İP MİSİNA KULLANICI YORUMLARI BİLGİ HAVUZU; SUFIX,POWERPRO,SPIDERWIRE,BERKLEY,VARIVAS

1.5 pe fazla mi olur 30 grlik kaşik jig atiyorum sahtelerde en az 20 gr kamış 15 42 aralik korkmadan sallamak istiyorum patlıcak diye yillardir sallayamiyorum oltayi
İstanbul da, spin kamış ile rapala at çek yaparken; Kofana yakalama ihtimalimiz çok düşük olduğundan,
uzağa atmak istiyor isem, 0.12 mm ip misinaya mahin düğüm ile 0.20 ip misinayı şok yapıp, kaygılanmadan abanarak kullanabilirim diye düşünüyorum.

Çok farkli yerlerde kullanicağim için ortalamalarda bir sey olmasini istiyorum 0.12 çok hafif kalir rahat kullanamam gibi geliyoe varivas avani seabassa da bakiyorum shore castingle farklari ne çok anlayamadim yorumlardan (alıntı yapamiyorum ekran kesiliyor)

İstanbul da, spin kamış ile rapala at çek yaparken; Kofana yakalama ihtimalimiz çok düşük olduğundan,
uzağa atmak istiyor isem, 0.12 mm ip misinaya mahin düğüm ile 0.20 ip misinayı şok yapıp, kaygılanmadan abanarak kullanabilirim diye düşünüyorum.

0,13 mm ipe 0.20 mm ip şok yaparak surf kamışla 120 gr atıyorum

Arkadaşlar hayırlı geceler. Geçen gün satın aldığım ip misinayı sardırmak için bayiye gittim, altına flurrocarbon kaplamalı misina alıp sardırdım. 10-30 atarlı kamışla 13, 15 gramlık sahtelerde yaptığım İlk atışlarımın tahminimce 20 metreyi aşmaması nedeni ile biraz fazla sardığını düşünerek Evde makinadaki ip misinayı kasnağa sarıp altındaki naylon misinayı biraz eksilttim. Şimdi de sanki biraz eksik kaldı gibi ama bu benim için sıkıntı yaratır mı ? Yardımcı olursanız sevinirim...BBD9FB9B-CA4A-4D9D-A488-6633D753A60B.jpeg0800B30A-1F1F-4AEB-A70C-C9EF84D2357B.jpeg

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir ilanda daiwa j braid 300m ipi çok uyguna satıyorlardı (150tl) sordum Asya serisiymiş. Kaç tane serisi var bunun ihtiyacım var alsam mı almasam mı bilemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asya serisi dedikleri çakma çin malı olanlar hocam. Böyle kibar bir isim vermişler.

TA-1012 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asya serisi dedikleri çakma çin malı olanlar hocam. Böyle kibar bir isim vermişler.

TA-1012 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Banada öyle geldi 300m ip 150 TL deyince şaşırdım. Buraya sorayım dedim. 8a 8b 8e serileri varmış.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tacklebox.co.uk sitesi oldukça profesyonel şekilde bazı misinaları test edip yayınlamış.Hem çeker değerleri var hem gerçek çapları ölçmüşler. Türkiye'deki her marka-model olmasa da oldukça faydalı bir çalışma olmuş

line_tests_issue12c.pdf dosyayı görüntüle

Ayrıca bu sitede de her ne kadar 2011'den kalma olsa da baya bi test sonucu var.Ayrıca çap başına düşen çekme gücüne göre misinalar sıralanmış.Bence çok doğru bir yaklaşım.Keşke ülkemizdeki yaygın markaları da birileri aynı şekilde test etse

(link)

Son düzenleme:
İstanbulda surf casting için fluorocarbon ve ip misina önerileri alabilir miyim makinem dam quick 3 8000 fd 16 kg kadar çekiyor kamışım 200 gr surf carbon olta kamışı şimdiden teşekkürler
rastgele

İstanbulda surf casting için fluorocarbon ve ip misina önerileri alabilir miyim makinem dam quick 3 8000 fd 16 kg kadar çekiyor kamışım 200 gr surf carbon olta kamışı şimdiden teşekkürler
rastgele
İstanbul surf olayının çeşidi çok. Bogaz at çek yani kurşun arkası yapacaksanız ince ip + şok gerekiyor. Yalnızca yemli yapacaksaniz 0.18, 0.20 ip misina işinizi görür.

Benim tavsiyem ise 0.14 ip artı 0.23-0
26 şok yaparak istediğiniz stilde ve gramajda avcılık yapabilirsiniz

Back