Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Fecri

Daimi Üye
Adı
Fecri
Dün akşamdan, Gürcan ile sözleşmemize rağmen sabah vaktinde merada olamadım.
Saat 07.30 gibi meradaydım.
Gürcan bir süre sonra avını bitirip ayrıldı
Zaten çok fazla avlanan da yoktu, forumdan Mahmut arkadaşımız ve birkaç balık sevdalısı daha.

Ara ara garip iri damlalı bir yağmur çiseliyordu.
185 gr., 200 gr., 220 gr. derken bir ra 150 gr. a kadar düştü kurşun ağırlığım.
Mahmut da avını bitirip ayrıldı, ben ve bir arkadaş daha kaldık.

Ağırlık tekrar 220 gr a çıktı, nihanet kırmızı kafa pelican nitro ile bir kuzu aldım ancak tam çekerken suya düşürüverdim.
Kısmetinde, henüz karaya çıkmak yokmuş.

Oltamı tam ileriye doğru salllamıştım ki, çat çat çat çat diye ellerimden ayaklarıma inen kuvvetli bir akımla irkildim.
Olayı kavramam, 2 saniye kadar sürdü.

Aklıma, burada daha önce yazılanlar ve yıldırım sonucu saç yığınına dönen kamış fotoğrafları geldi.

Evet, toprak elektrik yüklü bulutlarla benim vücudum üzerinden iletişime geçmişti.
Yaşadığım olayda, shimano surf leader ultra kamışımın karbon kalitesi ve yoğunluğunun da etken olduğunu düşünüyorum.

Derhal kamışımı yere bırakıp, oradan uzaklaştım.
30-40 saniye kadar sonra oltamı hızlıca sarıp takımlarımı toplayıp avımı sonlandırdım.

Balık alamadım, ancak çok değerli bir tecrübe edinmiş oldum.

Rastgele.

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
Dün akşamdan, Gürcan ile sözleşmemize rağmen sabah vaktinde merada olamadım.
Saat 07.30 gibi meradaydım.
Gürcan bir süre sonra avını bitirip ayrıldı
Zaten çok fazla avlanan da yoktu, forumdan Mahmut arkadaşımız ve birkaç balık sevdalısı daha.

Ara ara garip iri damlalı bir yağmur çiseliyordu.
185 gr., 200 gr., 220 gr. derken bir ra 150 gr. a kadar düştü kurşun ağırlığım.
Mahmut da avını bitirip ayrıldı, ben ve bir arkadaş daha kaldık.

Ağırlık tekrar 220 gr a çıktı, nihanet kırmızı kafa pelican nitro ile bir kuzu aldım ancak tam çekerken suya düşürüverdim.
Kısmetinde, henüz karaya çıkmak yokmuş.

Oltamı tam ileriye doğru salllamıştım ki, çat çat çat çat diye ellerimden ayaklarıma inen kuvvetli bir akımla irkildim.
Olayı kavramam, 2 saniye kadar sürdü.

Aklıma, burada daha önce yazılanlar ve yıldırım sonucu saç yığınına dönen kamış fotoğrafları geldi.

Evet, toprak elektrik yüklü bulutlarla benim vücudum üzerinden iletişime geçmişti.
Yaşadığım olayda, shimano surf leader ultra kamışımın karbon kalitesi ve yoğunluğunun da etken olduğunu düşünüyorum.

Derhal kamışımı yere bırakıp, oradan uzaklaştım.
30-40 saniye kadar sonra oltamı hızlıca sarıp takımlarımı toplayıp avımı sonlandırdım.

Balık alamadım, ancak çok değerli bir tecrübe edinmiş oldum.

Rastgele.

o statik elektrikdir sayın abim,

bir kaç sene önce ben ve forumdan nejat abi (lost zombie) bu tecrübeyi beraber yaşamış idik saçlarımız dim dikdi:eek::eek: kamışdan vınnnnnn diye ses geliyor elini kamışa uzattığında çattttttt diye ses geliyordu :eek::eek: :D

Fecri

Daimi Üye
Adı
Fecri

bir kaç sene önce ben ve forumdan nejat abi (lost zombie) bu tecrübeyi beraber yaşamış idik saçlarımız dim dikdi:eek::eek: kamışdan vınnnnnn diye ses geliyor elini kamışa uzattığında çattttttt diye ses geliyordu :eek::eek: :D

Sizin yazdıklarınızı okumuş olabilirim, büyük olasılıkla.
Şu statiğin şakası yok, bundan eminim.

pehlivan

Aktif Üye
Adı
mehmet pehlivanlar

Özkan'ım geçen hafta tekirdağa gitmiştimya, bir ara kayınçomun hadi hadi diye ısrarı sonucu sahile gidip oltaları açtık 30 dk geçmedi ileride gördüğüm şimşek çakan gök gürültülü sim siyah bulutlar tepemize dikildi, gök gürlüyor bende bir okadar tırsıyordum,derken bir ara makinayı sararken çatır çutur elektrik saçtığımı gördüm, hemen elimden bırakarak takımları toplayıp vın, elektrik yüklü bulutlar ve aynı zamanda gök gürültüsü her an şimşek yollayabilecek durumdayken, ve elimizdeki kamışlarda şimşek uyarısı var iken aptallık olur, daha fazla fantazi paratoner görevi görmek eve kömür gibi götürülmek kimse istemez aman dikkat diyorum,yağmurlu ve ya yağmursuz ama gök gürültüsü olan bir yerlerde kamışları toplayıp uzaklaşın yada yıldırım tehlikesi olmayan kamışlardan alın ;)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Fecri

Daimi Üye
Adı
Fecri
Fecri elimizdeki kamışlar resmen paratoner görevi görür ve yıldırım için davetiyedir
Yaşamak, okumaktan ve dinlemekten çok daha etkili ve akılda kalıcı.
Paylaştığım arkadaşlarımın birçoğu, ilk kez böyle bir olaydan haberdar olduklarını söylüyorlar.

Artık, hiç aklımdan çıkmayacak.:rolleyes:

gurcansap

Daimi Üye
Adı
Gürcan Sap
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yaşamak, okumaktan ve dinlemekten çok daha etkili ve akılda kalıcı.
Paylaştığım arkadaşlarımın birçoğu, ilk kez böyle bir olaydan haberdar olduklarını söylüyorlar.

Artık, hiç aklımdan çıkmayacak.:rolleyes:
Sen gelmeden önce bir yağış düştü aslında. Aynen izah ettiğin gibi iri daneli.
Ancak senin yaşadığın gibi bir şey olmadı çok şükür.
Tekrar geçmiş olsun. İster statik ister her ne türlüsü olursa olsun elektrik yerinde iyidir. Yani kablo içinde :)

Yusuf34

Aktif Üye
Adı
Yusuf Subaşı
Fecri bey çok geçmiş olsun verilmiş sadakan varmış derler.....

Fecri

Daimi Üye
Adı
Fecri
Sen gelmeden önce bir yağış düştü aslında. Aynen izah ettiğin gibi iri daneli.
Ancak senin yaşadığın gibi bir şey olmadı çok şükür.
Tekrar geçmiş olsun. İster statik ister her ne türlüsü olursa olsun elektrik yerinde iyidir. Yani kablo içinde :)
Fecri bey çok geçmiş olsun verilmiş sadakan varmış derler.....
Sağolun arkadaşlar.
Gürcan, statik elektrik kablo ile işim olmaz dermiş.;)
Yusuf, hiç aklımda olmayan bir tecrübe yaşadım.:(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...