Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İğnelerin küflenmesi

hcicek

Aktif Üye
Merhabalar arkadaşlar bende artık amatör balıkçılık girişimimi başlattım, şimdi karşılaştığım bir sorun var oda şu ki bir kaç seferdir kullandığım çaparimin iğnelerinde küf izleri gördüm, bu sorunun bir çözümü varmı ya da her seferinde farklı çapari mi kullanmak lazım, zira acemiliğimiz nedeniyle de elime çok batıyor, hatta bazen kanatıyorum, sağlık açısından (tetanoz) falan herhangi bir zararı olmasın diye bu konuda bilgilerini paylaşacak tecrübeli arkadaşlar varsa sevinirim. Saygılar.

Levrek@

Daimi Üye
Adı
Seyit SUNGUR
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhabalar arkadaşlar bende artık amatör balıkçılık girişimimi başlattım, şimdi karşılaştığım bir sorun var oda şu ki bir kaç seferdir kullandığım çaparimin iğnelerinde küf izleri gördüm, bu sorunun bir çözümü varmı ya da her seferinde farklı çapari mi kullanmak lazım, zira acemiliğimiz nedeniyle de elime çok batıyor, hatta bazen kanatıyorum, sağlık açısından (tetanoz) falan herhangi bir zararı olmasın diye bu konuda bilgilerini paylaşacak tecrübeli arkadaşlar varsa sevinirim. Saygılar.
Merhabalar Öncelikle Hoş Geldiniz Tekrardan İnsanğlu bilgiye açtır yaşayarak öğrenir ve gelişir :) Bu Yönden Bir Düşünceye Sahip Oldugum İçin Kendimi Sürekli Acemi Olarak Görmekteyim ..

Sizin Sorunuza Gelirsekte Şöyle Bir Bilgi Var Benimde Bildiğim Abilerimiz Daha İyi Bilirler Ama En Kaliteli Takımı Bile 1*2 Kez Kullandıktan Sonra İgnelerinde Deforme Olabildigi İçin Avlanma Verimi Düşmekte , Bu Yüzdende Tam Randımanlı Av Yapabilmeniz İçin 1 Takım Çapariyi Maximum 2 Avda Degerlendirmeniz , Daha Sonra Farklı Bir Avda Kullanmak Amacıyla Yeni Bir Takım Acmanız Yada İlerleyen safhalarda Kendi Takımınızı Kendiniz Yapmanız ..

Ama Abilerimiz Daha Detaylı Bilgiler İleticeklerdiz Sizlere :)

hcicek

Aktif Üye
Bilgi paylaşımın için teşekkür ederim üstad açıkçası bende heveslendim takım yapmaya internette onca video izlemeler falan ama çabuk pes ettim :) o yüzden hazır takım kullanıyorum, ve 1 hafta sonra gittiğimde bir önceki takımın pas içinde kaldığını görüyorum, dedim acaba bunun bi bakım şekli yahut kalitelisi oluyor mu falan diye bir sorayım dedim, ama eğer durum bu şekildeyse en güzeli standart çaparilerle gitmek zira sağlık açısından da çok iyi olmuyor küflü iğneler.

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba, eğer köstek halinde saklıyorsan iğnelere pudra , pirinç gibi maddelerin içinde muhafaza etmeni önerebilirim, en kötü ayakkabıların ve ilaçların icinden cıkan silica vs kagıttan minik paketcikler var nemi alıyor onlarla da muhafaza edebilirsin :)

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ne demek yararlı olduguma sevindim :)

evren davut

Aktif Üye
Adı
EVREN DAVUT
bütün balıkcılık malzemelerinizi neme karşı korumak için pudra serpiştirilmiş çantanızda muhafaza edebilirsiniz.ben dedemden kalma 40 yıllık iğneleri misinaları bile hala ilk gunku gibi koruyorum bu şekilde...

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Bir çapari takımını birden fazla kullanabilmek ayrı bir başarı.
Ben bir avda birden çok fazla harcadığım için şaşırdım..:)

Levreka

Aktif Üye
Adı
Hakan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Daha farklı bir başlıkta konuşuldu ama yeri gelmişken konuya ek olarak dikkat çekmek istedim;

Eskimiş çaparilerimizi sağa sola veya direkt çöpe atmak yerine yakarak imha etmek doğru olacaktır. Rastgele atılmış çapariler, etrafta yaşayan veya çöpü karıştıran kedi, köpek ve kuş gibi hayvanlara takılabilir. Bu durumda vereceği ızdırabı düşünmek lazım...

Herkese rastgele...

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Küf canlı bir maddedir.
Demir alaşımınlarında pas yani oksitlenme olur.

İstavrit çaparisini yeniden kullanmak ise uğraşılmaması gereken iş.