Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sıfırdan başlıyorsan önerdiğim sahteler.
  • Kendo seabass 125f 13, 31 renkleri.
  • Wily camaro 35 ve 50 renkleri.
  • Kendo blade minnow floating modelinden 13 ve 31 renkleri.
  • Sea Horse Em-ForSeabass ST-02, PS-12, TSL-15 renkleri.
  • Kendo seabass 145f 01 ve 13 renkleri
Ben bir büyük birde küçük kutu sahteler taşıyorum, küçük kutum yukarıdakiler, Merada balık varsa, herkez cuma namazı gibi saf tutuyosa yukarıdaki sahteleri atıyorum ve gayet güzel de balık alıyorum Seahorse sahte dışında erimleri de güzel ama o sahtenin orjinali de bundan ağım şahım ileri gitmiyo. Ama merada balık var ve nazlıysa insanlar balık yok diye gitmeye başladıysa o zaman Daiwa, ima, duo ve zipbait'ler atılmaya başlıyo. Eee ne güzel marka sahtelerin var neden kendo ile başlıyosun dersen istanbulda ne yazık ki meralar çok kalabalık ve yanındaki adamın ipi senin ipini kesebiliyor yada zarar verdiği için atış esnasında patlayabiliyor. Veya adam meranın acemesi gitti senin üstünden çok dalarlı bi sahte attı ve taktı ve ona dolandığın için senin de sahten gidiyo yada sen ilk defa meraya gittin ve derinliği bilmediğin için taktırabiliyorsun. Bugün gitse para ile yerine koyamayağım sahteleri atmak istemiyorum. O yüzden alışana kadar yukarıdakiler ile başlamanı tavsiye ederim ama bu sahteler de gerçekten işini görecek.
Sıfırdan başlayanlar için güzel öneriler olmuş, teşekkürler

Oguzhan_T

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan
31 Mayıs Üsküdar

IMG_7940.jpeg

Oguzhan_T

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan

furkan.abdal

Yeni Üye
Adı
Furkan A
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba, abiler yeni başlıyoruz, geceleri daha müsait olacağız sanirim. İstanbulda bu ay için geceleri nerelerde ne tür avlanma deneyebiliriz? Güncel raporlara ihtiyacımız var, bizim gibi yazamayıp arastiran da bir cok kisi vardir herhalde simdiden tesekkurler

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Merhabalar yazmadan bilgisayar başında araştıranlar sadece yüzeysel bilgi alırlar bu camia da kimse git şurda balık tut demez bunun en geçerli sebebini sana dün akşamdan örnek vereyim av disiplini lrf hedef balık istavrit ava başlanılan mera çubuklu tarafı balığı bulduğum yer 4. Mera denk geldiğim yerde olta atabilecek max kişi sayısı lrf için en fazla 20 ki oda 2 köstekli atanlar akıntı vs. derken yine illaki birileri ile karışıyorsun ben geldiğimde merada olan kişi sayısı yaklaşık 10 şimdi ben şu merada bu boyda balık var desem akşam merada karşılaşacağım kişi sayısı 50 :)
Siz yinede hangi yakada ve hangi disiplin ile av yapacağınızı söyleyin bildiğimiz kadarıyla genel bilgi verelim

E

Erden Eren

Misafir
Merhabalar yazmadan bilgisayar başında araştıranlar sadece yüzeysel bilgi alırlar bu camia da kimse git şurda balık tut demez bunun en geçerli sebebini sana dün akşamdan örnek vereyim av disiplini lrf hedef balık istavrit ava başlanılan mera çubuklu tarafı balığı bulduğum yer 4. Mera denk geldiğim yerde olta atabilecek max kişi sayısı lrf için en fazla 20 ki oda 2 köstekli atanlar akıntı vs. derken yine illaki birileri ile karışıyorsun ben geldiğimde merada olan kişi sayısı yaklaşık 10 şimdi ben şu merada bu boyda balık var desem akşam merada karşılaşacağım kişi sayısı 50 :)
Siz yinede hangi yakada ve hangi disiplin ile av yapacağınızı söyleyin bildiğimiz kadarıyla genel bilgi verelim
Bu konuya, bu topa girmemeye özen gösteriyorum. Yaşadıklarımdan ötürü sert cümleler kuruyorum çünkü.
Ama Ömer üstadın satırları arasında özellikle merayı söylersek 10 kişi olur 50 cümlesini oldukça nazik ve biraz da eksik bulduğum için yazmadan edemeyeceğim.
İşin aslı o merada yalnızca 50 kişi olmaz. Aynı zamanda senin elinden tutup götürdüğün insan kendi harici birçok arkadaşını getirir, senin "Bak ben burada şunca senedir av yapıyorum." dediğin yere tezgahı açar, sen geldiğinde sana uzaktan ve yalandan bir selam belki verir belki vermez. Bir sonraki hafta ise onun arkadaşları bu kez kendi arkadaşlarını da davet edince senin onca emek ve vakit harcayarak bulduğun mera patlar gider.

