Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hangi Marka Kamarali Tekne Almaliyim, Nereden Almami Tavsiye Edersiniz

Adı
Nevzat Kaymak
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sevgili arkadaşlar saygideğer dostlarim,
Çetin hayat mücadelesi sebebiyle sizlerden uzak durmak zorunda kaldim.
Daha önce de sizlere kendimi tanittiğimda yazdiğim gibi 1954 doğumlu olup halen Almanyada fiili olatak otobüs şoförlüğü yapmaktayim. Bu yil sonunda 65 yaşimi dolduracağim için yaş haddinden dolayi emekli edileceğim yani kaba tabirle iskartaya ayrilacağim
Allah ömür verirse son zamanlarimi çocukluğumdan beri hayalim olan ancak gençliğimde daha Türkiyedeyken sadece birkaç yil yapabildiğim balik tutmak ve bir nebze de olsa denizde yaşamak istiyorum.
Bodrum - Milas arasinda güzel bir ortam sağlamiş bulunmaktayim.
Yapmiş olduğum evin güzel bir de Garaji var.
Bu garaja en fazla 5:20 büyüklüğünde bir Tekne siğiyor zira Garajin derinliği tam tamina 6.60 metredir.
Tekne Römorkuyla birlikde gireceği için Römorkun Oku ve Teknenin arkasina takilan motoru da hesaba katarsak tam ucu ucuna garaja girmiş olacak.
Tekne kamarali olmak zorunda çünkü bazen teyzenizle birlikte çikmak zorunda olacağim, ve sizlerde bilirsiniz ki daha Tekneyi suya atip karadan ayrilmadan hanim teraneye başliyacaktir.
" ben yoruldum eve dönelim " diye
Hani böyle olunca;
" yahu eve gitmeye ne gerek var hanim, geç içerde yat, uyu. Acikir veya susarsan hemen limana yanaşir, istediğini alir getiririm " diyebilmeliyim
Bu nedenle; hanimin türlü makamlardan söyleyeceği türkülerden kurtulmak için ve ayrica bu yaştan sonra biraz rahat etmek ve güvende olmak için sizlerin yardimlariniza şiddetle ihtiyaç duymaktayim.
Bana komple bir Tekne lazim yani ihtiyaç olan bütün ekipmanlari olmali. (Motor - Römork - Irgat - Pompali WC -
Çapa - Yazlik/kişlik Tente - çapa ipi vesaire aklima gelmeyen diğer ihtiyaçlar gibi.
Şimdi sizlerden yardim beklediğim koulari ysziyorum.
1- 6.60 derinliğindeki bir garaja römorkun sirtinda motoru monteli vaziyette hangi kamarali tekne siğar.
2- Bu tekne hangi marka olmali.
3- Tekne sifir olmali ama en kaliteliler arasindaki teknelerden hangisi daha ekonomik olur.
4- Tavsiye ettiğiniz herhangi bir yer varmi yoksa internetten mi almaliyim.
5- ya da saygideğer üye arkadaşlar arasindan bize torpil geçecek bir babayiğit çikar mi ?
Hiç belli olmaz bakarsin işimiz rast gider de bir torpil patlarsa ben de ona hepinizin huzurunda söz veriyorum ki
En kiralindan buz gibi bir Gazoz ismarliyacağim
Şaka bir yana gerçekten yardimlariniza ihtiyacim var.
Ben biraz araştirma yaptim ve 2 çeşit marka buldum, acaba bunlara ne dersiniz.
1- Yarim kamarali Koç Marin 520
2- Panomarin - Filipper 490 Kamarali
Yardimlarinizi bekler, hepinize saygi sevgi ve selamlarimi sunar küçüklerimin gözlerinden öperim...

Mektupla

Daimi Üye
Sevgili arkadaşlar saygideğer dostlarim,
Çetin hayat mücadelesi sebebiyle sizlerden uzak durmak zorunda kaldim.
Daha önce de sizlere kendimi tanittiğimda yazdiğim gibi 1954 doğumlu olup halen Almanyada fiili olatak otobüs şoförlüğü yapmaktayim. Bu yil sonunda 65 yaşimi dolduracağim için yaş haddinden dolayi emekli edileceğim yani kaba tabirle iskartaya ayrilacağim
Allah ömür verirse son zamanlarimi çocukluğumdan beri hayalim olan ancak gençliğimde daha Türkiyedeyken sadece birkaç yil yapabildiğim balik tutmak ve bir nebze de olsa denizde yaşamak istiyorum.
Bodrum - Milas arasinda güzel bir ortam sağlamiş bulunmaktayim.
Yapmiş olduğum evin güzel bir de Garaji var.
Bu garaja en fazla 5:20 büyüklüğünde bir Tekne siğiyor zira Garajin derinliği tam tamina 6.60 metredir.
Tekne Römorkuyla birlikde gireceği için Römorkun Oku ve Teknenin arkasina takilan motoru da hesaba katarsak tam ucu ucuna garaja girmiş olacak.
Tekne kamarali olmak zorunda çünkü bazen teyzenizle birlikte çikmak zorunda olacağim, ve sizlerde bilirsiniz ki daha Tekneyi suya atip karadan ayrilmadan hanim teraneye başliyacaktir.
" ben yoruldum eve dönelim " diye
Hani böyle olunca;
" yahu eve gitmeye ne gerek var hanim, geç içerde yat, uyu. Acikir veya susarsan hemen limana yanaşir, istediğini alir getiririm " diyebilmeliyim
Bu nedenle; hanimin türlü makamlardan söyleyeceği türkülerden kurtulmak için ve ayrica bu yaştan sonra biraz rahat etmek ve güvende olmak için sizlerin yardimlariniza şiddetle ihtiyaç duymaktayim.
Bana komple bir Tekne lazim yani ihtiyaç olan bütün ekipmanlari olmali. (Motor - Römork - Irgat - Pompali WC -
Çapa - Yazlik/kişlik Tente - çapa ipi vesaire aklima gelmeyen diğer ihtiyaçlar gibi.
Şimdi sizlerden yardim beklediğim koulari ysziyorum.
1- 6.60 derinliğindeki bir garaja römorkun sirtinda motoru monteli vaziyette hangi kamarali tekne siğar.
2- Bu tekne hangi marka olmali.
3- Tekne sifir olmali ama en kaliteliler arasindaki teknelerden hangisi daha ekonomik olur.
4- Tavsiye ettiğiniz herhangi bir yer varmi yoksa internetten mi almaliyim.
5- ya da saygideğer üye arkadaşlar arasindan bize torpil geçecek bir babayiğit çikar mi ?
Hiç belli olmaz bakarsin işimiz rast gider de bir torpil patlarsa ben de ona hepinizin huzurunda söz veriyorum ki
En kiralindan buz gibi bir Gazoz ismarliyacağim
Şaka bir yana gerçekten yardimlariniza ihtiyacim var.
Ben biraz araştirma yaptim ve 2 çeşit marka buldum, acaba bunlara ne dersiniz.
1- Yarim kamarali Koç Marin 520
2- Panomarin - Filipper 490 Kamarali
Yardimlarinizi bekler, hepinize saygi sevgi ve selamlarimi sunar küçüklerimin gözlerinden öperim...
Emekliliğiniz, Huzura - güzelliklere vesile olsun inşaallah...

Son düzenleme:

H2O

Üye
Adı
Sedat KASRAT
Kan Grubu
O Rh Negatif
Nevzat bey bence römorkü de garajı da boşverin; bakımlar dışında 7/24 suda duracak bir alete yönelin.. Çünkü verdiğiniz örnekler dahil 7 metrenin altında hiçbir kayık "yenge dırdırı" kesici etki yapmaz, tecrübeyle sabittir :komik:

Bodrum - Milas arası diyorsanız Güllük körfezinde olacaksınız demektir; zibilyon tane koy, yerleşim olan her koyda da kayık bağlanabilecek iskeleler var. Artık oranın yerlisi olacağınız için kimse de size "git marinaya bağla" demez; muhtarlığa yılda 400-500 bağışla halledersiniz... Derdinizi çözecek kayık ise Kaya Marin 7.90 Deluxe modeli.. Bende bir metre ufağı var; bu bile rahat aslında ama resimlerden anladığım 7.90 gerçekten çok keyifli; başını rüzgar üstüne çevirip kıç platformda mangal keyfi yapmaya bile bol bol yer var...

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,

Söylediğiniz özelliklerdeki 5-5,20 metre arasında tekneler isteğinizi tam olarak karşılamayacaktır. Denizden keyif almak istiyorsanız, tekneyi de denizde bırakın, en azından uzunca bir süre (ilbahar, yaz ve sonbahar sezonu boyunca) size önerim Nauta veya Neta Fisher olacaktır. Ama illa ki belirttiğiniz boyutlarda bakıyorsanız Enma, Moonday, İsatek firmalarına da bir göz gezdirin. Kamara, WC hepsinde olmayacaktır. Boyut kıstasından dolayı bazı şeylerden feragat etmek gerekebiliyor.

Adı
Nevzat Kaymak
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ağzina sağlik çok güzel anlatmişsin, dediklerini dikkate alacağiz.
Selam ve sevgilerimle

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yaz sezonunda belli aralıklarda Bodrum'da oluyorum. Deniz'de belki karşılaşırız. :)

Selamlar, sevgiler.

Adı
Nevzat Kaymak
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Inşallah karşilaşiriz zira sizlerden öğreneceğim çok şeyler var

Erol 61

Daimi Üye
Adı
EROL
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Inşallah karşilaşiriz zira sizlerden öğreneceğim çok şeyler var
QuickSılver teknelere bak ondan başkası o boylarda yalan 5m 5,50 m kamaralı kayıkları var ve geniş hemide denizci hemide ufak motorlarla iyi yol yapıyor başka o boylarda kilerin içinde yatılmaz tabutgibi hele hele yenge hiç yatmaz dediğim markadan bakın kurtarın