Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

Katılım
10 Nis 2015
Mesajlar
570
Tepkime puanı
1,211
Puanları
93
Konum
İstanbul
Adı
Raşo
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Güzel kardeşim 70 yıllardan sonra radarların ve teknolojinin gelişmesi,insan nüfusunun artması,parlelinde tüketiminde artması sonucu önce gırgırlar sonra troller daha sonra ufak voli tekneleri,uzatmalar derken hatta şu anda ben bizide bu işin içine katıyorum yani biz amatörler işin biraz argo olacak bokunu çıkarttık.Türkiyeye radarların 70 yıllardan sonra girişlerini sağlayan önce boğaz gırgırları sonra memleket gırgırları yani Trabzon,Rize bölgesi gırgırlarıdır.Daha sonra diğer sahillerdeki Gırgır tekneleride bunlardan görerek bu benim deniz Mr'ı dediğim dip radarlarını kullanmaya başlamıştır.Günümüzdede yüzbinlerce dolar para ödeyerek Taramalı sistem dedikleri ultra güçlü okyanuslarda orkinoz avlarında kullanılan radarları lobileri sayesinde izinlerini alarak karadeniz ve diğer denizlerimizde çatır çatır kullanmaktadırlar.Troller eskiden çinekop avı asla yapmazlardı sonradan pomak trolleri yani bandırma trollerinin bu işe alışması sonucu son yirmi yirmibeş yıldır bunuda uyguluyolar.Eski yıllarda trol tekneleri zaten ufak ahşap teknelerdi ve teknolojiden tamamen yoksundular ve küçük yavru balıkla pek işleri olmuyordu ve ağ gözleride iri balığı alacak şekilde geniş idi kalkan tekir mezgit dışında pek avları yoktu yani şimdiki gibi çinekop istavrit vs balıklara bakmazlardı.Onlar balığı teknoljileri ile değil denizlerin bol ve bereketli olması sonucu tutuyorlardı.Ama devletimizin bu işe ağarlık vermemesi,ve balıkçı lobilerinin sirküleri ve genelgeleri kendi isteklerine uygun olarak çıkartmaları sonucu artık bu bereket denizlerimizde bitmiştir Gırgır ve trollerin adam gibi kontrol altına alınmadığı sürecede artmayacaktır. Konuşulacak daha çok şey varda yapacak bir şey yok benimde içim sızlıyo ama para kazanma denen bu durum yüzünden ben adam gibi önlem ve koruma yapılacağını zannetmiyorum.
 
Son düzenleme:

Mektupla

Daimi Üye
Katılım
12 Eyl 2017
Mesajlar
5,469
Tepkime puanı
12,240
Puanları
113
Yaş
58
Konum
İstanbul
1589152344255.png
 

Mektupla

Daimi Üye
Katılım
12 Eyl 2017
Mesajlar
5,469
Tepkime puanı
12,240
Puanları
113
Yaş
58
Konum
İstanbul
1957 Kanlıca Kıyıda istavrit avı imiş
1589177600545.png


1589177908798.png
 

yilmaz.40

Aktif Üye
Katılım
5 Ara 2018
Mesajlar
185
Tepkime puanı
204
Puanları
43
Konum
Kırşehir
Adı
yılmaz albayrak
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Katılım
10 Nis 2015
Mesajlar
570
Tepkime puanı
1,211
Puanları
93
Konum
İstanbul
Adı
Raşo
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Üstteki resim Yani 1957 Kanlıca İstavrit avı diye geçen resim görülüyo zaten giyisilerdende belli mevsim tam kış muhtemelen su sıcaklığında ani oynamalar olmuş istavritler KIRGIN yemiş yarı baygın veya ölü duruma gelmiş onlarıda kepçeyle topluyolar durum avlanmadan öteye Toplama galiba eline sağlık çok anlamlı resimler.
 

