Adı
irfan
Geçen hafta aldım 2500'ü , gayet kaliteli görünüyor. Akışkanlığı çok güzel, 2.40 kamışla kullanacağım. Fiyatı bence çok uygun, fazla düşünmeye gerek yok, spin çalışıyorsan al gitsin.

gencery

Aktif Üye
Adı
gencery
Bak iste ‘’lrf icin bir makina alayımda kamis boşta kalmasın’’ diye çıktığımız yolda ‘’su ucuz crossfire i Spin kamisa takayım a geldik.Ardindan ‘’1000 lik makinalar ucuz nasıl olsa,alayımda kafam rahat etsin ‘’diyerek bir süreliğine son bulacak satınalma istegimiz.Hep bu verimsiz sezondan oluyor sanki bunlar

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bak iste ‘’lrf icin bir makina alayımda kamis boşta kalmasın’’ diye çıktığımız yolda ‘’su ucuz crossfire i Spin kamisa takayım a geldik.Ardindan ‘’1000 lik makinalar ucuz nasıl olsa,alayımda kafam rahat etsin ‘’diyerek bir süreliğine son bulacak satınalma istegimiz.Hep bu verimsiz sezondan oluyor sanki bunlar
Aşktan aşktan :)