Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

hangi balığı alıp pişirelim..

erolarman

Üye
evimize balıksız döndük,çocuklarada balık sözümüz var,eşimiz balık var akşama diye alternatif bir yemek pişirmeye girişmemiş ve biz eve balık getirmekle yükümlüyüz o akşam..
işte burası zurnanın zırt dediği yer..

tezgahta yetiştirme levrek,çipura..tercih etmiyorum .yemlerinin ne olduğunu , ne olmadığını çok araştırdım..balık doğal olmalı..

barbun,tekir dip balığı, uzmanlar nadir yenmesini öğütlüyor.akvaryumun çöpçü balıkları.lezzetlimi evet,bende bayılıyorum tadlarına.özledim ama uzak durmasınıda öğrendim..

çinekop,lüfer, vucudunda en fazla kursun vb. çıkan balık..sebebi ise dip balıklarını tüketerek vücuduna kattığı için. ..nadir yenmeli..

su sıcakladımı karadenizliler hamsi yemez,balık kurt yapar derler.

Bayat kalkanların yakalarını palamut kanıyla boyayıp taze diye sattıklarını gördüm,vatosların kuyruklarını kesip kalkan diye sattıklarını,has pullu Gelibolu sardalyesi diye TİRSİ SATANLARIDA.. (sardalyenin PULSUZU pek makbul değildir) balik alirken bircok bayat baliginda hayretle tezgahta bilmeyenlere satildigini goruyorum..

ne halt edeceğimi bilemez genelde istavrit alırım..

Moderatör tarafında düzenlendi:

beetl38

Üye
Adı
Murat YAVUZ
Abicim güzel ülkemizde sadece balık değil şu an nereye elimizi atsak sıkıntı var. Yok gdo , hormonlu, ilaçlı ,suni gb daha önceleri fazla duymadığımız kelimeler girdi yaşantımıza. Bence fazla kafaya takmadan ve bütçenin yeterli olduğu mevsiminde her türlü balığı alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Bu kadar ince düşünmeye kalkınca size bu dünyada yer yok maalesef...

Ben çiftlik çipurasını da, çiftlik levreğini de beğenerek yiyorum.
Bütün dünya da yiyor.

Barbun tekir dip balığı ama üzerlerinde korkulacak kadar yabancı madde olmaz. Zaten büyümeye fırsatları olmadan tavaya giriyorlar.

Lüfere de laf etmişsin ki bunun affedilecek yanı yok.

Bence sen bakliyatlarla idare et.. :)

duzensiz

Daimi Üye
Adı
Hüseyin Susulu
çipuranın orta boyları 400gr civarı olanlar tezgahta taş çatlasın 5 lira. bir tanesi bir porsiyon yanında salata ile gayet doyurucu. varsa imkan mangalda yaparsınız yoksa imkan 35-40tl civarına bir adet elektrikli ızgara alırsınız. afiyetle pişirir yersiniz. en basit örnektir bu. detaya takılmayınız kurşunmuş, mazotmuş vs. tek dikkat etmeniz gereken balığın gözleri, pırıl pırıl bakıyorsa sorun yok.

evimize balıksız döndük,çocuklarada balık sözümüz var,eşimiz balık var akşama diye alternatif bir yemek pişirmeye girişmemiş ve biz eve balık getirmekle yükümlüyüz o akşam..
işte burası zurnanın zırt dediği yer..

tezgahta yetiştirme levrek,çipura..ömrümde almadım.yemlerinin ne olduğunu , ne olmadığını çok araştırdım..balık doğal olmalı..

barbun,tekir dip balığı, uzmanlar nadir yenmesini öğütlüyor.akvaryumun çöpçü balıkları.lezzetlimi evet,bende bayılıyorum tadlarına.özledim ama uzak durmasınıda öğrendim..

çinekop,lüfer, vucudunda en fazla kursun vb. çıkan balık..sebebi ise dip balıklarını tüketerek vücuduna kattığı için. ..

su sıcakladımı karadenizliler hamsi yemez,balık kurt yapar derler.

kalkanların yakalarını palamut kanıyla boyayıp sattıklarını da gördüm,vatosların kuyruklarını kesip kalkan diye sattıklarını,has pullu Gelibolu sardalyesi diye TİRSİ SATANLARIDA.. (sardalyenin PULSUZU pek makbul değildir)

ne halt edeceğimi bilemez genelde istavrit alırım..

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim
şuan en lezzetli ama tezgahlarda az bulunan istavrit, sarıkanat bulursanız un layıp tavasını yapıp afiyetle yiyin, mübarek balık o kadar lezzetliki ... dün akşam 1.5kg götürmüşlüğümüz var söylemesi ayıp :)

hem yok dip balığıydı, çiftlik balığıydı polemiğinede girmez.

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sarıkanat, Çipura veya kalkan derim. Yanlız sarıkanatı Karaköyden falan canlı bulmaya çalışın. Çünkü ölüler buzhanedir. Kalkanı güvenilir tanıdık bir balıkçıdan alırsanız sorun çıkmaz. Bu aralar bizim balıkçıda güzel iri mezgitte görüyorum.

Hamsinin sezonu kapandı artık yenmez.

Sevgi

Üye
Adı
sevgi
Ben çipura yı tek geçiyorum. En sevdiğim balıklardan. Biz fırında yapıyoruz, soğan, sarmısak ,tereyağ ve az zeytinyağı ile terbiye edip fırına atıyoruz. Muhteşem oluyor.

Birde mevsiminde çinekopa bayılırım.

toprak126

Üye
Adı
BAKİ TOPRAK
Çiftlik çipurasıyla,çiftlik levreği arasında tad farkı hiçyok.Birtek görünüşleri farklı.

Kuzey34

Yeni Üye
Ben Karakulak kızartmayı çok severim . Süper leziz :)
Tatmadıysanız muhakkak deneyin derim.

erolarman

Üye
Ben Karakulak kızartmayı çok severim . Süper leziz :)
Tatmadıysanız muhakkak deneyin derim.[/QUOTE

Kerem , Esim Antalyali.:)) bulabilirsem karakulak yerim,olmadi tuzda grida.akdenizin lokum baligi da tavada guzel.

Gece 04.30 da kalkip kumkapi balik haline gidiyorum cogunlukla .benim ufaklik tuzda levrek seviyor.yemesinden daha cok uzerine kolonya dokup yakip servis etmemi seviyor kerata:)
Mevsimine gore baligimi aliyorum.
Eskina bulursam hic kacirmam seviyoruz tadini.

Agartan bey ,benim sulalem 100 yillik istanbullu.cirozuda bilirim, lakerdayida .hatirlarmisiniz,eski karakoy koprusune bagli teknelerden yer kiralanirdi istavrit tutardik, koprunun deliklerinden olta sallardik, 1o yasimdan beri balikla iciceyim.lufer bogazin krali elbet.arastirma sonuclarindan cikan bilgiyi aksettirdim.azi karar , cogu zarar.
Gundemi takip edip sakinan daha uzun yasar.herkes kendi cehennemine odun tasir.
Hepimiz secimlerimizin sonuclarini ilerde gorecegiz.