Mektupla

Daimi Üye
Katılım
12 Eyl 2017
Mesajlar
5,469
Tepkime puanı
12,240
Puanları
113
Yaş
58
Konum
İstanbul
Maşallah dedelerimiz de yarın yokmuşçasına balığın kökünü kazımışlar.
O zamanlarda, teknoloji kullanmadan - klasik yöntemler ile tutulan, şimdi tutulan miktar ile kıyaslanırsa çok olmaz sanırım...
Birde, zannımca yoksulluğun olduğu zamanlardan.
 
Son düzenleme:

Carkci

Yeni Üye
Katılım
5 Ara 2017
Mesajlar
12
Tepkime puanı
94
Puanları
13
Yaş
37
Konum
İzmir
Adı
Ahmet Cantürk
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu baliklarin hemen hemen hepsi kursun arkasi çapari tüyü ile yakalanmistir. Sag elimde yazili olan resimde kursunun altinda ki halkada takili durumda.
 

Ekli dosyalar

Carkci

Yeni Üye
Katılım
5 Ara 2017
Mesajlar
12
Tepkime puanı
94
Puanları
13
Yaş
37
Konum
İzmir
Adı
Ahmet Cantürk
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Eyer Suda balik varsa yem olarak ne kullanirsam kullanayim balik dayanamaz digeri kapmasin ben kapayim der ve ne olduguna bakmaz atlar. Eyer balik suda az ise nazlanir ama dayanamaz yine atlar. Eyer balik cok cok az ise gelmez zaten gelmesinde o 3 5 baligida ben tutup kokunu kurutmak istemem. En kucuk capari ignesinin arkasinda ki yesil simli slikon ve tüy muthis bir karisim hayvan dayanamiyor. Lambuka da tral da arka arkaya ayni igneye geldi. Kalamar sahtesini turkiyede gezdigim bi kac yerde boyle saglam bulamadim 2.3kg 1 tanesi kalamarin ve hepimizin gordugu kalamar sahteleri kaldiramiyo igneler yamuluyo ve hayvan kurtuluyo bu sahteyi mısır da gemiye gelen balikcidan tanesini 1 dolara aldim bu bilgileri paylasmamdaki sebep sahtelere 100 lerce lira vermeden once bu tüyü bi deneyin. Herkeze rastgele.
 

Ekli dosyalar

Mektupla

Daimi Üye
Katılım
12 Eyl 2017
Mesajlar
5,469
Tepkime puanı
12,240
Puanları
113
Yaş
58
Konum
İstanbul
Katılım
14 Tem 2013
Mesajlar
684
Tepkime puanı
1,435
Puanları
93
Yaş
62
Konum
Üsküdar - İstanbul
Adı
Vaner
Forumda başka bir konu altına yazmıştım ama belki oradaki bilgiye ulaşamayacak arkadaşlarımız olur diye burada da yazayım dedim.

Cumhurbaşkanlığı tarafından geçen hafta yayımlanan "Normalleşme" planında turistik amaçlı olta balıkçılığı ile ilgili yasağın 27 Mayıs'ta kaldırılacağı belirtilmişti. Ancak bu yasağın kalkış tarihi amatör olta balıkçılığıyla ilgili değil.

Baraj, göl, akarsu ve sahil kenarlarındaki olta balıkçılığı Valilikler, İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları ve Belediyelerin aldığı kararlarla yasaklanmıştı. Bu kararlar da ören yerleri, mesire yerleri, park ve piknik alanları, sahil şeridi yürüyüş ve gezinti alanlarının dolaşıma kapatılması kararları kapsamında alınmıştı. İşte bu alanlardaki dolaşım yasağı ise "Normalleşme" planına göre 01 Haziran 2020 günü kaldırılacak. Dolayısıyla bu kapsama dahil edilen olta balıkçılığı yasağı da büyük ihtimalle 1 Haziran günü kalkmış olacak. Tabii İstanbul için özel bir durum ilan edilmezse..