FLY TYING - Böcek bağlama

Lineaeffe Fly Tying Blister Set aldım. Mengenesi tahmin ettiğimden daha küçükmüş ama iş görüyor. Penbe tüy, yeşil floş ve 3-4 renk damla sim aldım. Setten 12 farklı tüy çıktı, onları açmadım. İlerde lrf ile kullanabileceğim teke (shrimp) bağlamak için sakladım. Kendi aldığım malzemelerle birkaç tane çiftli assist iğne bağladım. İlk assisti bağlarken bağlama ipini çok kez kopardım. Şimdi elim biraz alıştı sanki. Setin içinden düğüm aparatı çıkmadı. Elle düğümlemek biraz incelik istiyor, tam beceremedim. Asistler güzelleşince yeni konu açıp resimlerini, bağlama aşamalarını paylaşacağım.
👍

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Zamanla ve sabırla daha da gelişecek.
İlk çalışmanızın fotoğraflarını merakla bekliyorum 🙂
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bugüne kadar hep kaba saba işler yapmış birisi olarak "kuş tüyü" ile çalışmak epey zor oldu. İlk örnekler bunlar.

Dosyalar

• IMG_20191111_010125.jpg
    IMG_20191111_010125.jpg
    27.5 KB · Okunma: 28
  • IMG_20191111_211046.jpg
    IMG_20191111_211046.jpg
    32.2 KB · Okunma: 32
  • IMG_20191111_222655.jpg
    IMG_20191111_222655.jpg
    66.4 KB · Okunma: 28
Bağladığım asistlerin bazılarını denedim. 10 gr jig + simli çift iğneli asist, 10gr jig + tüylü üçlü iğne, 40gr jig + 2/0 tek iğne asist takımları ile bir çok aksiyon denediysem de hiç sonuç alamadım. İkinci gece bağladığım tüylü tekli asist iğne + 20gr jig takımı ile iki iskorpit avladım.

Daha önceden elimde olan 1/0 delikli çapraz iğneye 3 adet penbe horoz tüyünün uç kısımlarını ve yeşil simli malzemeyi iğne bitiminden itibaren iğne boyu veya az daha uzun olacak şekilde bağladım. İğnenin deliği küçük olduğu için asist ipi de kullandım. Neon kalemlerle kafasına, yanlarına, karnına ve sırtına çizgiler çektiğim Caperlan Seaspoon 20gr jigin kafa tarafında ki kendi üçlü iğnesini söküp kuyruk tarafına bağladığım tekli asist iğneyi taktım. Kuyruğa takılan tüylü iğneler yavaş sarımda jigin avcılığını artrıyor.

58m açıkta iskele ayaklarının dibine jigi indirdim. Yavaş yavaş sardım, iki balık da ilk 5-6 metrede jigi aldı. Biraz irice olan ilk iskorpit çok direndi, bir ara acaba lüfer mi çekiyorum dedim. İkinci iskorpiti de aynı noktadan birinciyi saldıktan sonra ki ilk atışta avladım. Dipte beraber takılıyorlardı galiba.

Fly Tie setimi kullanmaya başladım 🙂 Evde fırsat buldukça birşeyler bağlarım artık.

Dosyalar

• IMG_20191114_020358_Edit.jpg
    IMG_20191114_020358_Edit.jpg
    23.9 KB · Okunma: 22
  • IMG_20191114_020621_edit.jpg
    IMG_20191114_020621_edit.jpg
    16.5 KB · Okunma: 21
Bağladığım asistlerin bazılarını denedim. 10 gr jig + simli çift iğneli asist, 10gr jig + tüylü üçlü iğne, 40gr jig + 2/0 tek iğne asist takımları ile bir çok aksiyon denediysem de hiç sonuç alamadım. İkinci gece bağladığım tüylü tekli asist iğne + 20gr jig takımı ile iki iskorpit avladım.

Daha önceden elimde olan 1/0 delikli çapraz iğneye 3 adet penbe horoz tüyünün uç kısımlarını ve yeşil simli malzemeyi iğne bitiminden itibaren iğne boyu veya az daha uzun olacak şekilde bağladım. İğnenin deliği küçük olduğu için asist ipi de kullandım. Neon kalemlerle kafasına, yanlarına, karnına ve sırtına çizgiler çektiğim Caperlan Seaspoon 20gr jigin kafa tarafında ki kendi üçlü iğnesini söküp kuyruk tarafına bağladığım tekli asist iğneyi taktım. Kuyruğa takılan tüylü iğneler yavaş sarımda jigin avcılığını artrıyor.

58m açıkta iskele ayaklarının dibine jigi indirdim. Yavaş yavaş sardım, iki balık da ilk 5-6 metrede jigi aldı. Biraz irice olan ilk iskorpit çok direndi, bir ara acaba lüfer mi çekiyorum dedim. İkinci iskorpiti de aynı noktadan birinciyi saldıktan sonra ki ilk atışta avladım. Dipte beraber takılıyorlardı galiba.

Fly Tie setimi kullanmaya başladım 🙂 Evde fırsat buldukça birşeyler bağlarım artık.

Maşallah, daim olsun 🙂. İnsan kendi emeği ile sonuca vardı mı ondan mutlusu yok.

Teşekkür ediyorum...

Back