Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ilk Tuzda-firinda Levrek Denemesi,

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
kod adın levreko.levrek üstadı gibi.....
levrek pişirmeyi bile bilmiyorsun.
garip değilmi..?
daha önce de hatırladıgım kadarıyle tutulmuş balıgın agzındaki sahte konusunda herkesi yanıltmış.farklı bişey söylemiş.bunu söylemenin dogru oldugunu savunmuştun.
beni geçte ,amatörlere telkin edip söylediklerine nasıl güvenebilir?
Ne saçmalıyosun şimdi anlamadım? Ben konuyu açan arkadaşa kendi fikrimi söyledim siz niye araya girip ortalığı karıştırıp polemik yaratıyorsunuz şimdi anlamıyorum, levrek pişirmeyi bilmiyosun demişsin tuzda levrek pişirmek farklı bişey herkes yapamaz bunu zahmetli bi iş, kullanıcı adımın Levreko olmasının sebebide levrek ustası olduğum için bu balığı çok sevdiğim için, kullandığım sahteyide kimseyle paylaşmak zorunda değilim balıkların ağzına görsel olsun diye sahte koyarım o konuda bunu açıklamıştım zaten,
Benim forumda en sevmediğim şey ise insanların bu şekilde başkalarına sataşarak Polemik yaratacak yazılar yazmasıdır, daha fazla bu şekilde cevaplar yazmayın konu çirkinleşmesin

Son düzenleme:

Mektupla

Daimi Üye
Merhaba, cok zaman once forumda Hamdi abi bu konuyla ilgili post acmisti.. Levrek tutunca bende yapicam diye pek hirslanmistim :) son tuttugum levregin 2kg ustu olmasi ve yakin zamanda kayinpederi ziyaret edicek olmam levregi buzlukta bekletmeme sebep verdi.. internette kisa bir arastirma sonrasi islemlere basladik.. yaklasik 3kg tuz kullandik, bunun yarim kilosu normal islenmis sofra tuzu, 2bucuk kilosu ise salamura tuzdu.. yumurta aki ile kivam vedigimiz tuzu pullu ve ici temizlenmis baligin ustune ve alt kismini kaplayacak sekilde harc yaptik, tabi baligin icini sogan, sarimsak ve defne yapragi ile doldurmayi ihmal etmedik :) guzelce tuzla kapladiktan sonra kilo basina 20dk gelecek sekilde 180 derece firina koyduk.. yaklasik 50 dk civari pisti ve gayette guzel oldu.. ancak baligi tuzdan ayiralim derken bir tarafini biraz parcaladik :) cok mesakatli degilmis ve usenilecek birseyde yokmus, kesinlikle tavsiye ederim.. simdiden afiyet olsun :)
Maaşallah. Afiyet şeker olsun...

TrAcHuRuS

Daimi Üye
Adı
Cumhur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
kod adın levreko.levrek üstadı gibi.....
levrek pişirmeyi bile bilmiyorsun.
garip değilmi..?
daha önce de hatırladıgım kadarıyle tutulmuş balıgın agzındaki sahte konusunda herkesi yanıltmış.farklı bişey söylemiş.bunu söylemenin dogru oldugunu savunmuştun.
beni geçte ,amatörlere telkin edip söylediklerine nasıl güvenebilir?
Abi senin derdin nedir? Tamam kabul ediyoruz balik tutmayi da balik pisirmeyi de en iyi sen biliyorsun :)

bkirgic

Daimi Üye
Adı
Barış
Kan Grubu
O Rh Pozitif
normal firinda yapmakla bunun bir farki varmi gercekten tat olarak ?

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
normal firinda yapmakla bunun bir farki varmi gercekten tat olarak ?
Balık fırının sıcaklığıyla temas etmiyor tuzun içinde oluşan sıcaklıkla oluşan buharda balığın kendi buharında pişmiş oluyor etide pamuk gibi oluyor tadı insanın damak tadına göre değişir kılçığındanda kendi ayırlıyor böyle pişince, bunu ben Norveç somonundan yapmak istiyorum somon çok yağlı olduğu için hem çok lezzetli hemde hafif olur ama Norveç somonuda 5 kiloluk falan oluyor bütün olarak hem fırına sığmaz o şekilde anca taş fırın lazım birde Norveç somonunun kilosu 60 liradan aşağı değil bütün bi somon alsak çok para tutar

TrAcHuRuS

Daimi Üye
Adı
Cumhur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Balık fırının sıcaklığıyla temas etmiyor tuzun içinde oluşan sıcaklıkla oluşan buharda balığın kendi buharında pişmiş oluyor etide pamuk gibi oluyor tadı insanın damak tadına göre değişir kılçığındanda kendi ayırlıyor böyle pişince, bunu ben Norveç somonundan yapmak istiyorum somon çok yağlı olduğu için hem çok lezzetli hemde hafif olur ama Norveç somonuda 5 kiloluk falan oluyor bütün olarak hem fırına sığmaz o şekilde anca taş fırın lazım birde Norveç somonunun kilosu 60 liradan aşağı değil bütün bi somon alsak çok para tutar
Cok guzel fikir ama biraz tuzlu :)

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Cok guzel fikir ama biraz tuzlu :)
İmece usulü yapmak lazım beş altı kişi ortak bi somon alıp o şekilde düşünüyorum bi arkadaşın bahçesinde taş fırınları var bi ara arkadaşlara söyleyip yapmak lazım taş fırında tuzda somon

TrAcHuRuS

Daimi Üye
Adı
Cumhur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İmece usulü yapmak lazım beş altı kişi ortak bi somon alıp o şekilde düşünüyorum bi arkadaşın bahçesinde taş fırınları var bi ara arkadaşlara söyleyip yapmak lazım taş fırında tuzda somon
Tuzla sivadiktan sonra acik alanda bahcede altina ustune köz koysak acaba ayni lezzeti elde edebilir miyiz? Ben levrekte bu bayram köz olayini deneyecegim. Sonra kalabalik oldugumuz zaman somonla da denemeyi dusunuyorum.

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tuzla sivadiktan sonra acik alanda bahcede altina ustune köz koysak acaba ayni lezzeti elde edebilir miyiz? Ben levrekte bu bayram köz olayini deneyecegim. Sonra kalabalik oldugumuz zaman somonla da denemeyi dusunuyorum.
Ama tuz dağılır o zaman anca fırında biraz pişirip sertleşince koyulur üstüne köz