ozgurarslan
Daimi Üye
Babamda eski balikci bana hep derki kostegi 2 karistan fazla yapma derdi lufer dipte oldugunu soyluyor biz 1 metreye yakin kostek yaprak yanlismi yapiyoruz acaba[/QUOTE]Benim sahsi dusuncem ve uygulamam; uc ve bas tek ortada sagli soĺlu cift igne. Kestirdigim yemler yan vuruslardan. Uctan dalan baligi uc igne aliyor.
Birde cift kostekli takimda hep ust yeme balik aliyorsan demek ki balik ustte ve uzun kostek istiyor. Ben yeri geliyor kulactan az ama bazen birbucuk kulac kostek kuĺlandigim oluyor. Aslinda soylediginiz gibi zaman zaman oltayi sarip aksiyonla aramak gibi, kostek uzunlugu ile oynayip meraya ve balik durumuna gore yoklama gerekiyor, acizene dusuncem ve tecrubem.
Her iki düşüncen de doğru bence. Üstteki takıma balık geliyorsa, tek köstek kullanırken uzun yapmakta fayda var. Ben de dün 2 köstekli koşunca üşenip tek köstek bağladım ve uzun bağladım. Çift kısa köstek bence en iyisi. Diğer hususta da dediğin doğru, yandan yem kesen balık hususunda. Ancak askı iğnesinden sonra çift iğneden nasıl tek iğneye geçiyorsun? Ya solun ya sağın devamı mı? Ben dörtlü takımda 1-1-2 yaptığım (iğne sayıları, numaraları değil) dört misina ile mantara giriyorum, 2 ye ayırırken sonunda iki iğneye ikişer misina gidiyor. Sen nasıl yapıyorsun o takımı?