Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ip ve şok

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Lider ve şok lider konusu avantajları ve dezavantajları açısından en ciddi mecralarda bile halen tartışmalı.
Şahsen, sörfte iki kamış boyu şok lider kullanıyorum. Bu sayede ince ip misina kullanma şansım oluyor ve dolayısıyla sürtünme azaldığı için erimi arttırıyor. Diğer açıdan görünmezliği de avcılığı arttırıyor.
Spine gelince durum farklı...Hızlı sarımın gerektiği, balığın bol olduğu dönemlerde dişli gibi avlarda çoğunlukla sadece ip kullanıyorum. Balık nazlıysa ve ayrıca yavaş sarımın gerektiği levrek gibi avlarda max. 80 cm. kadar lider kullanıyorum. Bundaki amacım, yavaş sarım gerektiği için levreğin sahteyi ve ekipmanı inceleme şansı bulduğunu ve ne kadar az görünür, o kadar avcı diye düşünüyorum.

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Benim Shock Leader da şahsi tercihim Mahin düğümü
Başta zor gibi gelmesine rağmen alışınca kolay oluyor.
birtek düğümü toplarken dikkatli olmak gerekiyor yoksa canavar gibi oluyor ;)

bilginize
( ipe ip yapıyorum ben tabi sadece surf te spinde leader kullanmıyorum )

Adı
Şafak
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bende ipe ip yaptim makina boş kaliyodu misina takiliyodu alta 20 lik sardim ustede 16 lik ikisini birleştirdim inşaallah çalışır :)

Mektupla

Daimi Üye
Adı
Şafak
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Okudum komplede baktimda rüzgar çok şiddetliydi atamadim sahteyi ruzgara karşi gitmiyo bende gezdim dolaştım döndüm geri