Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

nerdehani?

Aktif Üye
Adı
Kaan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hava lodos bir ümit boğaza indim. Birkaç mera dışında her yerde balık tek tük, kısmen bilindik bir merada saat 9 gibi oltami hazırlamaya başladım. Akşam suyunda 10-15 kişi varmış, balık vurmayinca sadece bir kişi kalmış. Uzak atış yapabildiğim sahtelerden birini takıp oltayı savurdum. Bu aralar lüfer yavaş sarım yiyor diye makineyi sakince çevirip her çevirmede küçük bir jerk vuruyorum, henüz ilk atışım. Sahte kıyıya 5 metre kala aniden çok sert bir vuruş aldım, hem de ne vuruş. 2 saniye içinde balığın lüfer olmadığını anlayıp sonuna kadar sıkılı olan kalamamı balığa yol verecek şekilde açtım. Alabildiğine kalama aldı, çok keyifli bir mücadelenin ardından paşayı kıyıya kadar getirdim. Oltayı yanımdaki abiye verip, binbir güçlüğü umursamadan eğilip balığın solungaclarindan kavrayarak kıyıya çıkarttım.

Balık 62 cm, 2200 gram geldi.

Maalesef bir yukarıdaki mesajımda belirttiğim sebeplerden dolayı merayı belli etmemek adına resmi karalamak zorunda kaldım. Anadolu yakası-bogaz hattı.

Sahte: Shimano silent assassin 129f
Kamış: Argento 932m
Makine: Daiwa Regal 3000 dcxh
Misina: Momoi ryujin 0.12
Lider: 30 cm, Alba Star zero fluoro 0.30

IMG_20211018_230505.jpg

Son düzenleme:

es.barış61

Daimi Üye
Adı
Barış Esmer
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Hava lodos bir ümit boğaza indim. Birkaç mera dışında her yerde balık tek tük, kısmen bilindik bir merada saat 9 gibi oltami hazırlamaya başladım. Akşam suyunda 10-15 kişi varmış, balık vurmayinca sadece bir kişi kalmış. Uzak atış yapabildiğim sahtelerden birini takıp oltayı savurdum. Bu aralar lüfer yavaş sarım yiyor diye makineyi sakince çevirip her çevirmede küçük bir jerk vuruyorum, henüz ilk atışım. Sahte kıyıya 5 metre kala aniden çok sert bir vuruş aldım, hem de ne vuruş. 2 saniye içinde balığın lüfer olmadığını anlayıp sonuna kadar sıkılı olan kalamamı balığa yol verecek şekilde açtım. Alabildiğine kalama aldı, çok keyifli bir mücadelenin ardından paşayı kıyıya kadar getirdim. Oltayı yanımdaki abiye verip, binbir güçlüğü umursamadan eğilip balığın solungaclarindan kavrayarak kıyıya çıkarttım.

Balık 62 cm, 2200 gram geldi.

Maalesef bir yukarıdaki mesajımda belirttiğim sebeplerden dolayı merayı belli etmemek adına resmi karalamak zorunda kaldım. Anadolu yakası-bogaz hattı.

Sahte: Shimano silent assassin 129f
Kamış: Argento 932m
Makine: Daiwa Regal 3000 dcxh
Misina: Momoi ryujin 0.12
Lider: 30 cm, Alba Star zero fluoro 0.30

Ekli dosyayı görüntüle 116918
Muazzam

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muhsinayhan

Aktif Üye
Adı
Muhsin Ayhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
2 gün önce Anadolu Yakası orta kesimdeydim.Sabah 7 - öglen 2 arası tek lüfer tutabildim. Her zaman tıka basa olan merada in cin top oynuyordu. Sanırım çoğunluk Facebooktan istihbarat alıyor.1 haftadır öyleymiş ora.Son durumu nasıl bilmiyorum.Bir de sabah suyundan ziyade öğle civarı balık başlıyor.Benim aldığım tek balık da yanlış hatırlamıyorsam 12 civarı geldi.
Herkesin dilinde Kanlıca, Çubuklu balık yapıyormuş lafları dönüyordu.Ama ne hikmetse altında motor olanlar bile atlayıp gitmedi.
Bir de bu aralar çok misina patlatan görüyorum.Bence 0.28- 0.30 dan aşağı kullanmamak lazım.Bi yerlere sürtmese aslında 0.20 bile balığı çeker de sürtüyor işte

oguzhanctn

Yeni Üye
Adı
Oğuzhan Çetin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Balık (lüfer) tutmayan kalmamıştır herhalde tüm İstanbul'da :)
Sanırım bir tek ben varım :) Hangi meraya indiysem, kurşun arkası, yemli, spin hepsini denedim, muhabbet hep şu oldu "abi burdan şu kadar gün önce veya dün şu kadar parça lüfer aldık", biz de deniz havamızı aldık, muhabbetimizi yaptık geldik, isyan etmeyeceğim, çabalamaya devam :):)