İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bir yerden balık çıktığını duyunca, sanki mucize bir tüyo almış gibi şehrin taaa öbür ucundan yola çıkıp, hiç bilmediği meraya yığılan insanları anlayamıyorum.
Ya arkadaş, bu balık her yerden iyi kötü geçiyor.
Herkes normalde gittiği meralara gitse, hiç problem çıkmaz.

Bir gün iyi balık yapan mera, ertesi gün yapmayabiliyor.
Hatta gün değil saat bile fark ediyor.
Yanımdaki adamların telefonla "balık var koş" dediği kişiler 1 saat sonra geldiğinde balığın kestiğini çok gördük.
Al işte, boşuna koşup geldin.
Bu işler kısmet.

balığın olmadığı her sezon aynı muhabbet. mera paylaşmak isteyen paylaşsın istemeyen paylaşmasın. 20 000 000+insan var şehirde arkadaşlar, sezon da 2, en fazla 3 ay sürüyor. haliyle meralar da doluyor. balık avcısı olup aşiyan'ı, sarayburnu'nu, Üsküdar'ı, tarabya'yı bilmeyen var mıdır ben emin değilim.

Boğaz girişine yakın karadeniz kıyıları , geçen hafta güzel lüfer (40cm civarı) aldığım noktada bugün yaprağım az üstü çinekoplar geldi sahteye yada kaşığa. Boylar ufalmış yahut iri balık kıyılamadı. Paylaşmak güzel ama daha güzeli balığı aramak bu işten keyif almak yoksa balık oradaymış buradaymış, boş bence. Zaten boğazın yoğun akıntılı sürekli tek tükte olsa balık yapan noktalarını herkes biliyor hatta hangi rüzgarda nereler av verir bile biliniyor, öğreniliyor zamanla. Herkesin yığıldığı noktalarda eziyet çekmenin anlamı yok bence, hergün sıkışık düzende gerilerek 1-2 balık tutmaktansa sezonda 3-5 kez süpriz merada güzel bi balığa denk gelmeyi yeğlerim.

Boğaz girişine yakın karadeniz kıyıları , geçen hafta güzel lüfer (40cm civarı) aldığım noktada bugün yaprağım az üstü çinekoplar geldi sahteye yada kaşığa. Boylar ufalmış yahut iri balık kıyılamadı. Paylaşmak güzel ama daha güzeli balığı aramak bu işten keyif almak yoksa balık oradaymış buradaymış, boş bence. Zaten boğazın yoğun akıntılı sürekli tek tükte olsa balık yapan noktalarını herkes biliyor hatta hangi rüzgarda nereler av verir bile biliniyor, öğreniliyor zamanla. Herkesin yığıldığı noktalarda eziyet çekmenin anlamı yok bence, hergün sıkışık düzende gerilerek 1-2 balık tutmaktansa sezonda 3-5 kez süpriz merada güzel bi balığa denk gelmeyi yeğlerim.
Bu geyik her sene döner forumda ,
Bir tarafta balığı arayan diğer tarafta hazır tezgahı bulmaya çalışan.. 🙂
Hafta sonu iki lüfer için 200 km yol yaptım, araba yarı beline kadar çamur oldu, 40 cm lik iki lüfer aldım mı? Aldım.. şimdi bu merayı paylaşır mıyım..?
Bu akşam saat 18:00 den 22:30 a kadar Pendik -maltepe hattında spin çalıştım, bir kaçırdım bir parça çinekop aldım. Geçtiğimiz yıllarda hiç uğramadığım ve spin merası olarak bilinmeyen bir yerden.. şimdi ben bu merayı paylaşır mıyım,..

ASLA PAYLAŞMAM...!

meraların patlamasında Facebook vs kadar forumların da payı çok.. onlarca forum var netekim..
Forumlarda foto paylaşın, fikir alışverişinde bulunun ama mera paylaşmayın..

