Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gökova Denizi için LRF Önerisi

compeng48

Yeni Üye
Adı
Orka
Merhaba herkese hayırlı forumlar. Aranıza bugün yeni katıldım dolayısıyla kural ihlali vb bir şey yaparsam mazur görün lütfen.

Yaklaşık 1 yıldır Spin ile Muğla bölgesinde kıyıdan olta atıyorum fakat bırakın balık tutmayı vuruş bile alamadık arkadaşımla. Belki meradan belki bizden kaynaklı bilmiyorum fakat kıyıdan özellikle büyük balık olmadığı için, küçük silikonlarla atmanın daha doğru olduğuna kanaat getirdim ve LRF seti dizmeye karar verdim. 3000 liraya kadar ne önerirsiniz? Piyasada birsürü kamış buldum;

Fujin Salty Rugger 0.8-10g
Savage Gear SGS2 0.6-9g
Fujin Ajime 0.5-5g
Okuma Wave Power 0-8g

vs hangisini alacağıma karar veremedim.

Herkes hedef balığa göre seçim yapın diyor, bizim hedef balık balık tutabilmek arkadaşlar :D Ne olduğu önemli değil bir kere şu balık tutma keyfini yaşamak istiyoruz sadece :p

Herkese teşekkürler.

Son düzenleme:

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Ryuji Infinity Fuji O 230 Cm 1-15 Gr Lrf Kamışı (Hiç değilse fuji halkalı) bu fiyata alabileceğin F/P ürünü bir kamış
Ryuji Diamond 2000S Olta Makinesi ile iyi bir kombin olur.

compeng48

Yeni Üye
Adı
Orka
Ryuji Infinity Fuji O 230 Cm 1-15 Gr Lrf Kamışı (Hiç değilse fuji halkalı) bu fiyata alabileceğin F/P ürünü bir kamış
Ryuji Diamond 2000S Olta Makinesi ile iyi bir kombin olur.
Teşekkür ederim yanıtınız için. 1-15gr çok değil mi hocam? Ben 5-6gr minik silikon karides atmayı düşünüyordum. Bilmediğimden soruyorum.

Son düzenleme:

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Teşekkür ederim yanıtınız için. 1-15gr çok değil mi hocam? Ben minik silikon karides atmayı düşünüyordum. Bilmediğimden soruyorum.
İyi de Fujin Salty Rugger 2-15 eklemişsin listene :) Ayrıca öyle bir liste yapmışsın ki kamışların karakteristik özellikleri birbirinden çok farklı. Silikon karidesler genelde 5-7gr olarak kullanılır. Hedef balığın orta ve iri boy balıklarsa, bende diyorum ki listendeki kamışlara para harcayacağına hiç değilse malzeme kalitesi daha iyi fuji halkalara sahip olan Ryuji Infinity modelini seç. Dersen ki ben sadece istavrit gibi küçük balık tutacam sadece babyworm kurt silikonlar kullanacam dersen o zaman 0-5g atarlı kamış ile 1000lik makine kullanacaksın.

compeng48

Yeni Üye
Adı
Orka
İyi de Fujin Salty Rugger 2-15 eklemişsin listene :) Ayrıca öyle bir liste yapmışsın ki kamışların karakteristik özellikleri birbirinden çok farklı. Silikon karidesler genelde 5-7gr olarak kullanılır. Hedef balığın orta ve iri boy balıklarsa, bende diyorum ki listendeki kamışlara para harcayacağına hiç değilse malzeme kalitesi daha iyi fuji halkalara sahip olan Ryuji Infinity modelini seç. Dersen ki ben sadece istavrit gibi küçük balık tutacam sadece babyworm kurt silikonlar kullanacam dersen o zaman 0-5g atarlı kamış ile 1000lik makine kullanacaksın.
Haklısınız dün listeye eklerken gözümden kaçmış yanlış modelini yazmışım kusura bakmayın editledim şimdi :) Listeyi bildiğimden değil sağdan soldan bilgi toplayarak şu iyi bu kötü denilenleri derleyip oluşturdum, o yüzden çok çorba olmuş olabilir. Aslında karides de atmak istiyorum kurt silikon da atmak istiyorum, ortaya karışık bir şey yapılamıyor mu? :D Kendi 15-40 spin takımıma 7gr karides takıp atıyorum ama ne his var ne balık geliyor.

