B
BS Okuru
Misafir
Beyfendi siz güzel bir insansınız ve sizi gerçekten anlıyorum. Aslında büyük balığı bulmak gerçekten zor. Yani rastlantı eseri büyük balığa arada bir denk gelmek başka, özellikle büyük balığın peşine düşmek ve bulabilmek çok başka konular.Neyse hayat daha güzeli ve iyiyi aramaktır. Elbet bir gün biz de buluruz, dua ediyoruz... Sizin gibi pozitif insanlara da ihtiyaç var. Benim tanıdıklarım hep balık yokluğundan yakındıklarında olsa gerek; beni etkiliyorlar. Dolayısıyla, çok sevdiğim bir şarkının sözleri benim durumumu anlatıyor. Ben gamlı HAZAN, balığı bulmasını bilenler ise BAHAR...Dinleyip de vazgeçmeliyim...
Özellikle büyük balık aramak zaman ve biraz da maddiyat gibi iki çok kıymetli bedeli ödemenin yanında, bazen sahteyi fiziken tükenene kadar çalıştırmak, ter dökmek, efor sarfetmek demek. Bilgi ve deneyim sahibi olmak da bu arayışın başarılı bir sonla bitme ihtimalini arttıracak yegane insani donanımlardır.
Birilerinin bunu itiraf etmesi gerekiyor; bu kişi ben olayım. Güzelim ülkemizin iç suları ve denizlerindeki tüm canlılar, önce sanayi ve beşeri yapıların ve kirletici atıkların, sonra yoğun av baskısının altında ezim ezim ezilmekte. Deniz balıklarının akıntıları takiben asırlardır geçtiği göç yolları kuşatma altında. İtiraf ediyorum büyük balık (10kg+) gerçekten çok az! Bulması çokça emek, bilgi, tecrübe, zaman ve para gerektiriyor.
Neyi hedefliyorsak ona göre takım kuralım, ama ülkemiz şartlarında ağır sınıf at-çek oltacılığının da çok meşakkatli bir uğraşı olduğunu da bilelim.
Bu arada sizler hep bir markadan gidiyorsunuz ama ben beş yıldır hem tatlısuda hem denizde kullandığım Spro Red Arc makineyi şiddetle tavsiye ederim. Beş yılın ve 100gr - 6kg arası Allah biliyor ne kadar balığın sonunda dişlileri hala pırılpırıl, saat gibi işliyor.
Sevgiler...
Moderatör tarafında düzenlendi: