Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

muhsinayhan

Aktif Üye
Adı
Muhsin Ayhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Dün öğlen önce Üsküdar radar önünde 1 saat kurşun arkası denedim.Bir şey gelmedi.Sonra marmarayın karşısına geçtim.Önce sıyırtma sonra çapari attım.Sıyırtmada 1 vuruş aldım, neyse artık iğneyi kopardı gitti.Ama balık alamadım.Çapariyle 7 istavrit aldım toplam.Rüzgar şiddetlenince ayrıldım

Son düzenleme:

efraim

Aktif Üye
02.01.2022 pazar sabah 07:45 te kanlicada sansimi denedim,, balik pek yoktu, 3 5 cinekop anca cikti, boylar kucuktu. 10gibi avi sonlandirdim,, herkese rastgele

lapin

Daimi Üye
Adı
Mert S.
Bugün hava yağışlı ama değdi İstanbul Anadolu yakası 220 gr oskar magician 7cm

Balık biraz ince 10-20 arası geri salındı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

muhsinayhan

Aktif Üye
Adı
Muhsin Ayhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aşiyan mezarlığı lüfer yapıyor diye duydum.3 gibi evden çıktım.5te anca vardım.Tek tük istavrit alıyolardı.Ben de ilk çapari açtım.Birkaç istavrit alayım, kurşun arkası tutmazsa 1 saat yemli denerim diye.İstavrit tutamadan hava karardı.Yaklaşık 10-15 atış yaptım kurşun arkası, alamadım balık.Benden başka kurşun arkası çalışan yoktu.2 yemlik istavrit istedim yandakilerden.Sağolsun verdiler.Sağıma Çanakkaleden gelen bi ikili geldi, soluma da mantarsız 2li iğneye hamsi takan 2 genç geldi. Ben de yemli attım. Biraz muhabbet ettik.

Ya dedim şu benim alet edevatı bi kollayın. Bi 5 dk ileriye bakayım.Karşıdan geldim kurşun arkası patlıyor diye.Bi Allahın kulu kurşun arkası atmıyor bu nasıl iş. Metro inşaatının Beşiktaş tarafındaydım.100 m yukarı yürüdüm, şantiyeyi geçtim.Baktım kovalar dolu herkes harıl harıl atıyor çekiyor.Koştur koştur geri gittim.Yemliyi topladım oraya geri döndüm.Kurşun arkası takımı kurdum attım.Bi tekne hızlıca geçti.İpin tamamı gitti.Ben bi daha ip sarana kadar balık baya seyreldi.Akşam 9u geçiyordu çıktım.Ben çıkarken de 1 tane balık çıktı.Yani tamamen kesmedi.
Bi dünya yol gidip 100 metreyle kaçırdık, nasip değilmiş.Gördüğüm balık boyları gayet iyiydi bu arada.
Gitmeyi düşünen varsa tripod götürsün.Yaslayacak yer yok.Bir de ucuz rapala götürsün.Dibe çok takılıyor.Ben dibe takmadım ama favori rapalamı tekneye verdim.Aynı tekneye olmasa da yakın geçen bi tekneye küttt diye bi kurşun çarptı.İçimin yağları eridi. Millet avazı çıktığı kadar bağırıyo, ıslık çalıyor tekne biraz açıktan gitsin diye. Zerre umursamıyorlar.Bu arada çalıştığı söylenen 15 liralık rapalalar satılıyordu.Kalıbını Kendoya benzettim. Elimdekiler biterse ben de denicem.30-40 rapalaya vererek dönmez bu hobi

lapin

Daimi Üye
Adı
Mert S.
Sosyal medyada boğazdan spinle baya lüfer alınıyor haberi olan giden varmı

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Eski olabilir mi videolar? Geçen aydan falan

nerdehani?

Aktif Üye
Adı
Kaan
Kan Grubu
A Rh Pozitif

Spin diye paylasilan avlar maalesef gercegi yansitmiyor, avrupa yakasinda herkesce bilinen bolge kursun arkasinda guzel lufer yapiyor, onun disinda hem avrupa hem de anadolu yakasinda spinle balik yapan yer yok. Ilgili paylasimi ben de gordum fakat ayni kisi posttaki baliklari baska bir gruptan teknenin icinde paylasti. Bir ihtimal marmarada bazi koylarda yatak yapmis lufer olabilir, onun da spinle ancak vibrasyon jig vs. ile alinabilecegini dusunuyorum.