Bizim camia belki de ülkenin en hazıra konma isteklisi ve aslında kendini en akıllı zanneden geri zekalıların toplandığı camia olabilir. Bazen yazıyorum burada, adam en güzel ekipmanlarla, en usta işi ses ve görüntü kalitesiyle video çekip paylaşıyor, video esnasında aslında merayı da söylüyor ama 2 tane balığı gören ve videonun tamamını dahi izlemeye üşenen ileri (!) zekalılar altına yazıyor;
"MERA NERE"

Ne bir rastgele demek var ne de soru sordu ya süper (!) zeka, bari soru cümlesini soru işareti ile sonlandır, o bile yok!

Bu forumda hem yönetim kontrolü hem de kaliteli ve forum kültürüne sahip kalburüstü avcılara sahip olduğundan bu tarz dialoglar yok denecek kadar az.
Ama 2-3 sene öncesine dek üye olduğum birçok Facebook grubu vesairede böyle hazıra konmaya çalışan ileri (!) zekalıların yanı sıra merayı söylemeyince doğrudan küfür eden, Messenger'dan tehdit eden nice tiplere denk geliyordum. O yüzden 3 sene kadar öncesinde oralardan tamamen sıyrıldım ve sıyrılırken de son paylaşımlarımda sürekli balığın sitten sene çıkmayacağı yahut zeminin ava imkan tanımayacacağı ve takımların takılacağı noktaları avlandığım meraymış gibi gösterdiğim paylaşımlar yaptım. Gayet haz alarak, malum tarafımla katıla katıla gülerek yaptım tüm bunları. 😂

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan
Bizim kara avcılarının misafir meraları vardır. illa mera isteyenleri oraya götürürsün gerçek meraya değil.

Mera bulma işi de avcılığın içinde, avcıda olması gereken bir meziyettir. Avcı adam mera sormaz havanın her türlü durumuna yağış, rüzgar, zemin, bitki örtüsü vs gibi farklılıklara bakarak avın nerede olacağını bilir. Örneğin köpeğin de olsa çulluğun meranın neresinde yattığını hava koşullarına göre bilip köpeğini o yerlerde aratırsın. Balık avı da bundan farkılı değildir. Eğer kendi bilginle mera bulamıyorsan daha tam avcı olamamışsın demektir.

furkan.abdal

Yeni Üye
Adı
Furkan A
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abiler tam avcı olamamışsın değil avcılığa başlamadım bile. 20 sefere yakın kez ava çıktım o kadar. Amacım mera sormak değildi nerede nasıl başlarım sorusunda kastettiğim genel bölge olarak ve hangi hedeflerle gibiydi. Mesela son verdiğim karar ile sarayburnuna gece vakti istavrite çıkmayı planlıyorum bu hafta. Eski topraklardan bir babayiğit çıkıp orası zordur şuralarda takıl derse baş üstüne. Sorum merayı söyleyin ilk akşamımdan bir kova balık alayım tarzında bir soru değildi yani. Bu emeğe haksızlıktır amaç işi öğrenmekse elbette her hüsran bir tecrübedir şiarına sahip olmak gerekir. Saygılar, rastgele. :)

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abiler tam avcı olamamışsın değil avcılığa başlamadım bile. 20 sefere yakın kez ava çıktım o kadar. Amacım mera sormak değildi nerede nasıl başlarım sorusunda kastettiğim genel bölge olarak ve hangi hedeflerle gibiydi. Mesela son verdiğim karar ile sarayburnuna gece vakti istavrite çıkmayı planlıyorum bu hafta. Eski topraklardan bir babayiğit çıkıp orası zordur şuralarda takıl derse baş üstüne. Sorum merayı söyleyin ilk akşamımdan bir kova balık alayım tarzında bir soru değildi yani. Bu emeğe haksızlıktır amaç işi öğrenmekse elbette her hüsran bir tecrübedir şiarına sahip olmak gerekir. Saygılar, rastgele. :)
Avrupa yakası için bir aceminin bu hobiye başlamasına en uygun meralar bence Emirgan ve Kalender olacaktır.

Neden bu ikisi peki ?

Çünkü her iki merada çok geniş diğerlerine nispeten ve ilişken sayısı daha az. Yani hem kimseyle takışmadan bir köşede olta atılabilir ve dine takılma sorunu daha az yaşanır.

Ek olarak gece avcılığı ile başlamak yerine gündüz vakti çapari ile istavrit kovalamak daha mantıklı olacaktır derim şahsen.

Her hangi bir sorun olursa yazarsın, dilimiz döndüğünce cevaplarız.

Yukarıda yazan arkadaşların da serzenişleri haklı çünkü bu hobi çoğunlukla stres atmak ve biraz da günlük tasalardan uzaklaşmak için yapılıyor yanına bir acemi geldiğinde veya oltayı saf düzeninde atmak zorunda lkaldığında eğlenceden çok eziyete dönüşebiliyor. İleri de sen de bu duruma hak vereceksin İnan.

Rastgelsin :)