Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İp misinadan köstek ;)

Emreomem

Üye
Adı
Emre onem
Arkadaşlar hepinizin fikirleri benim için çok değerli o açıdan bilgi ve birikimini benden esirgemeyip zaman ayırıp cevap yazan tüm arkadaşlara minnettarım;)
Agartan nicki arkadaşımın müthiş fikrini aynı olay birdaha başıma gelirse oltayı zorlamadan önce kesinlikle deniyecem kendisine tekrar teşekkür ederim..
Hakan0022 nicki arkadaşımın önerisini dinleyip zaten yazısından hemen sonra avmarket ten nippon GHOST misina siparişini verdim gelince takımı hazırlayıp düşüncelerimi paylaşıcam kendisine tekrar teşekkür ederim ;)
Son olarak üşenmeyip benimle çizim paylaşan mctymn nicki arkadaşımın da Önerisini tatbik ettim ve 0.24 lb ip misinayla güzel bi takım hazırladım ImageUploadedByTapatalk1414761528.210322.jpg üç tek iğneli kösteğin sonuna kursun arkası bide hırsızlı iğne bağladım kurlarımda az önce geldi hava bozuk olmasına rağmen bu akşamda çıkıp bu takımı deniyecem bakalım neler olucak
Kendisine teşekkür ederim ;)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

segmen

Üye
Adı
seymen
Merhaba ben ce kurbaga balıgıdır.Hiç mucadele etmeden bizim takımları kıtır kıtır koparıp gider.

vadidebalık

Aktif Üye
Adı
Nail Yücel
vatoz olma ihtimali çok fazla...ve büyükçe ...

kartallı

Aktif Üye
Adı
Serdar Kartal'lı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Vatoz hayatta yatmaz.Hele de ağzında misina varken.Ben çok çok fazla vatozlar tuttum.Üstelik 20 dakika boyunca mücadele ettiğim ve sudan çıkarmadan kesip attığım vatozlar oldu. Vatoz yakalndıktan sonra çok fazla çeker.Ayrıca oltaya ağzı aşağıda olduğu için direk vuramaz.Yemi arar bu esnada,Gelir misinaya kanatları vurur kuyruğu çarpar kamışın ucunu 1 karış aşağı yukarı yaylandırır durur ve yakalandığında ise resmen show başlar.Bir sağa bir sola gezer durur ve helezon biçiminde hareket eden kanatları ile de balıkçıya tam bir keyf yaşatır.Kırlangıça atarken çok denk gelirdi ve anlardım vatoz olduğunu.Tutmaktan çok keyf aldığım bir balık.

hudekoglu

Yeni Üye
Ben eşkina ve mırmır kosteklerimin tamamını iple yapıyorum. Gayet de iyi oluyor. Yasayabileceginiz tek sorun bir yere takıldığında kurtarmak zor oluyor. Onun için de çelik dövme sert iğne yerine esnek çekince açılan iğne kullanabilirsiniz. Ben esnek iğne için mustad karbon kullanıyorum. Gövde ve köstek tamamen ipten yapıyorum. Normal misinayla ikili veya üçlü takımı nasıl yapıyorsanız iple de aynı yöntemle takım yapabilirsiniz.
Eşkina avlarken Benzer bir durum benim de başıma gelmişti. Ama sizin dediğiniz gibi kendinden emin çekmiyordu ve çok kısa sürede yatıyor ve kesiyordu. İple takım yapıp inatla bekleyince Karagöz olduğunu anladım.
Umarım faydası olur.

levent31

Aktif Üye
Adı
levent
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Iki haftadır aynı merada bi balık yakalıyorum ama alamıyorum :(
İlk yakaladığımda köstek 0.35mm likti yemli avlananların bildiği gibi balık yemi üç beş tırtıklar yutar sonra oltayı çekiştir gelirken kafa atar vs.
Bu hayvan tek vuruşta yeni yututor ve yatıyor . Sadece vuruşundan sonra 1-2 sarım çekmeye izin veriyor.
Dediğim gibi ilk yakaladığımda misinamın kalınlığına güverek birazda heyecanla çok asıldım ve takımı koparıp gitti . Bu hafta 0.50 köstek yapıp borukurdu takıp yine salladım ..
Bir iki mırmırdan sonra yine aynı balığı yakaladım .. Bu sefer geçen haftanında tecrubesiyle 0.50mm köstek olmasına rağmen bekledim .. Klasik biraz yorayım üç beş m bırakıp sonra çekeyim taktiği işe yaramıyor :( misinayı bıraktığın kadar götürüyor ama iki tur çekeyim diyorum mümkün değil .. Kesinlikle kıyıya yanaşmıyor kafa atmıyor sanki suyun içinde misinayı çeken balık değilde insan :) son derece yavaş ama emin adımlarla misinanın bıraktığım kadar boşluğunu alıp gidiyor makinayı kapattığım anda kamışı gerip daha fazla gidemeyeceğini anlayıp yatıyor... Hayatımda ilk defa böyle bir av başıma geliyor .. Hiç kalkan avlamadım ama aklına başkada bu kadar sakın ve güçlü bir balık gelmiyor ..(kalkan boru kurduna atlarmı onuda bilmiyorum gerçi ;) )
Neyse çok uzattım sonuç olarak 45 dakka mücadeleden sonra benimde sabırsızlığımla birazdaha asılayım derken 50 lik misinayıda takıldığı iğneyle beraber koparıp gitti ..
80 lik 100 lük misina avcı olmıyacağı için mırmır alma şansımıda etkileyeceği için kullanmak istemiyorum ..
Aklıma kösteği ip misinayla yapmak geldi daha önce bunu deneyen oldumu sizce yapsam suyun içinde iğneyle beraber gerekli salınımı aksiyonu yaparmı ve rahat dururmu ;) malum ip misinalar karışmaya çok müsait ;)

iri Lüferdir o balık.

Emreomem

Üye
Adı
Emre onem
Ben eşkina ve mırmır kosteklerimin tamamını iple yapıyorum. Gayet de iyi oluyor..

Umarım faydası olur.
Ip takımı hazırlayıp
ImageUploadedByTapatalk1414951200.840370.jpg
Ilk avımızı hayırlısıyla gerçekleştirdik !!
ImageUploadedByTapatalk1414951383.556929.jpg
Bu sefer canavar denk gelmedi ;)