Küçük Çinekopçu Dayı
Daimi Üye
- Adı
- Raşo
- Kan Grubu
- O Rh Pozitif
Güzel kardeşim 70 yıllardan sonra radarların ve teknolojinin gelişmesi,insan nüfusunun artması,parlelinde tüketiminde artması sonucu önce gırgırlar sonra troller daha sonra ufak voli tekneleri,uzatmalar derken hatta şu anda ben bizide bu işin içine katıyorum yani biz amatörler işin biraz argo olacak bokunu çıkarttık.Türkiyeye radarların 70 yıllardan sonra girişlerini sağlayan önce boğaz gırgırları sonra memleket gırgırları yani Trabzon,Rize bölgesi gırgırlarıdır.Daha sonra diğer sahillerdeki Gırgır tekneleride bunlardan görerek bu benim deniz Mr'ı dediğim dip radarlarını kullanmaya başlamıştır.Günümüzdede yüzbinlerce dolar para ödeyerek Taramalı sistem dedikleri ultra güçlü okyanuslarda orkinoz avlarında kullanılan radarları lobileri sayesinde izinlerini alarak karadeniz ve diğer denizlerimizde çatır çatır kullanmaktadırlar.Troller eskiden çinekop avı asla yapmazlardı sonradan pomak trolleri yani bandırma trollerinin bu işe alışması sonucu son yirmi yirmibeş yıldır bunuda uyguluyolar.Eski yıllarda trol tekneleri zaten ufak ahşap teknelerdi ve teknolojiden tamamen yoksundular ve küçük yavru balıkla pek işleri olmuyordu ve ağ gözleride iri balığı alacak şekilde geniş idi kalkan tekir mezgit dışında pek avları yoktu yani şimdiki gibi çinekop istavrit vs balıklara bakmazlardı.Onlar balığı teknoljileri ile değil denizlerin bol ve bereketli olması sonucu tutuyorlardı.Ama devletimizin bu işe ağarlık vermemesi,ve balıkçı lobilerinin sirküleri ve genelgeleri kendi isteklerine uygun olarak çıkartmaları sonucu artık bu bereket denizlerimizde bitmiştir Gırgır ve trollerin adam gibi kontrol altına alınmadığı sürecede artmayacaktır. Konuşulacak daha çok şey varda yapacak bir şey yok benimde içim sızlıyo ama para kazanma denen bu durum yüzünden ben adam gibi önlem ve koruma yapılacağını zannetmiyorum.
Son düzenleme: