Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hansen Kaşık

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hayırlı olsun da...kaşıkla değil de silikonla veya rapalayla sırtı çekmek daha doğru sanki. Çok bilgim yok gerçi tekne konusunda:)
Bende aynı fikirdeyim :)
Kaşıklar şimdilerde ağırlıkları nedeniyle at çek avında kullanılıyor. Eskiden incecik 4-5 gramlık kaşıklarla at çek mi yapılıyordu? :) Sadece tekneden sırtı çekiliyordu. O iş için vardılar. Dolayısı ile tekneden kaşıkla sırtı çekilir efenim :) Ki biz sırtı diyoruz ama bir çok yerde bu sistemin adı zaten kaşık çekmektir. Çok da güzel melanur, yalıncak, kolyoz verir. 00 Numara kaşık tercihimdir. :)

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kaşıklar şimdilerde ağırlıkları nedeniyle at çek avında kullanılıyor. Eskiden incecik 4-5 gramlık kaşıklarla at çek mi yapılıyordu? :) Sadece tekneden sırtı çekiliyordu. O iş için vardılar. Dolayısı ile tekneden kaşıkla sırtı çekilir efenim :) Ki biz sırtı diyoruz ama bir çok yerde bu sistemin adı zaten kaşık çekmektir. Çok da güzel melanur, yalıncak, kolyoz verir. 00 Numara kaşık tercihimdir. :)
yalnız bahsettiğiniz kaşıkla bu kaşık aynı şey değil dimi ? :)
sanki bu hansenler kaşık değil de biraz daha jige benziyor

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
yalnız bahsettiğiniz kaşıkla bu kaşık aynı şey değil dimi ? :)
sanki bu hansenler kaşık değil de biraz daha jige benziyor
Tabi ki hayır. Tüm gövdesi metal olduğu için ortak adı kaşık. Bu hansen tarzı kaşıklar fırdöndü olmadan kullanılabilir. Kendi etraflarında dönmedikleri için misinanıza gam yaptırmazlar. Ama diğer eski sistem kaşıklar kendi etrafında döner ve mecburiyet içerdiğinden dolayı gövdelerine sabitlenmiş fırdöndüler olur. Bir ayırıcı husus da bir önceki mesajımda yazdığım gibi ağırlık. At çek yaparken erim mesafesi açısından avantaj, sırtı çekerken dönüşlerde dibe çok kolay ulaşıp dibe takılma olasılığı yüzünden de dezavantaj oluşturur.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yalnız bu kaşıklar at çek yaparken biraz hızlı sarınca hemen su üstü yapıyor. Ve su üstü yapıca dönebilir. O yüzden fırdöndüsüz kullanmayın.
Batırıcı ağırlık kullanacaksınız muhtemelen. Hansenleri kullanırken yaşadığım sorun iğnenin bedene dolaşmasıydı. O yüzden suya düşmeden makinayı kapatırdım.
Sırtıda nasıl olur bilemem tabi. Denemek lazım.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben sana 18 gr. kaşığı önerirken kamış atar aralığına uysun diye demiştim. Ama sen sırtı deyince işler karıştı:) Ve zaten sen konuyu benden iyi biliyormuşsun:) Tekneli kısım sende, kamışlı kısım bende:)

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben sana 18 gr. kaşığı önerirken kamış atar aralığına uysun diye demiştim. Ama sen sırtı deyince işler karıştı:) Ve zaten sen konuyu benden iyi biliyormuşsun:) Tekneli kısım sende, kamışlı kısım bende:)
Tamamdır abi. ;) Bu cumartesi çıkarsam raporlarım mutlaka :D

Murat's

Üye
Adı
MURAT
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Eskiden kaşık çekerken alba star yada kısıık balıktan alınma , ince ve gramajı düşük kaşıklarla çok güzel lüfer alırdık . Sonra ne oldu anlamadım , uzun olta çıktı , mertlik bozuldu .. şimdi kimse kaşık çekmiyor , rapala arkası zargana lüferi alıyor . Sebebini bilen varsa yazsın :)

kerems

Aktif Üye
Adı
kerem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Eskiden kaşık çekerken alba star yada kısıık balıktan alınma , ince ve gramajı düşük kaşıklarla çok güzel lüfer alırdık . Sonra ne oldu anlamadım , uzun olta çıktı , mertlik bozuldu .. şimdi kimse kaşık çekmiyor , rapala arkası zargana lüferi alıyor . Sebebini bilen varsa yazsın :)
10 sene önce bunlarla aldığım lüferi hala sahtelerle alamadım :)

Ekli dosyalar