Merhabalar yazmadan bilgisayar başında araştıranlar sadece yüzeysel bilgi alırlar bu camia da kimse git şurda balık tut demez bunun en geçerli sebebini sana dün akşamdan örnek vereyim av disiplini lrf hedef balık istavrit ava başlanılan mera çubuklu tarafı balığı bulduğum yer 4. Mera denk geldiğim yerde olta atabilecek max kişi sayısı lrf için en fazla 20 ki oda 2 köstekli atanlar akıntı vs. derken yine illaki birileri ile karışıyorsun ben geldiğimde merada olan kişi sayısı yaklaşık 10 şimdi ben şu merada bu boyda balık var desem akşam merada karşılaşacağım kişi sayısı 50

Siz yinede hangi yakada ve hangi disiplin ile av yapacağınızı söyleyin bildiğimiz kadarıyla genel bilgi verelim
Bu konuya, bu topa girmemeye özen gösteriyorum. Yaşadıklarımdan ötürü sert cümleler kuruyorum çünkü.
Ama Ömer üstadın satırları arasında özellikle merayı söylersek 10 kişi olur 50 cümlesini oldukça nazik ve biraz da eksik bulduğum için yazmadan edemeyeceğim.
İşin aslı o merada yalnızca 50 kişi olmaz. Aynı zamanda senin elinden tutup götürdüğün insan kendi harici birçok arkadaşını getirir, senin "Bak ben burada şunca senedir av yapıyorum." dediğin yere tezgahı açar, sen geldiğinde sana uzaktan ve yalandan bir selam belki verir belki vermez. Bir sonraki hafta ise onun arkadaşları bu kez kendi arkadaşlarını da davet edince senin onca emek ve vakit harcayarak bulduğun mera patlar gider.
Bizim camia belki de ülkenin en hazıra konma isteklisi ve aslında kendini en akıllı zanneden geri zekalıların toplandığı camia olabilir. Bazen yazıyorum burada, adam en güzel ekipmanlarla, en usta işi ses ve görüntü kalitesiyle video çekip paylaşıyor, video esnasında aslında merayı da söylüyor ama 2 tane balığı gören ve videonun tamamını dahi izlemeye üşenen ileri (!) zekalılar altına yazıyor;
"MERA NERE"
Ne bir rastgele demek var ne de soru sordu ya süper (!) zeka, bari soru cümlesini soru işareti ile sonlandır, o bile yok!
Bu forumda hem yönetim kontrolü hem de kaliteli ve forum kültürüne sahip kalburüstü avcılara sahip olduğundan bu tarz dialoglar yok denecek kadar az.
Ama 2-3 sene öncesine dek üye olduğum birçok Facebook grubu vesairede böyle hazıra konmaya çalışan ileri (!) zekalıların yanı sıra merayı söylemeyince doğrudan küfür eden, Messenger'dan tehdit eden nice tiplere denk geliyordum. O yüzden 3 sene kadar öncesinde oralardan tamamen sıyrıldım ve
sıyrılırken de son paylaşımlarımda sürekli balığın sitten sene çıkmayacağı yahut zeminin ava imkan tanımayacacağı ve takımların takılacağı noktaları avlandığım meraymış gibi gösterdiğim paylaşımlar yaptım. Gayet haz alarak, malum tarafımla katıla katıla gülerek yaptım tüm bunları.