Ben yaklaşık bir yldır at-çek yapıyorum. Hep normal misina kullandım. Son bir buçuk aydır da ip misina kullanıyorum. Aslında ip misina kullanmayı pek istemedim gerek görmediğim için ve fiyatları pahalı olduğu için. Bu nedenle ip misina deneyimi yaşamak için ucuz ip misina arayışına girip meşhur aliexpress ten Jof marka 8 örgü ip misina aldım iki makara. Makaralar 500 metre. Gri ve siyah olmak üzere. Gri olanını kullanıyorum. İlanda belirtilen çeker değerlerinin gerçek olmayacağını düşünerek misinaları almak istediğimden kalın aldım, 0,25 olarak. İlk ip misina deneyimim olduğu için diğer ip misinalarla karşılaştırma yapma imkanım olmadı. Deneyimi mi aktaracak olursam; İlk kullanmaya başladığımda atışta sık sık düğümleniyordu. Sonradan bu düğümlenme olmadı. Sanırım ip zamanla makaraya oturup sipral haline geldi. Bir de her kullanımda ip kuruyup yapışıyor ve ilk bir kaç atışta ip yapıştığından dolayı misina makaradan rahat boşalamayıp yem yakına düşüyor.Bir kaç atıştan sonra ip ıslanınca bu sorun da ortadan kalkıyor. Bunların dışında abartılı bir yıpranma, kopma falan yaşamadım. Piyasadaki diğer ip misinaların 1/4 fiyatına olduğu düşünülürse bence iyi bir misina. Bu tür ip misinalar özelllikle uygun fiyatlı ip misina arayanlar için bir seçenek olabilir.