İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şu sıralar balık açıkta. Bikac tane sahte alıyım diyorum ama vazgeçip acaba kaşığa mi donsem diyorum. Savage gear in 30-40 grlik Seeker kaşıklari var. Gece vakti kullanıp verim alan varmıdır acaba

Öncelikle selamlar ;
03.04.2025 sezonu ilk spin avını gerçekleştirmiş olduk normalde sezon içinde yağmur var diye gitmeyeceğimiz ava artık özlediğimizden midir nedir koşa koşa gittim 😀
Akşam suyu kuleli kayalarda tek başıma başladığım avı yaklaşık 1 saat devam ettirdikten sonra ekip ile buluştuk @Bedri35 @Umut19 onlar gelene kadar lrf ile sadece 2 adet kraçadan hallice istavrit yakala bıraktan sonra çay içerken nerde devam edelim demeye kalmadan bastıran yağmur ile kendimizi araçlara zor attık 🙂

Yağmurun azalması ile yağmurlukları çekip birkaç mera daha denedik sağlam da yağmur yedik ama skor olarak açılışı yapamadık tam hazır olmayan çantanın içinde bulduğum snap ise daha suya 5. girişinde kırmızı kafalı assasinin arkasından el sallamama sebep oldu üzdü..
Peşinde olana rastgelsin

BB6B88CB-A9AD-44B6-9937-C8A4B974136C.jpeg
BB6B88CB-A9AD-44B6-9937-C8A4B974136C.jpeg
Şu hale bir bakın Allahaşkına ya

Bugün sarayburnunda biraz kurşun arkası denedim sonra ileri doğru çatladıkapıya kadar gittim. Balıkçı çok ama hiç balık tutan göremedim

Mersin e gidemiyorum o zaman mersini burda yaşayalım mottosu ve YouTube da dönen Karadeniz de kefal fleto avı videosundan sonra bu akşam yemlik kefal tutmak için boğaza gittim 21 parça kefal ile avı sonlandırdım avın birinci aşaması başarılı geçti diyebiliriz ikinci aşamasına bakacağız 🙂
Saçaklı Kıbrıs takımı ve beyaz şamandıra ile ekmek kullanıldı avda

İkinci aşamada sakın oradaki takımı deneme,yem dibe oturuyor iskorpitten başka birşey gelmiyor,ben denedim vurduğuda belli olmuyor haybeye bekleyip oltayı çekince ucunda iskorpitin olduğunu görüyorsun,o takımın mantarlı versiyonu denene bilir

İkinci aşamada sakın oradaki takımı deneme,yem dibe oturuyor iskorpitten başka birşey gelmiyor,ben denedim vurduğuda belli olmuyor haybeye bekleyip oltayı çekince ucunda iskorpitin olduğunu görüyorsun,o takımın mantarlı versiyonu denene bilir
Hocam o işim püf noktası fletonun içine köpük koymak videoda göstermiyor ama koyduğuna yemin ederim ispatlayamam 🙂
Bu şekilde kefal fleto sarma ile 2-3 kilo aralığında çok fazla kofana avı yaptım daha önce mersin tarafında ama bizim buralarda denemedim şuan olta suda ateş yanıyor bol miktarda çay var hava güzel gelmese de olur 🙂

Hocam o işim püf noktası fletonun içine köpük koymak videoda göstermiyor ama koyduğuna yemin ederim ispatlayamam 🙂
Bu şekilde kefal fleto sarma ile 2-3 kilo aralığında çok fazla kofana avı yaptım daha önce mersin tarafında ama bizim buralarda denemedim şuan olta suda ateş yanıyor bol miktarda çay var hava güzel gelmese de olur 🙂
illaki bir hilesi var işin yoksa yem dibe oturuyor iskorpit yemese yengeçler yiyorlar yemi

kumlarda atacağın en iyi mesafe taş çatlasın 110 metre oradada derinlik olsun olsun 2-3 metre,şu an oralarda kullanılan takım fırdönün 10-15 cm altına kurşun 50-60 cm kösteğede mantarlı takım

Back