Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İP MİSİNA KULLANICI YORUMLARI BİLGİ HAVUZU; SUFIX,POWERPRO,SPIDERWIRE,BERKLEY,VARIVAS

koksal1905

Üye
Adı
koksal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bende surf amaçlı alacağım kıyıdan beklemeli av için ne tavsiye edersiniz

cihan33

Aktif Üye
Adı
Cihan
Merhabalar.örgü misina kullanmaya yeni başladım.avlanma şeklim kıyıdan beklemeli yemli genelde 2 köstekli takımlarla.kamış boyu 305cm kurşun olarak 40-50 gram kullanıyorum.örgü misinanın kalınlığı 0.26mm takımıda 0.33 fc misinadan hazırlıyorum.acaba sizce şok misina kullanmama gerek varmı?

sessizdenizci

Daimi Üye
Merhabalar.örgü misina kullanmaya yeni başladım.avlanma şeklim kıyıdan beklemeli yemli genelde 2 köstekli takımlarla.kamış boyu 305cm kurşun olarak 40-50 gram kullanıyorum.örgü misinanın kalınlığı 0.26mm takımıda 0.33 fc misinadan hazırlıyorum.acaba sizce şok misina kullanmama gerek varmı?
Cihan Bey,

Hedef balık nedir?
Ayrıca kamışın atarı kaç gr?

cihan33

Aktif Üye
Adı
Cihan
Cihan Bey,

Hedef balık nedir?
Ayrıca kamışın atarı kaç gr?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.Hedef balık genelde sargoz,karagöz ve nadiren çupra.kamış ryobi komatsu 50-155 gr atarlı.ama maksimum 75 gr kurşun kullanıyorum.makina ryobi prosksyer nose power surf.

sessizdenizci

Daimi Üye
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.Hedef balık genelde sargoz,karagöz ve nadiren çupra.kamış ryobi komatsu 50-155 gr atarlı.ama maksimum 75 gr kurşun kullanıyorum.makina ryobi prosksyer nose power surf.
Attığınız kurşunun ağırlığı kamışın atarının neredeyse yarısı ve eğer atarken fazla yüklenmiyorsanız bence şok misinaya gerek yok. Eğer çok yüklenerek atıyorsanız şok misinanın faydası olur, anlık yükü esneyerek kamışın zarar görmesini engeller. Ek olarak atarken takılma olursa kamış ucunu yada klavuz teline zarar gelmesini engeller ama bu genelde 100gr - 150gt üstü atışlarda etkili oluyor.

Attınız diyellim, bölgenizin dip yapısı itibariyle takımınızın takılma riski varsa (hedef balığa göre sanırım dip yapısı kumluk) bence şok kullanın ve fazla kalın olmasın - eğerki takılırsa ipinizden 30-40metre gitmesin - şoktan kopsun ;)

Hedef balığınızın en fazla 1-1.5kilo olabileceğini düşünürsek benim standart boğazda kullandığım 0.16 lık ip misina yeter diye düşünüyorum, yaklaşık çekeri 9kg. Ip misina kullanacağınız için mono misinaya göre daha iyi erim salarsınız ve mevsime göre dibe çekilen balıklara erişebilirsiniz.

Daha deneyimli ustalar yanlışım varsa umarım düzeltirler...

Bol avlar....

Son düzenleme:

cihan33

Aktif Üye
Adı
Cihan
Attığınız kurşunun ağırlığı kamışın atarının neredeyse yarısı ve eğer atarken fazla yüklenmiyorsanız bence şok misinaya gerek yok. Eğer çok yüklenerek atıyorsanız şok misinanın faydası olur, anlık yükü esneyerek kamışın zarar görmesini engeller. Ek olarak atarken takılma olursa kamış ucunu yada klavuz teline zarar gelmesini engeller ama bu genelde 100gr - 150gt üstü atışlarda etkili oluyor.

Attınız diyellim, bölhenizin dip yapısı itibariyle takımınızın takılma riski varsa (hedef balığa göre sanırım dip yapısı kumluk) bence şok kullanın ve fazla kalın olmasın - eğerki takılırsa ipinizden 30-40metre gitmesin - şoktan kopsan ;)

Hedef balığınızın en fazla 1-1.5kilo olabileceğini düşünürsek benim standart boğazda kullandığım 0.16 lık ip misina yeter diye düşünüyorum, yaklaşık çekeri 9kg. Ip misina kullanacağınız için mono misinaya göre daha iyi erim salarsınız ve mevsime göre dibe çekilen balıklara erişebilirsiniz.

Bol avlar....
Teşekkür ederim cevabınız için.Açıklamalarınızdan anladığım kadarıyla şok misina kullanmama gerek yok.Sizede bol avlar.

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
slmlar cihan kardşm.. abininde söyledigi gibi 0.16 veya 0.18 ip misina sana yeterli gelicektir,attıgın kursun agırlıgına göre !! lakin kamışın dikkatimi çekti 3 metreymiş.. bana kalırsa direk kamışa yönel derim kıyı avcılgı için en az 4.20 ideali aslında 4.50 çok çok daha iyi atış yaparsın..birde kıyı avcılıgında tele kamışlar cok iyi performans sergiler,3
parçalyaa oranla daha hafiflerdir çünki
salıcakla

koksal1905

Üye
Adı
koksal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bu bilgiler benimde çok işime yaradı, bende birşey sorucam konu ile ilgili, şimdi bende kamışın atarı 120 gr bende arkadaş gibi 60-75 gr kullanıyorum uzunluğuda 4.20 m

0.30 misina kullanıyorum mesafe olarak ne kadar atabilirim yaklaşık olarak, birde 100 gr ve üstü kurşun kullansam kamışı kırma ihtimalim artarmı,

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
0.30 misina kullanıyorsan zati 100 grm üstü atman lazım yani 0.30 misina 60 grm kursunla pek uyum sağlamaz düşüncesindeyim.. he dersenki abi 0.18 veya 0.20 60 grm o zaman eyv derim..
gel gelelim atışına.. bildigimiz kazma atışı yapıyoz genellikle yani atışyapmasını bilsen en kötü 100 mtre aatrsın gibime geliyor valla bilmedigim için nasıl atışyaptıgını birşey söyliyemiyom.. bu arada 120 grm ise kamışın atarı 100 grm hiç korkmadan at birşey olmaz..

yani surf kamışlada 100 grm atamıyorsan şayet oo kamısı att cöpe gitsin :D

koksal1905

Üye
Adı
koksal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
yandan savurarak atıyorum, ama su kafa atışı tekniği üzerinde biraz çalışacağım hedefim zaten 100 metre civarı inşaalah atabilirim, misina olarakta e bayden bir tane 500 m 0.20 ip misina almayı planlıyorum