Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Forumda Mesaj Yazma ve Türkçeyi Doğru Kullanma Kılavuzu

Hamdi

Admin
Site Admin
Adı
Hamdi TEKBIYIK
Kan Grubu
O Rh Negatif
Türkçe öğrensin veya kendi dilindeki forumlara katılsın. Biz Türkler için de Türkçe yabancılaşmasın.
Hüseyin bey, arkadaşımız yabancı uyruklu ama Türkiye'de yaşamakta. Elinden geldiğince Türkçe konuşmaya gayret ediyor. Art niyetli olmadıgını bildigimiz için arkadaşımız öğrenmeye çalışıyor.
sen yenisın galıba burda ama biraz formu incelle ve kurallarını oku ve kimseye sen burayi kulanamasın yada zorla oğrenmesin isteyemesin bu arada sen kaç dil bilyosun merrak ettim benim turkçem kadar yda bilgin ne kadar. bu arada yabancilar olmadan yabancı dilde olan faydalı paylaşımları oğrenemeyiz çunku onar tercume yapıp paylaşyor bu arada yonetcinin dikkatne ben başka formdan uyelğım iptal ettim bu tarz muhabbeten bu kadar turkce bilyoruz ister faydali olur ister olmaz

Sizi tanımadığından böyle bir cevap verdigini düşünüyorum.

ulas07

Üye
Bence de dikkat edilmeli. Mesela sıklıkla kullandığımız ''Herkes'' kelimesi çoğunlukla ''Herkez'' olarak kullanılıyor. Noktalama işaretlerini kullanmamak veya yanlış yerde kullanmakda cümlelerin yanlış anlaşılmasına yol açabiliyor.
Örnek;
Oku adam ol, baban gibi cahil olma
Oku adam ol baban gibi, cahil olma

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Süleyman Vedal Kahramanoğlu
Bu konuyu canlı tutma ihtiyacı hissettim.
Yeni katılan arkadaşlar arasında kelimelerden harf çalarak yazanları gördüm.
Bu beni yoruyor, biraz daha fazla tuşa dokunalım lütfen.
Sevgiler.
Gürcan merhaba,

Harf çalınarak yazılan mesajları bir şekilde çözebiliyorum ama bazı mesajlar var, nasıl bir dille yazılmış ise dekoder bile çözemiyor :confused:

Hamdi

Admin
Site Admin
Adı
Hamdi TEKBIYIK
Kan Grubu
O Rh Negatif
Bu konuyu canlı tutma ihtiyacı hissettim.
Yeni katılan arkadaşlar arasında kelimelerden harf çalarak yazanları gördüm.
Bu beni yoruyor, biraz daha fazla tuşa dokunalım lütfen.
Sevgiler.
Birazda ben canlı tutayım :)

pegasus_34

Üye
Adı
salih özdoğan
Bir örnekte ben vereyim o zaman,
Önümden çekil,ayı göremiyorum
Önümden çekil ayı!göremiyorum...;)

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
İsterseniz müsait bir zamanda geniş bir çalışma yapabilirim. Özellikle yazım kuralları, noktalama-imla ve anlatim bozuklukları çerçevesinde kısa bir anlatı hazırlayayım.
Sık yapılan hataları da ekleyeyim.

Sorularınız olursa da buyrun sorun.

zarg

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Acaba doğrusu nasıl diye düşündüğünüz durumlarda (Sıklıkla hatalı yazılan bazı kelimeler) buraya göz atabilirsiniz.

gurcansap

Daimi Üye
Adı
Gürcan Sap
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İsterseniz müsait bir zamanda geniş bir çalışma yapabilirim. Özellikle yazım kuralları, noktalama-imla ve anlatim bozuklukları çerçevesinde kısa bir anlatı hazırlayayım.
Sık yapılan hataları da ekleyeyim.

Sorularınız olursa da buyrun sorun.
Hocam,
Bu konuya el atmanızı önemle rica ediyorum. Zira bazı mesajları artık hiç okumadan geçiyorum. Anlayamıyorum çünkü. Kimi arkadaşlarımızın klavyesinden dolayı Türkçe karakterleri basamıyor, bunu anlayabiliyorum. Hatta Türkçesi zayıf olup'ta iyi niyetle fikirlerini paylaşmaya çalışan mübarekleri de anlayabiliyorum. Ancak bunu kasten kısaltmalar şeklinde yazarak kirliliğe sebep olanları anlayamıyorum.
Birde konu dışı paylaşımları da aynı şekilde... Sohbet edebilecek başlık " MUHABBET ODASI - BalıkSevdam " iken, balık avı raporlarının paylaşıldığı konularda ilgisiz sohbetleri de anlamıyorum.
Kalın sağlıcakla, değerli dostlar. :)