Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hazır Lrf Setleri

Mektupla

Daimi Üye

VolkanT

Yeni Üye
Adı
volkan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İlk balık istavrit nasip oldu set gayet keyifli düşünenlere öneririm.
Merhaba Doğukan,

Aynı seti almayı düşünüyordum, baktım sen almışsın. Kullanıcı olarak yorumunu alabilir miyim? Başlangıç için önerir misin? Birde kamışın aksiyonu nasıl?

Şimdiden teşekkürler...

Rodosto

Aktif Üye
Adı
Dogukan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba Doğukan,

Aynı seti almayı düşünüyordum, baktım sen almışsın. Kullanıcı olarak yorumunu alabilir miyim? Başlangıç için önerir misin? Birde kamışın aksiyonu nasıl?

Şimdiden teşekkürler...
Merhaba ben okuma dead ringer set aldım. 1-8 atarlı kamış ve 10luk makina. Oldukça memnunum tavsiye ederim.

VolkanT

Yeni Üye
Adı
volkan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba ben okuma dead ringer set aldım. 1-8 atarlı kamış ve 10luk makina. Oldukça memnunum tavsiye ederim.
Bende tatmin eder diye düşünüyorum. Kamış orta sert diyebilir miyiz?
Birde ip ve misina olarak ne kullandınız?

Rodosto

Aktif Üye
Adı
Dogukan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bende tatmin eder diye düşünüyorum. Kamış orta sert diyebilir miyiz?
Birde ip ve misina olarak ne kullandınız?
Kamış uçtan esniyor o bakımdan erim problemi yaşamazsınız. Silikon aksiyonu da jig aksiyonu da gayet güzel. Şu an 0.06 wily ip ve 0.16 şok sarılı.

VolkanT

Yeni Üye
Adı
volkan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kamış uçtan esniyor o bakımdan erim problemi yaşamazsınız. Silikon aksiyonu da jig aksiyonu da gayet güzel. Şu an 0.06 wily ip ve 0.16 şok sarılı.
Çok teşekkürler, böyle son kullanıcı yorumları almak insanın içini rahatlatıyor...

Rodosto

Aktif Üye
Adı
Dogukan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Çok teşekkürler, böyle son kullanıcı yorumları almak insanın içini rahatlatıyor...
Rica ederim Lrf ye yeni başlıyorsanız ilk etapta 0.14-0.16 arası mono misina sarmanızı öneririm. Kamışın ve makinanın huyunu suyunu öğrendikten sonra ip misinaya geçersiniz.

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Rica ederim Lrf ye yeni başlıyorsanız ilk etapta 0.14-0.16 arası mono misina sarmanızı öneririm. Kamışın ve makinanın huyunu suyunu öğrendikten sonra ip misinaya geçersiniz.
Slm kardşm dead ringer 1000 lik makina bende aldım henüz kullanmadım.makinanın üstüne direk Sufix 0.06 ip sardırdım monoyla başlamadım hata yapmış sayılrmıyım atış esnasında diğer sorum makina sığ kafa olmasına rağmen 100 mt misina tam doldurmadı makinayı altına dolgu yapmak gerekirmiydi yada bu durum yeterlimi?teşekkrlr.

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Slm kardşm dead ringer 1000 lik makina bende aldım henüz kullanmadım.makinanın üstüne direk Sufix 0.06 ip sardırdım monoyla başlamadım hata yapmış sayılrmıyım atış esnasında diğer sorum makina sığ kafa olmasına rağmen 100 mt misina tam doldurmadı makinayı altına dolgu yapmak gerekirmiydi yada bu durum yeterlimi?teşekkrlr.
Lrf disiplininde çok uzak mesafelere atış yapılamadığı için 1000 lik makinada ki misinanın kaç mt sarılı olmasında fayda var

FARUKSEZER

Daimi Üye
Adı
FARUK SEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif
bence hata etmediniz. ip daha çok keyif verecektir. önemli konu ipinizin önüne 50 - 60 cm kadar ipinizin çeker değerinden yarım kilo kadar daha düşük değerli 0,14 - 0,16 fluorocarbon dan lider yapın. kopmalara karşı ipinizi bir nebze korur vede bazıları etkisi olmadığını düşünse de bence daha avcı olur. i
ipte sorun kullanıma bağlı olarak kuş gözü tabir ettiğimiz atış sırasında topaklanarak makineden çıkma sorununu yaşaya bilirsiniz. bunu engellemek için ipi ilk sarımda makinenize sıkı sarın. sonra atışlarda jig yada jighead i attıktan sonra dibe inmesini beklerken ipi başı boş bırakmayın. parmaklarınızı arasında birleştiği yerde ipi tutun. baskıyı öyle bir ayarlayın ki ip başı boş boşalmasın ama jig yada jighead in ağırlığı ile yavaşlamadan dibe batabilsin. zamanla alıştıkça kolayca ayarlayabileceksiniz. bir diğer hususta ip atışta başıboş boşaldı ise makineye öylece sarmayın. ipi makinenin önünde biraz mesafe vererek tutun. sıkı sarılmasını sağlayarak boşluğu alın sonra sarmaya başlayın. böylece sorun yaşamazsınız.

ipiniz makineyi tam doldurdu ise niye dolgu yapacaksınız ki? dolgunun amacı ipin yetmediği durumlarda ipin kafayı tam doldurmasını sağlamak. sizin ipiniz anladığım kadarı ile tam doldurmuş zaten.