Lafalisokalemabuno
Aktif Üye
Maşallah. Balıklarınızda gözüm kaldı (keşke benim olsa).Son bir haftadır şöyle devasa istavrit varmış böyle Lüfer Çinekop varmış yok hatta levrek varmış diye birbirimizi gaza getirdikten sonra Cuma günü İstanbul Fishing United ekibi ile Kandilli iskelesinde buluştuk.
Mekana ilk ben vardım, 7gr jighead berkley karides ile büyük balık umuduyla ava başladım. Ayak ucuma yakın yerlerden gelen birkaç iskorpit saldıktan sonra görece büyük bir taneyi kovaya attım.
Sonra ekip geldi, carolina sisteme döndüm. Ekip de carolina, jig atkası silikon ve klasik jigheadli takımla ava başladı. 3gr jig ve jighead, 5-10-20 gr gezer kurşunlu takımlarla pek bir verim elde edemedik. Birkaç istavrit ve iskorpit alındı. İskorpit’e döneyim bari hareket olur diye baştaki takımı bağladım. Yem 8cm berkley gulp karides. Saat ilerledikçe iskorpit aktivitesi arttı.
hem saat geç oldu hem hava serinledi diye toplanırken oltayı @Umut19’a verdim, adam 2 dakikada 3 babacan iskorpit aldı, o arada @Bedri35’de gecenin en büyük iskorpitini aldı ve gece keyifli tamamlandı. Ömer’den gelen istavritleri de kovaya atıp geceyi erken tamamladım, dönüş yolu uzun.
Pazar günü iskorpitleri kızartarak yedik, hanımdan puanı aldık
Emeği geçenlere teşekkürler.
Boğazda çok iskorpit çıktığını duyuyorum. Bizim buralarda da uzun süredir yemliyle yakalayamadım. Boğazda henüz hiç av denemediğimden sizlere danışamak istedim. Boğazın tam acemisi olarak yemliyle iskorpit ve gelincik hedeflemek için özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mıdır? Klasik üçlü dip takımına istavrit parçaları takıp 150 gram kurşunla dibe yollarsam üzer mi?