Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

Mrt1999

Yeni Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar palamut boğaza hangi tarihlerde girer acaba?

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Mrt1999

Yeni Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Boğaza balık girmesi için bu durağan havaların son bulması,bir an evvel yağışlı ve serin havaların gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

buraktrh

Yeni Üye
Adı
Burak
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Geçen hafta çubukludaydım, sabah suyuna gitmiştim. 3-4 saat durdum ama balık yoktu, alanı da görmedim. "Balık bu sene geç gitti, geç gelir" gibi söylemler vardı. Bu arada ben bu hobiyi yeni edindim sayılır. Biraz araştırma yaptım ve genel olarak boğazda kurşun arkası disipline alternatif olarak shore jig öneriyor çoğu kişi. Daha hafif fakat neredeyse surf kamış kadar uzağa atabilme ve aksiyon verebilme imkanı mümkünmüş. Sizin düşünceleriniz neler?

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Geçen hafta çubukludaydım, sabah suyuna gitmiştim. 3-4 saat durdum ama balık yoktu, alanı da görmedim. "Balık bu sene geç gitti, geç gelir" gibi söylemler vardı. Bu arada ben bu hobiyi yeni edindim sayılır. Biraz araştırma yaptım ve genel olarak boğazda kurşun arkası disipline alternatif olarak shore jig öneriyor çoğu kişi. Daha hafif fakat neredeyse surf kamış kadar uzağa atabilme ve aksiyon verebilme imkanı mümkünmüş. Sizin düşünceleriniz neler?
Bu öneriyi kim yaptı çok merak ediyorum doğrusu geçen sene balık metal yemlere ( jig ve vibrasyon) tepki verdi evet vibrasyon ile kıyıdan jig ile tekneden onun dışında kıyıdan jig ile dişli alındığını duymadım görmedim , palamut için evet kurşun arkasına alternatif olabilir fakat orda da kalabalık olmasından kaynaklı çoğunluk hangi disiplin ile avlanıyor ise sizde o disiplin ile avlanmak zorundasınız.

Tabi Çubuklu da yapılan spin e kurşun arkası avını bende shorejig takımı ile yapıyorum eğer bundan bahsediyor ise bu da kurşun arkasına alternatif değil kısa süreli olan avda konfor arttırma ve ekipman koruma olur..

emreaktas

Aktif Üye
Adı
Emre Aktaş
Son bir haftadır şöyle devasa istavrit varmış böyle Lüfer Çinekop varmış yok hatta levrek varmış diye birbirimizi gaza getirdikten sonra Cuma günü İstanbul Fishing United ekibi ile Kandilli iskelesinde buluştuk.
Mekana ilk ben vardım, 7gr jighead berkley karides ile büyük balık umuduyla ava başladım. Ayak ucuma yakın yerlerden gelen birkaç iskorpit saldıktan sonra görece büyük bir taneyi kovaya attım.
Sonra ekip geldi, carolina sisteme döndüm. Ekip de carolina, jig atkası silikon ve klasik jigheadli takımla ava başladı. 3gr jig ve jighead, 5-10-20 gr gezer kurşunlu takımlarla pek bir verim elde edemedik. Birkaç istavrit ve iskorpit alındı. İskorpit’e döneyim bari hareket olur diye baştaki takımı bağladım. Yem 8cm berkley gulp karides. Saat ilerledikçe iskorpit aktivitesi arttı.
hem saat geç oldu hem hava serinledi diye toplanırken oltayı @Umut19’a verdim, adam 2 dakikada 3 babacan iskorpit aldı, o arada @Bedri35’de gecenin en büyük iskorpitini aldı ve gece keyifli tamamlandı. Ömer’den gelen istavritleri de kovaya atıp geceyi erken tamamladım, dönüş yolu uzun.
Pazar günü iskorpitleri kızartarak yedik, hanımdan puanı aldık :D
Emeği geçenlere teşekkürler.

Ekli dosyalar

es.barış61

Daimi Üye
Adı
Barış Esmer
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Bu öneriyi kim yaptı çok merak ediyorum doğrusu geçen sene balık metal yemlere ( jig ve vibrasyon) tepki verdi evet vibrasyon ile kıyıdan jig ile tekneden onun dışında kıyıdan jig ile dişli alındığını duymadım görmedim , palamut için evet kurşun arkasına alternatif olabilir fakat orda da kalabalık olmasından kaynaklı çoğunluk hangi disiplin ile avlanıyor ise sizde o disiplin ile avlanmak zorundasınız.

Tabi Çubuklu da yapılan spin e kurşun arkası avını bende shorejig takımı ile yapıyorum eğer bundan bahsediyor ise bu da kurşun arkasına alternatif değil kısa süreli olan avda konfor arttırma ve ekipman koruma olur..
3 haftadır Karadeniz yoklamasındayım, sabah suyu spinde balık yok.. Gece yemli de tek tük balık alan var fakat meralar henüz daha sessiz. Boğazda balık bekleyenlere tavsiyem kasımı görmeden balık olmaz , eğer bahsedildiği gibi Ekim Kasım kurak geçerse balık işi zor zira Karadeniz suyu oldukça sıcak. Balığı sürecek palamut da yok...
2016-2020 ve 2024 güzel balık yaptı , kehanet doğruysa 2028 e kadar balık olmaz :)

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi