Bağladığım asistlerin bazılarını denedim. 10 gr jig + simli çift iğneli asist, 10gr jig + tüylü üçlü iğne, 40gr jig + 2/0 tek iğne asist takımları ile bir çok aksiyon denediysem de hiç sonuç alamadım. İkinci gece bağladığım tüylü tekli asist iğne + 20gr jig takımı ile iki iskorpit avladım.
Daha önceden elimde olan 1/0 delikli çapraz iğneye 3 adet penbe horoz tüyünün uç kısımlarını ve yeşil simli malzemeyi iğne bitiminden itibaren iğne boyu veya az daha uzun olacak şekilde bağladım. İğnenin deliği küçük olduğu için asist ipi de kullandım. Neon kalemlerle kafasına, yanlarına, karnına ve sırtına çizgiler çektiğim Caperlan Seaspoon 20gr jigin kafa tarafında ki kendi üçlü iğnesini söküp kuyruk tarafına bağladığım tekli asist iğneyi taktım. Kuyruğa takılan tüylü iğneler yavaş sarımda jigin avcılığını artrıyor.
58m açıkta iskele ayaklarının dibine jigi indirdim. Yavaş yavaş sardım, iki balık da ilk 5-6 metrede jigi aldı. Biraz irice olan ilk iskorpit çok direndi, bir ara acaba lüfer mi çekiyorum dedim. İkinci iskorpiti de aynı noktadan birinciyi saldıktan sonra ki ilk atışta avladım. Dipte beraber takılıyorlardı galiba.
Fly Tie setimi kullanmaya başladım 🙂 Evde fırsat buldukça birşeyler bağlarım artık.