Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ip ve şok

tuliras5

Üye
Adı
BERKAY YENİCE
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba abilerim Arkadaşlarım,

Bende şuan 14 lük ince ip misina mevcut bunun önene şok bağladıgım zaman ben atış yaparken çok patlatıyorum.

Şok kullanmasam bana büyük bir zararı olur mu kestiremiyorum ama şok yokken hiç bir sıkıntı yok yardım ederseniz çok sevinirım

Shibyo

Aktif Üye
Adı
İrfan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
şok ipi daha uzun tut patlama olmaz yani şok u makineye 8, 10 tur sar sorun çözülür

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bende 3.60 kamış var 5 6 metre şok yapıyorum en az bazen şok kopuyor şoksuz kullandığım zaman atış yaparken çok dikkatli oluyorum.şok yaparken kullandığım düğümün videosu
patlatıyorum derken çok ağır kurşun mu kullanıyorsun nasıl patlıyor anlamadım :) ben 75-125 arası kurşun kullanıyorum hiç patlatamadım.bazen misina makine koluna dolanıyor atış yaparken ancak o zaman patlıyor kaçınılmaz olarak, eğer öyle bir durumda kalırsan ve şok kullanmadıysan ya kamışın kırılır ya da kurşun geri seker.eğer spin avı yapıyorsan, ( onu belirtmemişsin bu arada ) şoksuz kullanmanın bir zararı olur mu bilmiyorum, balığın misinayı görmesi dışında tabi :)

tuliras5

Üye
Adı
BERKAY YENİCE
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bende 3.60 kamış var 5 6 metre şok yapıyorum en az bazen şok kopuyor şoksuz kullandığım zaman atış yaparken çok dikkatli oluyorum.şok yaparken kullandığım düğümün videosu
patlatıyorum derken çok ağır kurşun mu kullanıyorsun nasıl patlıyor anlamadım :) ben 75-125 arası kurşun kullanıyorum hiç patlatamadım.bazen misina makine koluna dolanıyor atış yaparken ancak o zaman patlıyor kaçınılmaz olarak, eğer öyle bir durumda kalırsan ve şok kullanmadıysan ya kamışın kırılır ya da kurşun geri seker.eğer spin avı yapıyorsan, ( onu belirtmemişsin bu arada ) şoksuz kullanmanın bir zararı olur mu bilmiyorum, balığın misinayı görmesi dışında tabi :)
Abi ben spin atçek yapıyorum yuksek ihtimalle tırnagıma ya da parmagıma takılıyor attıgımız su kopru altı hep bulanık akıntı bi içe bir dışa sürekli değişken bulandırıyor suyu

iple atarken sıkıntı olmuyor bide bu misinaya baglanan şok 0.25 daha mı kalın baglamak lazım ?

tuliras5

Üye
Adı
BERKAY YENİCE
Kan Grubu
B Rh Pozitif
şok ipi daha uzun tut patlama olmaz yani şok u makineye 8, 10 tur sar sorun çözülür
0.25 var önünde şok olarak daha mı kalın bağlamak lazım ben parmağa taktiriyorum sanırım abi o sekton tutmuyor bazen yazık günah en kutu sahte 25 30 lira akşam gitti bitane

kIRIK OLTA

Aktif Üye
Kesinlikle patlamaması lazım, düğümünüz sağlıksız oluyor muhtemelen, biraz pratik ile düğümünüzü mükemmelleştirirsiniz. youtube da sonsuz FG knot videosu var.
Bir de düğüm kamış dışında kalmayacaksa yani çok uzun lider yapacaksanız, kalınlığına ve yumuşaklığına dikkat edin, çok kalın ve sert lider sürekli kamışa dolanma yapar. lider uzunluğu tamamen kişiye meraya bağlıdır kesin kuralı yoktur, japonların önerisi ise en kısa tutacağınız balık boyu kadar olmasıdır. Bence en kısa 80 cm...

Sarozorfoz

Daimi Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bende şuan 14 lük ince ip misina mevcut bunun önene şok bağladıgım zaman ben atış yaparken çok patlatıyorum.

Şok kullanmasam bana büyük bir zararı olur mu kestiremiyorum ama şok yokken hiç bir sıkıntı yok yardım ederseniz çok sevinirım
Berkay bey şok lehader yapacaksan kullanacağınız kamışın iki boyu kadar olması gerekir, yani kamış boyunuz örneğin 4.20 - 4.30 ise sizin şok lehader boyunuz 8.5 metre olmalıdır. sadece lehader yapacak iseniz o zaman 80 cm. lik ölçü size yetecektir. Dikkat etmeniz gereken şok lehader yapacağınız misinanın bedenden daha kalın, daha kaliteli ve sağlam olması, ve doğru bir düğümle birbirine eklenmesi gerekir. Bunlarla ilgili internette bir çok video bulunmakta. Kolay gelsin.

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abi ben spin atçek yapıyorum yuksek ihtimalle tırnagıma ya da parmagıma takılıyor attıgımız su kopru altı hep bulanık akıntı bi içe bir dışa sürekli değişken bulandırıyor suyu

iple atarken sıkıntı olmuyor bide bu misinaya baglanan şok 0.25 daha mı kalın baglamak lazım ?
Ben 0.35 kullanıyorum şok olarak.misina ince olduğu zaman rahat düğüm tutmuyor, hem de sahteyi bir yere taktırdığımda sahteyi kopartmadan alabiliyorum, kaç kere taktırdım kaşıkları, sahteleri her seferinde iğneleri yamuldu ama kopmadan kurtardım.25lik olsa kopardı tahminim.spinde şok olmasa da olur belki ama balık görür diyor ustalar ben bu konuda çok tecrübeli değilim böyle dediklerine göre doğrudur sanırım :)

Son düzenleme:
Adı
Şafak
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Benimde spin takim geldi ama şok veya şok leader kullanmak kesinlikle gereklimi yarin sabah ilk avima çıkıcam yardimlarinizi bekliyorum konu açamiyorum o yüzden buraya yazdim şimdiden teşekkürler