Mektupla
Daimi Üye
Berrak suda kandırmak zordur, kanmaz demiyorum ama bulanıkça veya köpüklü suda kandırmak kadar kolay değildir.Bence, balık var ama rapala ve kaşıkta oluşturabildiğim aksiyonlar yetersiz kalıyor...
görüş yüksek olduğuna göre kıllanacağı şeyleri azaltmak mantıklı olabilir.
Sahteleri bağlarken rapala klipsi kullanıyorsan kullanmayabilirsin.
Misinanın önüne 2 metre kadar fc misina bağlayabilirsin.
Mevsim itibariyle misinayı 0,26'lara kadar düşürebilirsin.
Buradaki lüfer, nazlı, öncelik yemeye ikna etmekte
diye yazıyor Gagalı sahtelerde aksiyon ? linkinde
Lİnkteki tavsiyelere göre;
* fırdöndüsüz klips kullanmayı,
* veya hiçbirini kullanmadan rapalayı direk misinaya bağlamayı,
* % 100 fc misinayı,
* rapala bedeni misinasını inceltmeyi ( bu aralar 0,18 mm yi deniyorum zaten )
deneyeyim...
( Çok ağır da sarıyorum.
Hızlı sarıp, dur kalk da yapıyorum.
Hızlıca kamışı sol veya sağıma çekip boşluğu alıp aynı şekilde devam da ediyorum.
Değişik hızlarda da sarıyorum. )
( su üstü,
orta su,
dipte
deniyorum )
Koku olayına dikkat ediyor musunuz? Elinizin kokusu, çantadaki vs. kokular sahteye bulaşıyor olabilir. Meraya giderken o civarda bulunabilecek balıklardan (mezgit, kefal, gümüş, sardalya vs. neyse) biraz götürün. bunları önceden yakalayıp buzlukta saklayabilirsiniz. Merada önce ellerinizi deniz suyu ile yıkayın, biraz yosun vs sürtün iyice eliniz deniz koksun. Sonra sahteye aynı işlemi yapıp, ardından ezdiğiniz yemi iyice sürterek kokusunun sinmesini sağlayın. Bir müddet, 10-15 dk bekleyin suya atmadan önce.
Daha iyisi, sahteleri bu yemlerin kokusuyla saklamaktır ama eziyetli iş.
agalı sahte zaten düz sarımda kendisi aksiyon alarak gelir. Yüzer yani. Ama illa değişik aksiyon derseniz birçok çeşit var. En kolayı kamışın ucu aşağı eğik bir şekilde sararken tatlı bir 'tık' yapmak. wtd de seri yapılan hareketi 5-6 turda bir yapabilirsiniz. Denediğinizde sahtenin kaçan balık görüntüsü verdiğini göreceksiniz.
Bir de ışığı kesinlikle arkanıza almayın. Kayaların gölgesine saklanın, çökerek çalışın. jighead takılmış raglou denemeyi unutmayın.
diye yazıyor Gagalı sahtelerde aksiyon ? linkinde.
Son düzenleme: