İP MİSİNA KULLANICI YORUMLARI BİLGİ HAVUZU; SUFIX,POWERPRO,SPIDERWIRE,BERKLEY,VARIVAS

Murat bey hatırladığım kadarıyla ipi yağlıyordunuz kalıp ayırıcı veya buna benzer bir kimyasalla. Herhangi bir olumsuzluk mu yaşadınız?

Maalesef tiftiklenme başladı ve ip su tutmaya başladı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

d07f1bb75782a4e5611bfd4fbee95d23.jpg

Birazdan makineye saracağım

Spin için uygun mudur Gosen’in jigging modeli ipleri ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Powerline braid power 0.18 satın aldım. Kullanan var mı aramızda? Spinde kullanabilir miyim? Not: Açık arttırma ile aldığım için öncesinde sormaya fırsatım olmadı.
43c103a9ac7acad1ae6d394ec034ec19.jpg

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşlar istanbul boğazda balık avlıyorum kamış atarı 100-250 gr makineme 150mt pe-line J-braid *8 13mm ip sardım lider olarak 35mm invisible misina saracağım uygunmu

arkadaşlar istanbul boğazda balık avlıyorum kamış atarı 100-250 gr makineme 150mt pe-line J-braid *8 13mm ip sardım lider olarak 35mm invisible misina saracağım uygunmu
Gönlünüz FC den yana olmasın... Aşağıda yazılanların hepsi aşağıdaki linkten alıntı cümlelerdir... Bir çoğunu zaten denemeler sonunda sizde göreceksiniz...

1. Ancak makinanın kafasına komple fluoro saranlar mesafelerini ciddi şekilde azaltmaktadır.
2. Fluorocarbonun çekeri nylon misinaya göre her zaman düşüktür.Sertlik demek her zaman yumuşaklığa göre daha az çeker demektir.
3. Arka fon karanlık ise fluorocarbon çok daha görünür olabilir , fona uygun renk bir nylon misina duruma göre daha fazla avantaj sağlayabilir.
4. En önemli özellikerinden birisi istediğiniz zaman düz şekle gelebilen hafızasıdır.
5. Ancak tecrübede takım bağlarken dahi çoğu fluorocarbonun zedelendiğini gözlemlemek mümkündür.

(link)

Mesela ben monolara güvendiğim kadar FC misinalara güvenmiyorum... Bu tamamen benim kişisel düşünce... Bu konuda farklı düşünen arkadaşlar mutlaka kendi fikirlerini yazacaklardır.... Sizde bunlara göre bir seçim yaparsınız...
(link) linkinden alıntıdır...

Selamlar varivas shore casting ip almayi dusunuyorum 0.16 (1pe) ve 0.20(1.5pe) arasında kaldim çoğunluk istanbuldayim kişın yazin akdeniz taraflari ve sakaryada göl ve nehir avlarina gidiyorum önerirmisiniz bu ipi ömrü nedir erimi nasildir kullananlar bilgi verebilirse memnun olurum farkli ip önerilerinede açığım 🙂)

Selamlar varivas shore casting ip almayi dusunuyorum 0.16 (1pe) ve 0.20(1.5pe) arasında kaldim çoğunluk istanbuldayim kişın yazin akdeniz taraflari ve sakaryada göl ve nehir avlarina gidiyorum önerirmisiniz bu ipi ömrü nedir erimi nasildir kullananlar bilgi verebilirse memnun olurum farkli ip önerilerinede açığım 🙂)

varivar örgü misina dünya klasmanında ilk 5 içersine giricek çok kaliteli örgü misinadır boğaz hattında çok fazla ilişken olduğundan 1 pe ideal olur lakin uzak erim ekstra mesafeler içinde 08 pe de tercih edebilirsiniz. bunun haricinde seaguar , gosen , ygk , daiwa vs orgü misinalarıda secenekler arasına alabılırsınız bu markalarda cok kalıtelı orgu mısınaları vardır.

1.5 pe fazla mi olur 30 grlik kaşik jig atiyorum sahtelerde en az 20 gr kamış 15 42 aralik korkmadan sallamak istiyorum patlıcak diye yillardir sallayamiyorum oltayi

1.5 pe fazla mi olur 30 grlik kaşik jig atiyorum sahtelerde en az 20 gr kamış 15 42 aralik korkmadan sallamak istiyorum patlıcak diye yillardir sallayamiyorum oltayi

tek bır mısına ile veyahut örgü ile her av yapılmaz bolgeye gore balıga gore meraya gore ekipmana göre tercıh yapılır. mesajınızda agırlıklı ıstanbul bolgesınde avlanıcam dedıgınız ıcın 08 pe veyahut 1 pe ornegını verdım.
1,5 pe daha cok bız yemlı avlarda kullanmayı tercıh edıyoruz bunun sebebıde boğaz hattında asırı ilişken mevcut olası kursun takılmalarında vs de kamısa asıldıgımızda ıp daha saglam olucagından kurtarma rıskımız bıraz daha fazla oluyor ayrıca şok yapılarakta bu rıskı absorte edebılırız lakın ana bedende kullandıgımız 08 pe mukavıyetı ve ceker degerı bıraz daha az olucagından ne kadar sok kullanılsada ana bedenden kopma rıskı ıster ıstemez olabilir. bu bırazda sansa kalıyor bazen soktan kopuyor bazende kalıtesız ıp oldugundan kopabılır bazende hıc kopmuyor o ankı suda ılıskene baglı bı durum kursun cok cıddı ilişkene saplandıysa ne kullanırsak kullanalım kopa bılıyor. yınede bu rıskı mınımum sevıyeye dusurmek ıcın kalıtelı ve ceker kuvvetı daha gercekcı orgu mısınaları kullanmak daha verımlı olur.
ayrıca 08 pe yada 1 pe yada 1,5 pe ne kullanıcaksanız farketmez şok yapmadan ava başlamayın bu sekılde kopmaların onune bi nebze onlemış olursunuz ayrıca balığın ani kafa darbelerinide şok kullanarak kopmaların önüne bi nebze geçmiş olursunuz.

Son düzenleme:
Back