koksal1905
Üye
- Adı
- koksal
- Kan Grubu
- O Rh Pozitif
bende surf amaçlı alacağım kıyıdan beklemeli av için ne tavsiye edersiniz
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Cihan Bey,Merhabalar.örgü misina kullanmaya yeni başladım.avlanma şeklim kıyıdan beklemeli yemli genelde 2 köstekli takımlarla.kamış boyu 305cm kurşun olarak 40-50 gram kullanıyorum.örgü misinanın kalınlığı 0.26mm takımıda 0.33 fc misinadan hazırlıyorum.acaba sizce şok misina kullanmama gerek varmı?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.Hedef balık genelde sargoz,karagöz ve nadiren çupra.kamış ryobi komatsu 50-155 gr atarlı.ama maksimum 75 gr kurşun kullanıyorum.makina ryobi prosksyer nose power surf.Cihan Bey,
Hedef balık nedir?
Ayrıca kamışın atarı kaç gr?
Attığınız kurşunun ağırlığı kamışın atarının neredeyse yarısı ve eğer atarken fazla yüklenmiyorsanız bence şok misinaya gerek yok. Eğer çok yüklenerek atıyorsanız şok misinanın faydası olur, anlık yükü esneyerek kamışın zarar görmesini engeller. Ek olarak atarken takılma olursa kamış ucunu yada klavuz teline zarar gelmesini engeller ama bu genelde 100gr - 150gt üstü atışlarda etkili oluyor.Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.Hedef balık genelde sargoz,karagöz ve nadiren çupra.kamış ryobi komatsu 50-155 gr atarlı.ama maksimum 75 gr kurşun kullanıyorum.makina ryobi prosksyer nose power surf.
Teşekkür ederim cevabınız için.Açıklamalarınızdan anladığım kadarıyla şok misina kullanmama gerek yok.Sizede bol avlar.Attığınız kurşunun ağırlığı kamışın atarının neredeyse yarısı ve eğer atarken fazla yüklenmiyorsanız bence şok misinaya gerek yok. Eğer çok yüklenerek atıyorsanız şok misinanın faydası olur, anlık yükü esneyerek kamışın zarar görmesini engeller. Ek olarak atarken takılma olursa kamış ucunu yada klavuz teline zarar gelmesini engeller ama bu genelde 100gr - 150gt üstü atışlarda etkili oluyor.
Attınız diyellim, bölhenizin dip yapısı itibariyle takımınızın takılma riski varsa (hedef balığa göre sanırım dip yapısı kumluk) bence şok kullanın ve fazla kalın olmasın - eğerki takılırsa ipinizden 30-40metre gitmesin - şoktan kopsan
Hedef balığınızın en fazla 1-1.5kilo olabileceğini düşünürsek benim standart boğazda kullandığım 0.16 lık ip misina yeter diye düşünüyorum, yaklaşık çekeri 9kg. Ip misina kullanacağınız için mono misinaya göre daha iyi erim salarsınız ve mevsime göre dibe çekilen balıklara erişebilirsiniz.
Bol avlar....