Çok düşük atarlı kamışlar çok hassas onlardan uzak durun da dendiğini gördüm özellikle biz acemiler için, hani o yüzden aklım çorba oldu. Büyük balık olmadığını varsayarsak küçük-orta boy balık istiyorum. Bunun için de en mantıklı seti arıyorum özetle.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
O zaman 1-15 atarlı kamış alacaksın. Listedeki kamışların zaten yapıları gereği yumuşak kamışlar ve malzeme kaliteleri epoksi işçilikleri pek iyi değil. Mesela listendeki iki kamış, markasını söylemiyim daha av bayisinde teşhir edilirken bile epoksilerinde sararma ve halkalarında korozyon olduğunu gördüğüm kamışlar. Onun için kamışın atarından fiyatından çok, malzemenin kalitesi ve işçiliği de önemli. 8-9 gram atarlı kamışlarla 7 gramlık sahte atarken zorlarsın ve erimi o kadar iyi olmaz lastik gibi sallanır. 1-15 alırsan yeri gelir 10-12 gram sahteler bile kullanırsın patlak havalarda. Kamışların atar değerlerini toplayıp ikiye bölersen en verimli atar değerlerini bulabilirsin.

compeng48

Yeni Üye
Adı
Orka
O zaman 1-15 atarlı kamış alacaksın. Listedeki kamışların zaten yapıları gereği yumuşak kamışlar ve malzeme kaliteleri epoksi işçilikleri pek iyi değil. Mesela listendeki iki kamış, markasını söylemiyim daha av bayisinde teşhir edilirken bile epoksilerinde sararma ve halkalarında korozyon olduğunu gördüğüm kamışlar. Onun için kamışın atarından fiyatından çok, malzemenin kalitesi ve işçiliği de önemli. 8-9 gram atarlı kamışlarla 7 gramlık sahte atarken zorlarsın ve erimi o kadar iyi olmaz lastik gibi sallanır. 1-15 alırsan yeri gelir 10-12 gram sahteler bile kullanırsın patlak havalarda. Kamışların atar değerlerini toplayıp ikiye bölersen en verimli atar değerlerini bulabilirsin.
Hmm şimdi oturmaya başladı kafamda ne nedir diye. İzlediğim birkaç videoda 1-12 1-15 LRF değildir falan denilince aklım karışmış benim.
O halde hafif silikonlar için ayrı, 10+ gram için ayrı set dizsem en mantıklısı olacak. Ya da bu önerdiğiniz 1-15'i alsam, ortalaması 8 ediyor ama 3-5gr solucan atsam da kullanabilir miyim?

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Hmm şimdi oturmaya başladı kafamda ne nedir diye. İzlediğim birkaç videoda 1-12 1-15 LRF değildir falan denilince aklım karışmış benim.
O halde hafif silikonlar için ayrı, 10+ gram için ayrı set dizsem en mantıklısı olacak. Ya da bu önerdiğiniz 1-15'i alsam, ortalaması 8 ediyor ama 3-5gr solucan atsam da kullanabilir miyim?
Ben 1-15 kamışla yeri geliyo 1gr silikon atıyorum yeri geliyo 12 gram sahte atıyorum. İp olarak 0,06mm kullanıyorum. Küçük balık yakalayacaksam lideri 0,12mm yapıyorum iri balık avlayacaksam 0,20mm takıyorum. İp kalınlığım 0,06mm olduğu için hem düşük gramajda atış erimim biraz daha iyi oluyor. Ben birde 0-5gram ucuz yollu sadece istavrit için zevk versin diye bir kamış daha aldım. Onu kullanıyorum sadece istavrit avlayacaksam.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Hoş geldin Orka!