Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Maalesef vuruş bile yoktu. Yanımda lrf çalışan bir kardeş vardı, bol bol iskorpit aldı, diğer tarafta yemli yapan birisi vardı, o da bir mırmır, bir barbun iki büyük iskorpit aldı. Bugünlük bu kadar. Yarına Allah Kerim :)

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan
Kara avında göç hayvanının göç etmeyip kaldığı pek olmaz bazen kalsa da gidemediğinden kalır seneye gelen göçle kuvveti varsa gene gider.
Hani bazı bölgelerde leyleğin gitmediği kaldığı haberlerini duyarsınız ölmeyecek kadar hastadır, çevreden beslerler o kışı geçirir hayatta kalırsa ve kuvveti yerindeyse gene göçle gider. Bazı ördeklerde de olur. Esasında yapılması gereken ve doğru dürüst yaban idaresi olan ülklerde de yapıldığı gibi bu hayvanlara yardım edilmemesidir. Çünkü göçe katılamayan hayvan zayıf hayvandır ve bu zayıf genlerin o gen havuzundan temizlenmesi sürü için elzemdir. İnsanlar bu zayıf hayvanları yaşatarak gelecek göçe katarak zayıf genlerin çoğalmasını sağlarlar. Bizim yaban hayatı ormanlara yiyecek atar, hasta hayvanları tedavi edip seneye giden göçe katar ne akla hikmetse. Çok soğuk geçen kuzey ülkeleri dahi böyle birşey yapmaz ekstrem durumlar olmadıkça. Zor şartlara dayanamayan hayvanın ölerek sürüden ayrılması gerekir bu zayıf genler bu davranışlar yapıldığı sürece o hayvan neslini tehlikeye sokar. Denizde bu durum nedir pek bilemiyorum. Lüfer göç edecekken neden bazıları göçmez de kalır? Acaba kalırmı? Yoksa bu kadar iklim değişikliği olduğundan onların haritasıda mı şaşıyor? Biz eskiden balık bolluğu içinde yaşadığımız için bir balığın mevsimi dışında nerede olduğu ile ilgilenmez zaten yeteri kadar bol olan mevsim balıklarıyla ilgilendiğimizden aklımıza da böyle bir soru gelmezdi.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bugün işe gitmedim, aşiyan tarafındaydım az önce maalesef ne sardalya ne istavrit me de bir çöp var. 4 gündür balık yokmuş. Tarabya tarafında avlanan bir arkadaşı aradık malzemeci Mahmut Abiyle orada da durum aynı dedi. Bu sene çok verimsiz ya her yönden sezon başı itibarıyla

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
image.jpg

Fenerbahce maçı için karşıya geçmeden bir mera kontrolü yapayım dedim. Köprüde adam cok ama balık yok derecesinde. İskele yanı hiç yok.

Nasıl olacak bu işler ya

Edit: İki adet zargana alan gördüm, belki lüferdir arkası kimbilir :)

Son düzenleme:

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba balık sevdalıları form eski hızını kaybetmiş tekrar sahalardayız ve formda yazıp çizmeye devam , kazasız belasız bol balıklı ve eğlenceli bir sezon olsun dileklerimle .