Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Ne oldu sabri...! raporlarmı patladı...! yoksa balıklarmı...!?Havayi guzel koklamak lazim abibayramin 3. Ve 4.gunu eğer yon degismez ise raporlar patlar 4 show olur gibi yalniz senin de dedigin gibi insallah baliklar biraz daha büyür gördüğüm kadari ile hala ufak
Bildiğim kadarı ile devletten kredi değil, hazine garantisi ile yurt dışı krediler ile yapıldı. Ufak hakediş açıklarını kamu bankaları kredileri ile kapamış olabilirler. İşletmeci firmalar kredi geri ödemesini yapamaz ise bu formundaki arkadaşlarımız ödeyecek. belirtildiği gibi geçiş garantisi var. günlük ..... araç geçmez ve ...... gelirse ulaşamaz ise yine hazine (yani köprüden geçmeyen Anadolu'da oturan vatandaş) ödeyecek. Bu projeler çok büyük ve kamu kaynakları böyle yatırımlar için yetersiz kalıyor. 3. köprü, kanal istanbul, havalimanı vs. ciddi kaynak isteyen projeler. ihtiyaç var yok onuda burada tartışmak istemem. Çok fazla siyasete girmek istemiyorum, sayfalar dolusu yorum geliyor. Doğrusunu yanlışını herkes tartar ama özeti budur.Devletten kredi alarak uzun vadeye yayarak yapıyorlar,
Garanti edilen geçişler zaten bizden kesilen vergilerden ödeniyor,
onları öderken bir daha ödemek insana koyuyor ayıptır söylemesi![]()
Ağabey bu mantık yanlış, bu köprüyü yap işlet devret ile yaptırmayıp kendi yapsaydı neyle yapacaktı tabiki vergiler ile yapılacaktı 3,5 milyar doları oraya bağlamadı özel sektör 7 bankadan finansman sağlayıp yaptı ha bu bankaların içinde devlet bankaları yok mu var ama onlarda o krediyi bedava vermiyorlar. İşletme süresi yatırım süresi dahil 10 yıl bu süre sonunda devlet tek kuruş ödemeden (garanti geçiş ödemesi hariç o da geçiş ile öngörülen hedef arasındaki fark hedefe ulaşılırsa onuda ödemeyecek) köprü yapmış olacak...Devletten kredi alarak uzun vadeye yayarak yapıyorlar,
Garanti edilen geçişler zaten bizden kesilen vergilerden ödeniyor,
onları öderken bir daha ödemek insana koyuyor ayıptır söylemesi![]()
Nerede tutacaksın ben eşlik edebilirim eğer uygunsa?Abiler bu akşam palamut peşine gideyim diyorum, nereye gideyim ne kullanayım yardımcı olabilecek var mı? Ya da eşlik etmek isteyen ?
Ben kimseyi karalamadım kötülemedim ama 20 KM yola boş diye 8,60 vermek peşinden çıkıp 2 KM ye 2,25 daha vermek koyuyor insanaAğabey bu mantık yanlış, bu köprüyü yap işlet devret ile yaptırmayıp kendi yapsaydı neyle yapacaktı tabiki vergiler ile yapılacaktı 3,5 milyar doları oraya bağlamadı özel sektör 7 bankadan finansman sağlayıp yaptı ha bu bankaların içinde devlet bankaları yok mu var ama onlarda o krediyi bedava vermiyorlar. İşletme süresi yatırım süresi dahil 10 yıl bu süre sonunda devlet tek kuruş ödemeden (garanti geçiş ödemesi hariç o da geçiş ile öngörülen hedef arasındaki fark hedefe ulaşılırsa onuda ödemeyecek) köprü yapmış olacak...