Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Işin Içinden Çıkamıyorum...

Revenger

Yeni Üye
Adı
Tekin Onur TEKDAL
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Herkese merhabalar;
İzmir'de surfcasting yapabilmem için makine araştırmasına girdim fakat marka ve modeller arasında boğulmak üzereyim.Sizden ricam tecrübesine dayanarak öneride bulunacak herkesi dinleyebilirim.Başta bu hobiyi yapacağım bölgeleri paylaşayım:Çeşme-Ildırı,Foça,Aliağa,Karaburun ve tabiki İzmir'lilerin uğramadan yapamadığı Kordon-Pasaport-Karşıyaka-Karataş körfez aralığı.
Kullanılan kurşun ağırlığı 80-150 gr.
Yemli beklemeli av yapacağım.Limitim 400-450 TL civarında.Sıfır ya da 2. el olması önemli değil.Araştırdığım makineler;
Shimano Spheros 8000pg
ULTEGRA XSD 14000
Shimano speedcast XSB/XTB (aralarındaki farkı çözemedim) 14000
DAM Quick SLS 570 FD
Okuma azores blue 6500
Shimano Activesurf Makina
Shimano Aerlex PG 8000
Ryobi Tubertini Halley 8000
Ryobi Proskyer Nose
Ryobi NAXO
OKUMA TRIO 65A
Ve tabiki Daiwa serilerinden...
Sizden ricam beni üzmeyecek ip misina ile kullanabileceğim yedek kafası olan bir makine önerisinde bulunmanız.Çok uzun oldu kusura bakmayın.

pelipe35

Aktif Üye
Adı
Ali Ersin Öztürk
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kardeşim bende izmirde surf avcılığı yapıyorum marka takıntısı olmayan biri olarak sana şunu söylüyorum amacımız 100g civarı bir ağırlığı mümkün olduğunca ileri atmak tavsiyem odurki makinenin kafası uzun yapılı olsun yani misina alt sınırı ile üst sınırı arası mesafe mümkün olduğunca büyük olsun ve bir diğer tavsiyem 0.40 mm misinadan maks 200-300 m alıcak bir makina tercih et bunlar atış esnasında minimum sürtünmeyi sağlayacak faktörler

headhead

Yeni Üye
Adı
head
Oncelikle ege bolgesinde surf avciligi olmaz bana kizacaklar ama hic gerek yok 20 metreyle 100 metre arasinda derinlik olarak baz alindiginda yasayan balik turleri aynidir.Ozetlersek 1 metre derinlikte yada 40 metre derinlikte aradigin balik turlerinin %80 gibi bir oran ayni olacaktir.Isin daha realistik kismina gelirsek kiyidan atabilecegin maksimum 100 metre icerisinde 40 metre derinligi bulman mumkun degil zaten bilmem anlatabildim mi? Telefondan yaziyorum imla hatalari olmus olabilir kusura bakma.Son olarakta arkadaslar ege denizi ve akdeniz cok farkli saygilar not:balik dalganin kirildigi yerde #lrf #mamun #0,08 #gezerkursun#tekigne#4VMC

Revenger

Yeni Üye
Adı
Tekin Onur TEKDAL
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kardeşim bende izmirde surf avcılığı yapıyorum marka takıntısı olmayan biri olarak sana şunu söylüyorum amacımız 100g civarı bir ağırlığı mümkün olduğunca ileri atmak tavsiyem odurki makinenin kafası uzun yapılı olsun yani misina alt sınırı ile üst sınırı arası mesafe mümkün olduğunca büyük olsun ve bir diğer tavsiyem 0.40 mm misinadan maks 200-300 m alıcak bir makina tercih et bunlar atış esnasında minimum sürtünmeyi sağlayacak faktörler
İlk başta herkese günaydın.Söylemiş olduğunuz ayrıntılar surf makinası olarak tabir edilen makinaların özellikleri,bunun farkındayım hocam yukarıda bir kaç marka model dışında diğerleri surf makinası fakat benim amacım beni yarı yolda bırakmayacak bir ürün sahibi olabilmek.Geçen arkadaşın makinesini kullandım makinenin kolunu çevirene kadar canım çıktı.

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

M

MALKOÇOĞLU

Misafir
İlk başta herkese günaydın.Söylemiş olduğunuz ayrıntılar surf makinası olarak tabir edilen makinaların özellikleri,bunun farkındayım hocam yukarıda bir kaç marka model dışında diğerleri surf makinası fakat benim amacım beni yarı yolda bırakmayacak bir ürün sahibi olabilmek.Geçen arkadaşın makinesini kullandım makinenin kolunu çevirene kadar canım çıktı.

Benim size naçizane önerim; hem kolunuzu yormayacak,hem beklemeli hem istediğiniz anda kaşık rapala vs. atabilme imkanını size veren,ayrıca çokta hafif ama %50 diğer makinelerden daha güçlü 450 tl civarı Okuma Artics RTX-55 Olta Makinesi. Senin istediğin her türlü işini görecektir... İp misina takıp suf amaçlıda kullanabilirsin.Bu arada ürün ağırlığı 330 gr 0,30 mm misinadan 390 metre sarıyor tam sizin oralar için. Bir turda sarımıda 77 cm civarı .

Revenger

Yeni Üye
Adı
Tekin Onur TEKDAL
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Revenger

Yeni Üye
Adı
Tekin Onur TEKDAL
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Benim size naçizane önerim; hem kolunuzu yormayacak,hem beklemeli hem istediğiniz anda kaşık rapala vs. atabilme imkanını size veren,ayrıca çokta hafif ama %50 diğer makinelerden daha güçlü 450 tl civarı Okuma Artics RTX-55 Olta Makinesi. Senin istediğin her türlü işini görecektir... İp misina takıp suf amaçlıda kullanabilirsin.Bu arada ürün ağırlığı 330 gr 0,30 mm misinadan 390 metre sarıyor tam sizin oralar için. Bir turda sarımıda 77 cm civarı .
Hocam akşam inceleyeceğim bu makineyi,kullanan varsa yorum alabilirim.

smucuk

Daimi Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Oncelikle ege bolgesinde surf avciligi olmaz bana kizacaklar ama hic gerek yok 20 metreyle 100 metre arasinda derinlik olarak baz alindiginda yasayan balik turleri aynidir.Ozetlersek 1 metre derinlikte yada 40 metre derinlikte aradigin balik turlerinin %80 gibi bir oran ayni olacaktir.Isin daha realistik kismina gelirsek kiyidan atabilecegin maksimum 100 metre icerisinde 40 metre derinligi bulman mumkun degil zaten bilmem anlatabildim mi? Telefondan yaziyorum imla hatalari olmus olabilir kusura bakma.Son olarakta arkadaslar ege denizi ve akdeniz cok farkli saygilar not:balik dalganin kirildigi yerde #lrf #mamun #0,08 #gezerkursun#tekigne#4VMC
Yazdıklarınızda haklısınız ama İzmir için konuşursak sadece kordon ve ilçelerdeki benzer bölgeler surf için müsait ve zaten İzmirliler de sadece buralarda surf balıkçılık yapıyorlar. Yılda iki kez yoğun çupra ziyaretlerini de tekne haricinde başka yöntemle değerlendiremezsiniz ama. İzmir için bence balık çupra ve diğerleri olarak ikiye ayrılır.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
daiwa corsscast serisine bakmanızı öneririm. Bence fiyatına göre sağlam ve güzel makine uzak atışlarda eriminin iyi olacağını düşünüyorum daiwa kalitesi de var. inceleyin derim.
Daiwa Crosscast 5000 S Olta Makinesi