Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Galata ve Unkapanı Köprüsü, Karaköy, Eminönü, Sarayburnu Balık Durumu..

E

Erden Eren

Misafir
Eskiden burası ne güzel hareketliydi. Şimdi 6 aydır yazan olmamış :/
Özellikle son 2-3 senedir insanlar o selamsız sabahsız, fevkalade kabalık içeren, emeğe zerre saygısı olmayan ve mide bulandırıcı 'Mera Neresi?' sorusunu dahi yazmadan, forumu çok daha hazıra konarak kullanma amacıyla hareket ediyorlar . Gün içerisinde bir göz atın, 1000 küsur ziyaratçi var, kullanıcı sayısı ise 15-20 kişiden ibaret. Çevrim içi olmayı dahi lüzumsuz buluyor, hazır mera yahut takım vesaire bilgisi yazanlara bakıyor ve geçiyorlar.
Birkaç tane de sırf kendi kanalının reklamını yapmak için giren ve bağlantı paylaşan ancak o bağlantıyı paylaştıktan sonra bir sonraki sefer yeni bir videosunu paylaşmak için giren, arada ne soru soranları ne teşekkür edenleri zerre umursamayan tipozlar var. :)

Şahsen bu forumdan tanıştığım birkaç değerli kıyı balıkçısı mevcut. Aktif olarak iletişimde olduğum yahut bu aralar konuşmadığımız bu birkaç kişi ve ne bileyim toplamda hani taş çatlasın 20-25 kişi hakikaten emek sarf ediyor, balık tutsun yahut tutamasın bildikleri ne varsa seve seve paylaşmaktan hiç kaçınmıyorlar. Bir de yeni başlayan ve tüm samimiyetiyle sorup, öğrenmeye çalışanlar var.
Bu 2 grup harici ağırlıklı bir kitle ise salt olarak hazıra konma gayesi harici bir misyon yüklemiyor foruma. O yüzden de ya eski ve güzel paylaşımlar artık yok ya da bu emeğe saygı duymayanları ters köşe yapmak adına pek bir haklı olarak yanlış mera yönlendirmeleri söz konusu. ;)

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan
Galata köprüsüne ben çocukken giderdim o zaman alt kat vardı oradan tutardık. Oranın esnafı gece belli yerlere ilişken atardı oltasını takıp kopartan gider yeni olta alırdı gece geç saatte herkes gidince o ilişkenleri çeker, üzerlerine takılan takımları toplar, düzenler gene satarlardı. Oradaki esnafla dost olursan sana o gün ilişken nerede söylerlerdi oraya atmazdın. O zamanlar böyle malzeme bolluğu yoktu. Kamış çok azdı elle tutardın hep, olan kamışlar da fiber leş gibi ağır kamışlardı. Perşembe pazarının oralarda bir yerde Adalı diye bir malzemeci vardı malzememizi ondan alırdık, ucuz olurdu. İğneleri hep Mustad marka alırdık. Başka doğru dürüst iğne de yoktu zaten. Üzerinde kaplumbağa resmi olan fransız misinalar vardı. Üzerindeki resimden dolayı onlara kaplumbağa misina derdik. Bu misinalar biraz sertti ve el ile tututuğumuz zaman misinayı çekince yerde yayılır ve karışmazdı. O köprüde kova kova lüferler tutardık. Eve döndüğümde komşular uzaktan görünce yeter bize balık bırakma derlerdi. Şimdi Galata köprüsünde git aynı balık var deseler, ne balığı çıkarsa çıksın gitmem, o hengamenin içine girmem.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Galata köprüsüne ben çocukken giderdim o zaman alt kat vardı oradan tutardık. Oranın esnafı gece belli yerlere ilişken atardı oltasını takıp kopartan gider yeni olta alırdı gece geç saatte herkes gidince o ilişkenleri çeker, üzerlerine takılan takımları toplar, düzenler gene satarlardı. Oradaki esnafla dost olursan sana o gün ilişken nerede söylerlerdi oraya atmazdın. O zamanlar böyle malzeme bolluğu yoktu. Kamış çok azdı elle tutardın hep, olan kamışlar da fiber leş gibi ağır kamışlardı. Perşembe pazarının oralarda bir yerde Adalı diye bir malzemeci vardı malzememizi ondan alırdık, ucuz olurdu. İğneleri hep Mustad marka alırdık. Başka doğru dürüst iğne de yoktu zaten. Üzerinde kaplumbağa resmi olan fransız misinalar vardı. Üzerindeki resimden dolayı onlara kaplumbağa misina derdik. Bu misinalar biraz sertti ve el ile tututuğumuz zaman misinayı çekince yerde yayılır ve karışmazdı. O köprüde kova kova lüferler tutardık. Eve döndüğümde komşular uzaktan görünce yeter bize balık bırakma derlerdi. Şimdi Galata köprüsünde git aynı balık var deseler, ne balığı çıkarsa çıksın gitmem, o hengamenin içine girmem.
Şu anda karaköy'de, azapkapı'da, 15 cm ve altı cinekop alıyorlar ve acımadan kovaya dolduruyorlar üç beş demeden. lüfer olsa orada kurşunlar havada uçuşur, olalar havada çarpışır, millet birbirinin gözünü oyar. haa bir de bolca carpmacı ve tırıvırıcı dolu her yer. her gitiğimde ağız dolusu küfür ediyorum maalesef.

Arifatas

Üye
Adı
Hacı Arif ATAŞ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
''İstavritten büyükse alırım''.! diyenleri duydu kulaklarım. Bu İşte çok eski olmamama hatta yeni olmama rağmen insanların nasıl yamyamlaştığını görüyorum. Hırs, düşmanlık edecek kadar. Bu noktada bu işi yıllardır yapanlara da kızıyorum.! Ufak bir olumsuzlukta karşı tarafın tüm balık tutma hevesini bir anda kıracak kadar tepki vermesi, tahammülsüzlük, kendilerinin tamamen hatasız avlanma profillerinin olduğunu düşünmesi...vs vs.. Yeni başlayan da ne yazık ki bu tarz insanların davranış ve hareketlerini örnek alıyor. Sonra biraz tecrübe, ve bu mera benim dercesine diğer yeni baslayanlara cüretkar tavırlar. Boğaz gercekten güzel, avlanmak, denizi izlemek, dostluklar kurmak. Ama yalnızca anlayış , hoşgörü ve iyi niyet çerçevesinde olunca... Selamlar.