İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
🙂
IMG_20211017_185133.jpg

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dün akşam Tarabya Macrocenter önü 18:30 - 20:00 arası spincilere iri lüfer imkanı verdi, almayan olmadı. Sonrasında gelen yağmurla balık azaldı, 22:00 gibi tamamen kesti.

116897 dosyayı görüntüle
Maşallah abi. Sezon boyunca farklı farklı meralari deneriz. Anadolu yakasından Macro center orayada 3 4 kere geliriz kesin. Muhabbeti ortamı güzel olan meralardan. Ama dün akşam Macroda avlanan biri Facebook'ta canlı yayın açtı. Amanın o ne kalabalıktı öyle. O kalabalıkta olta atmak balık çıkarmak

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Maşallah abi. Sezon boyunca farklı farklı meralari deneriz. Anadolu yakasından Macro center orayada 3 4 kere geliriz kesin. Muhabbeti ortamı güzel olan meralardan. Ama dün akşam Macroda avlanan biri Facebook'ta canlı yayın açtı. Amanın o ne kalabalıktı öyle. O kalabalıkta olta atmak balık çıkarmak

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tam köşe noktada millet köşe kapmaca oynuyor. Ben stres istemediğim için biraz daha sağ taraftan şansımı denedim. Çok şükür herkes nasibini aldı ama sol köşe gerçekten dirsek teması olta attı.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dün gece çubuklu da benzer bir durumdaydı, gece 3'te omuz omuza aktif calisan 62 kişi saydım. Yarısı balığın heyecanıyla arkasına bakmadan olta atıyordu. Neredeyse bir o kadar insan da kenarda bekliyordu. Maalesef boğazda spin yapmak gittikçe zorlaşıyor, sanırım cumartesileri ava çıkmamak daha hayırlı.

Dün gece çubuklu da benzer bir durumdaydı, gece 3'te omuz omuza aktif calisan 62 kişi saydım. Yarısı balığın heyecanıyla arkasına bakmadan olta atıyordu. Neredeyse bir o kadar insan da kenarda bekliyordu. Maalesef boğazda spin yapmak gittikçe zorlaşıyor, sanırım cumartesileri ava çıkmamak daha hayırlı.

Allah korusun bazen oluyor aksilikler. Cuma akşamı da bir başkası arkadan geçen bebek arabasına taktı. Allah'tan kimseye bişey olmadı. Maket balık ayrı bir tehlike, surf kurşun bambaşka bir tehlike. Hepsinde atış sırasında kontrol etmek lazım.

Hava lodos bir ümit boğaza indim. Birkaç mera dışında her yerde balık tek tük, kısmen bilindik bir merada saat 9 gibi oltami hazırlamaya başladım. Akşam suyunda 10-15 kişi varmış, balık vurmayinca sadece bir kişi kalmış. Uzak atış yapabildiğim sahtelerden birini takıp oltayı savurdum. Bu aralar lüfer yavaş sarım yiyor diye makineyi sakince çevirip her çevirmede küçük bir jerk vuruyorum, henüz ilk atışım. Sahte kıyıya 5 metre kala aniden çok sert bir vuruş aldım, hem de ne vuruş. 2 saniye içinde balığın lüfer olmadığını anlayıp sonuna kadar sıkılı olan kalamamı balığa yol verecek şekilde açtım. Alabildiğine kalama aldı, çok keyifli bir mücadelenin ardından paşayı kıyıya kadar getirdim. Oltayı yanımdaki abiye verip, binbir güçlüğü umursamadan eğilip balığın solungaclarindan kavrayarak kıyıya çıkarttım.

Balık 62 cm, 2200 gram geldi.

Maalesef bir yukarıdaki mesajımda belirttiğim sebeplerden dolayı merayı belli etmemek adına resmi karalamak zorunda kaldım. Anadolu yakası-bogaz hattı.

Sahte: Shimano silent assassin 129f
Kamış: Argento 932m
Makine: Daiwa Regal 3000 dcxh
Misina: Momoi ryujin 0.12
Lider: 30 cm, Alba Star zero fluoro 0.30

IMG_20211018_230505.jpg

Son düzenleme:
Back