Geçen hafta çubuklu bi kaç sabah balık yaptı akabinde sonuç yok. (1 saat kadar balık yaptı sadece)Bı akşam ezanından saat 21.00 a kadar hasar, aşiyan bölgesinde spin yoklaması yaptım.
Hat üzerinde toplam 25 kişi falan görmüşümdür ama hiç kimsede bir şey yoktu. Yemli atanlarda da sonuç aynı. Balık Avrupa Yakası için sanırım Yeniköy veya Emirgan’da sonra yok.
Bu akşamın raporu benden bu kadar. Aslında diğer bölgeler için de bir şeyler yazışsa keşke ama neyse…
13-14 derece kanal sıcaklığı, dolayısıyla kıyılama için uygun değil. Aslında şu an uygun sıcaklıklara düştü sular. Ancak doğru düzgün göç gerçekleşmedi dişli için. Herhalde bundan sonra olacaktır.Karadenizde su sıcaklıkları 18-20 bandında Meteorolojiye göre. Dişli için kabaca bi 5 derece daha düşmesi lazım. 13 derece ideal deniyordu. Şimdi biraz araştırdım. Türkçe bir kaynakta 14 dereceye kadar dayanabilir diyor. Ama ben 14ten düşüktür diye düşünüyorum.
aaaa hamdi hocam,beni balığa götür.13-14 derece kanal sıcaklığı, dolayısıyla kıyılama için uygun değil. Aslında şu an uygun sıcaklıklara düştü sular. Ancak doğru düzgün göç gerçekleşmedi dişli için. Herhalde bundan sonra olacaktır.
aaaa hamdi hocam,beni balığa götür.