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2 hafta önce beylerbeyi kurşun arkası güzel lüfer yaptı ama alabilene neyse facebook da birisi paylaşım yapmış çok güzel lüfer yapıyor diye profile baktım yanımda av yapan birisi 1 tane bile balık tutamadı yaw arkadaş senin tutamadığın merada ne diye balık var diye paylaşıyorsun tamam paylaştın diyelim merayı da anlatsana nasıl balık tutulduğuna dair yarım metrelik alanda 3-5 kişi olta çekmeye çalıştığını anlat onlarıda gelecek olan kişi geldiği gibi geri gitmesin, şimdi desemki kandilli akıntı bunu da çok güzel lüfer yapıyor olmaz öyle gelecek olan adama söyleyeceksin 5 metrelik yerde 50 kişi olta atıyor 250 gr kurşun atıyor merayı bilmıyorsan her attığını dibe takıp takım zayatı verirsin de bak insanlar geliyor mu gelmiyor mu

2 hafta önce beylerbeyi kurşun arkası güzel lüfer yaptı ama alabilene neyse facebook da birisi paylaşım yapmış çok güzel lüfer yapıyor diye profile baktım yanımda av yapan birisi 1 tane bile balık tutamadı yaw arkadaş senin tutamadığın merada ne diye balık var diye paylaşıyorsun tamam paylaştın diyelim merayı da anlatsana nasıl balık tutulduğuna dair yarım metrelik alanda 3-5 kişi olta çekmeye çalıştığını anlat onlarıda gelecek olan kişi geldiği gibi geri gitmesin, şimdi desemki kandilli akıntı bunu da çok güzel lüfer yapıyor olmaz öyle gelecek olan adama söyleyeceksin 5 metrelik yerde 50 kişi olta atıyor 250 gr kurşun atıyor merayı bilmıyorsan her attığını dibe takıp takım zayatı verirsin de bak insanlar geliyor mu gelmiyor mu
Akıntı burnu adamın boyunun ölçüsünü alır.Giderken yanında 2500 metrelik bobin ip de götür diye tembihlemek lazım.Bol bol lazım olur

Akıntı burnu adamın boyunun ölçüsünü alır.Giderken yanında 2500 metrelik bobin ip de götür diye tembihlemek lazım.Bol bol lazım olur

yanı demek istediğim bu kandilli akıntı burnu boş yok indir bindir lüfer var demek ile olmuyor merayıda anlat ki ona göre millet gitsin yada gitmesin

bende yıllar önce duyum aldım kandilli indir bindir lüfer var gittik o zaman meralar kalabalık da değildi bu kadar neyse taktık 200 gr kurşun olmadı 250 gr taktım bu sefer oldu derken oltam attığım yerde dibe takılmış ben hala sol tarafa akıntıya misina boşaltıyorum artık makinada ip kalmadı sonra sarmaya başladım ve oltamın attığım yerde dibe takıldığını fark ettim sonuç 2-3 kere inatla şok yap et yine aynı olay millet lüferin içinden geçerken 3 tane takım verdim dedim burası bana göre değil dedim ve bir daha hiç olta atmadım oradan, he önerdiğim kişiler oldu ama meranında kötü yanlarını anlattım bana kandilli ye git indir bindir lüfer var diyen vatandaş merayıda anlatsa idi inanın hiç denemezdim bile orada yıllardır olta atanlar var artık meranın dip haritasını çıkarmışlar 🙂

Meraya sokmaz nedir ki? Geleni kovuyorlarmı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
kovalıyor değil ilk önce tip tip bakarlar sonra abuk subuk ortaya laflar,yani sonuç itibari ile ben kendim için diyorum benim tek hobim diyebilirim bu tarz insanların olduğu yerde balık tutulmaz ters bir anımıza gelir sonra istenmeyen yerlere gidebilir.Bir kere kandillide villa önünde artık dallandım hem sözlü bidi bidi hem dibime girmiş her yer boş çek git gibi hareketler artık darlandım 220 gr kurşunu dibimde iken salladım kafasını sıyırdı geçti ALLAH göstermesin kafasına gelse idi ne olacaktı ondan indir binidir balıkta olsa oturur izlerim insanların hareket ve tavırlarına bakarım mümkün mertebe kalabalık azalınca atarım vs.geçen haftada merada gezmeye gelen birisi bana diyorki neden oturuyorsun atsana he ondan öncede bana anlatıyor elemanın birisi spin sahteyi kafasına dolamiş boyun kısmı biraz çızılmış neyseki kapşonu varmış da iğneler boynuna girmemiş ya dedim 5 dk önce bana başından geçen olayı anlatıyorsun şimdide bana bu kalabalıkta neden atmadığımı soruyorsun çok değişik bir zamanda yaşıyoruz cidden

Back