E
Erden Eren
Misafir
Rastgele üstad.Merhaba balık sevdalıları form eski hızını kaybetmiş tekrar sahalardayız ve formda yazıp çizmeye devam , kazasız belasız bol balıklı ve eğlenceli bir sezon olsun dileklerimle .
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Rastgele üstad.Merhaba balık sevdalıları form eski hızını kaybetmiş tekrar sahalardayız ve formda yazıp çizmeye devam , kazasız belasız bol balıklı ve eğlenceli bir sezon olsun dileklerimle .
Kim bilir belki yarın belki bir hafta belki de hiç gelmeyebilir tabii ama bence ;Arkadaşlar palamut boğaza hangi tarihlerde girer acaba?
Rasgele üstad, senin sahalara inmen güzel haberMerhaba balık sevdalıları form eski hızını kaybetmiş tekrar sahalardayız ve formda yazıp çizmeye devam , kazasız belasız bol balıklı ve eğlenceli bir sezon olsun dileklerimle .
Bu öneriyi kim yaptı çok merak ediyorum doğrusu geçen sene balık metal yemlere ( jig ve vibrasyon) tepki verdi evet vibrasyon ile kıyıdan jig ile tekneden onun dışında kıyıdan jig ile dişli alındığını duymadım görmedim , palamut için evet kurşun arkasına alternatif olabilir fakat orda da kalabalık olmasından kaynaklı çoğunluk hangi disiplin ile avlanıyor ise sizde o disiplin ile avlanmak zorundasınız.Geçen hafta çubukludaydım, sabah suyuna gitmiştim. 3-4 saat durdum ama balık yoktu, alanı da görmedim. "Balık bu sene geç gitti, geç gelir" gibi söylemler vardı. Bu arada ben bu hobiyi yeni edindim sayılır. Biraz araştırma yaptım ve genel olarak boğazda kurşun arkası disipline alternatif olarak shore jig öneriyor çoğu kişi. Daha hafif fakat neredeyse surf kamış kadar uzağa atabilme ve aksiyon verebilme imkanı mümkünmüş. Sizin düşünceleriniz neler?
3 haftadır Karadeniz yoklamasındayım, sabah suyu spinde balık yok.. Gece yemli de tek tük balık alan var fakat meralar henüz daha sessiz. Boğazda balık bekleyenlere tavsiyem kasımı görmeden balık olmaz , eğer bahsedildiği gibi Ekim Kasım kurak geçerse balık işi zor zira Karadeniz suyu oldukça sıcak. Balığı sürecek palamut da yok...Bu öneriyi kim yaptı çok merak ediyorum doğrusu geçen sene balık metal yemlere ( jig ve vibrasyon) tepki verdi evet vibrasyon ile kıyıdan jig ile tekneden onun dışında kıyıdan jig ile dişli alındığını duymadım görmedim , palamut için evet kurşun arkasına alternatif olabilir fakat orda da kalabalık olmasından kaynaklı çoğunluk hangi disiplin ile avlanıyor ise sizde o disiplin ile avlanmak zorundasınız.
Tabi Çubuklu da yapılan spin e kurşun arkası avını bende shorejig takımı ile yapıyorum eğer bundan bahsediyor ise bu da kurşun arkasına alternatif değil kısa süreli olan avda konfor arttırma ve ekipman koruma olur..