Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Son bir haftadır şöyle devasa istavrit varmış böyle Lüfer Çinekop varmış yok hatta levrek varmış diye birbirimizi gaza getirdikten sonra Cuma günü İstanbul Fishing United ekibi ile Kandilli iskelesinde buluştuk.
Mekana ilk ben vardım, 7gr jighead berkley karides ile büyük balık umuduyla ava başladım. Ayak ucuma yakın yerlerden gelen birkaç iskorpit saldıktan sonra görece büyük bir taneyi kovaya attım.
Sonra ekip geldi, carolina sisteme döndüm. Ekip de carolina, jig atkası silikon ve klasik jigheadli takımla ava başladı. 3gr jig ve jighead, 5-10-20 gr gezer kurşunlu takımlarla pek bir verim elde edemedik. Birkaç istavrit ve iskorpit alındı. İskorpit’e döneyim bari hareket olur diye baştaki takımı bağladım. Yem 8cm berkley gulp karides. Saat ilerledikçe iskorpit aktivitesi arttı.
hem saat geç oldu hem hava serinledi diye toplanırken oltayı @Umut19’a verdim, adam 2 dakikada 3 babacan iskorpit aldı, o arada @Bedri35’de gecenin en büyük iskorpitini aldı ve gece keyifli tamamlandı. Ömer’den gelen istavritleri de kovaya atıp geceyi erken tamamladım, dönüş yolu uzun.
Pazar günü iskorpitleri kızartarak yedik, hanımdan puanı aldık :D
Emeği geçenlere teşekkürler.
Maşallah. Balıklarınızda gözüm kaldı (keşke benim olsa).

Boğazda çok iskorpit çıktığını duyuyorum. Bizim buralarda da uzun süredir yemliyle yakalayamadım. Boğazda henüz hiç av denemediğimden sizlere danışamak istedim. Boğazın tam acemisi olarak yemliyle iskorpit ve gelincik hedeflemek için özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mıdır? Klasik üçlü dip takımına istavrit parçaları takıp 150 gram kurşunla dibe yollarsam üzer mi?

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Maşallah. Balıklarınızda gözüm kaldı (keşke benim olsa).

Boğazda çok iskorpit çıktığını duyuyorum. Bizim buralarda da uzun süredir yemliyle yakalayamadım. Boğazda henüz hiç av denemediğimden sizlere danışamak istedim. Boğazın tam acemisi olarak yemliyle iskorpit ve gelincik hedeflemek için özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mıdır? Klasik üçlü dip takımına istavrit parçaları takıp 150 gram kurşunla dibe yollarsam üzer mi?
İskorpit genelde kıyılarda olur 150 gr kurşuna yada ağır surf takımlara gerek yok direk iskorpit odaklı av yapacak olsam Ajia (adı değişti mi bilmiyorum ) otel yanında beykoz çubuklu sahilinin üsküdar yönünden baş tarafında 30 40 gr kurşun 2 li takım yem istavrit ile hatrı sayılır sayıda iskorpit tutarsınız diye düşünüyorum yine aynı şekilde çakalburnunda da, çubuklu siloların karşısında kurtarma gemisinin arkasında da güzel iskorpit avları yapabilirsiniz.
Av için püf nokta ise mümkün olduğunca çabuk tasma atıp çekmek çünkü bulduğu ilk taşın altına girmek isteyecektir.

yalcinnoguzz

Aktif Üye
Şu sıralar balık açıkta. Bikac tane sahte alıyım diyorum ama vazgeçip acaba kaşığa mi donsem diyorum. Savage gear in 30-40 grlik Seeker kaşıklari var. Gece vakti kullanıp verim alan varmıdır acaba

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Şu sıralar balık açıkta. Bikac tane sahte alıyım diyorum ama vazgeçip acaba kaşığa mi donsem diyorum. Savage gear in 30-40 grlik Seeker kaşıklari var. Gece vakti kullanıp verim alan varmıdır acaba
Karadeniz kıyıları dışında kullananı ve verim alanı görmedim duymadım :)

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Öncelikle selamlar ;
03.04.2025 sezonu ilk spin avını gerçekleştirmiş olduk normalde sezon içinde yağmur var diye gitmeyeceğimiz ava artık özlediğimizden midir nedir koşa koşa gittim :D
Akşam suyu kuleli kayalarda tek başıma başladığım avı yaklaşık 1 saat devam ettirdikten sonra ekip ile buluştuk @Bedri35 @Umut19 onlar gelene kadar lrf ile sadece 2 adet kraçadan hallice istavrit yakala bıraktan sonra çay içerken nerde devam edelim demeye kalmadan bastıran yağmur ile kendimizi araçlara zor attık :)

Yağmurun azalması ile yağmurlukları çekip birkaç mera daha denedik sağlam da yağmur yedik ama skor olarak açılışı yapamadık tam hazır olmayan çantanın içinde bulduğum snap ise daha suya 5. girişinde kırmızı kafalı assasinin arkasından el sallamama sebep oldu üzdü..
Peşinde olana rastgelsin

MasterFisher

Yeni Üye
Adı
suat
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bugün sarayburnunda biraz kurşun arkası denedim sonra ileri doğru çatladıkapıya kadar gittim. Balıkçı çok ama hiç balık tutan göremedim

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Mersin e gidemiyorum o zaman mersini burda yaşayalım mottosu ve YouTube da dönen Karadeniz de kefal fleto avı videosundan sonra bu akşam yemlik kefal tutmak için boğaza gittim 21 parça kefal ile avı sonlandırdım avın birinci aşaması başarılı geçti diyebiliriz ikinci aşamasına bakacağız :)
Saçaklı Kıbrıs takımı ve beyaz şamandıra ile ekmek kullanıldı avda

EMİN

Aktif Üye
Adı
EMİN YILDIRIM
İkinci aşamada sakın oradaki takımı deneme,yem dibe oturuyor iskorpitten başka birşey gelmiyor,ben denedim vurduğuda belli olmuyor haybeye bekleyip oltayı çekince ucunda iskorpitin olduğunu görüyorsun,o takımın mantarlı versiyonu denene bilir