Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Suat YILDIZ

Daimi Üye
Adı
SUAT YILDIZ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
4.köprü ihalesine bende gireceğim :) nasilsa geçiş garantisi var risk sıfır :)

Erhan41

Aktif Üye
Adı
Erhan ALKAN
Havayi guzel koklamak lazim abi :) bayramin 3. Ve 4.gunu eğer yon degismez ise raporlar patlar 4 show olur gibi yalniz senin de dedigin gibi insallah baliklar biraz daha büyür gördüğüm kadari ile hala ufak
Ne oldu sabri...! raporlarmı patladı...! yoksa balıklarmı...!? ;)

Büyük Beyaz

Daimi Üye
Adı
Serhat karayol
Devletten kredi alarak uzun vadeye yayarak yapıyorlar,
Garanti edilen geçişler zaten bizden kesilen vergilerden ödeniyor,
onları öderken bir daha ödemek insana koyuyor ayıptır söylemesi :mad::mad::mad::mad::mad::booo:
Bildiğim kadarı ile devletten kredi değil, hazine garantisi ile yurt dışı krediler ile yapıldı. Ufak hakediş açıklarını kamu bankaları kredileri ile kapamış olabilirler. İşletmeci firmalar kredi geri ödemesini yapamaz ise bu formundaki arkadaşlarımız ödeyecek. belirtildiği gibi geçiş garantisi var. günlük ..... araç geçmez ve ...... gelirse ulaşamaz ise yine hazine (yani köprüden geçmeyen Anadolu'da oturan vatandaş) ödeyecek. Bu projeler çok büyük ve kamu kaynakları böyle yatırımlar için yetersiz kalıyor. 3. köprü, kanal istanbul, havalimanı vs. ciddi kaynak isteyen projeler. ihtiyaç var yok onuda burada tartışmak istemem. Çok fazla siyasete girmek istemiyorum, sayfalar dolusu yorum geliyor. Doğrusunu yanlışını herkes tartar ama özeti budur.

Suat YILDIZ

Daimi Üye
Adı
SUAT YILDIZ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Cubuklu bugün nasildi arkadaşlar, sabah tirtmis galiba ogleden sonra gunes cikti balik varmi ??

katilhamsi

Daimi Üye
Adı
Kadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Devletten kredi alarak uzun vadeye yayarak yapıyorlar,
Garanti edilen geçişler zaten bizden kesilen vergilerden ödeniyor,
onları öderken bir daha ödemek insana koyuyor ayıptır söylemesi :mad::mad::mad::mad::mad::booo:
Ağabey bu mantık yanlış, bu köprüyü yap işlet devret ile yaptırmayıp kendi yapsaydı neyle yapacaktı tabiki vergiler ile yapılacaktı 3,5 milyar doları oraya bağlamadı özel sektör 7 bankadan finansman sağlayıp yaptı ha bu bankaların içinde devlet bankaları yok mu var ama onlarda o krediyi bedava vermiyorlar. İşletme süresi yatırım süresi dahil 10 yıl bu süre sonunda devlet tek kuruş ödemeden (garanti geçiş ödemesi hariç o da geçiş ile öngörülen hedef arasındaki fark hedefe ulaşılırsa onuda ödemeyecek) köprü yapmış olacak...

Arkaplan

Üye
Adı
ahmet resul kaplan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Abiler bu akşam palamut peşine gideyim diyorum, nereye gideyim ne kullanayım yardımcı olabilecek var mı? Ya da eşlik etmek isteyen ?
Nerede tutacaksın ben eşlik edebilirim eğer uygunsa?

B

BS Okuru

Misafir
Ağabey bu mantık yanlış, bu köprüyü yap işlet devret ile yaptırmayıp kendi yapsaydı neyle yapacaktı tabiki vergiler ile yapılacaktı 3,5 milyar doları oraya bağlamadı özel sektör 7 bankadan finansman sağlayıp yaptı ha bu bankaların içinde devlet bankaları yok mu var ama onlarda o krediyi bedava vermiyorlar. İşletme süresi yatırım süresi dahil 10 yıl bu süre sonunda devlet tek kuruş ödemeden (garanti geçiş ödemesi hariç o da geçiş ile öngörülen hedef arasındaki fark hedefe ulaşılırsa onuda ödemeyecek) köprü yapmış olacak...
Ben kimseyi karalamadım kötülemedim ama 20 KM yola boş diye 8,60 vermek peşinden çıkıp 2 KM ye 2,25 daha vermek koyuyor insana
Kızgınlığım bu yönde
Diğerlerine karışmıyorum alan var satan var , yap işlet devret var fazla ilgilendirmiyor tamamen politikik kararlar karışmam
Ama boğaziçi köprüsünün ve fatih sultan mehmet köprüsünün maliyetini çıkardıktan sonra ücretsiz olacağı söylenmişti
Bizde inanmıştık :koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum:

Bu arada aklıma başka birşey takıldı
Köprülerdeki geçişlere ait işletme Devlete mi ait yoksa özel e devredildimi
Böyle birşey vardı aklımın kenarında öyle kalmış
Biraz cahilim bu tür konulara girmem fazla yanlış anlaşılmasın :kötü:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...