Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sml

Üye
Adı
İsmail
Kan Grubu
A Rh Pozitif
mesefeden zıyade kullandıgın makına modelı hıc bır ozellıgı gercegı yansıtmaz hemen hemen okumanın tum modelı gercek bılgılerı kullanıcılara aktarmaz. her ozellıgı yanlıs bılgı verır buna tur sayısıda dahıl. hatta benım sahsı dusuncem devır sayılarının bıle dogru olmadıgını dusunuyorum elımde dogru ekıpmanlar olsa ıdı testlerını yapmak cok ısterdım.
Mesafe ölçümüyle ilgili tek referans kaynağım bu malesef. Bunun dışında referans alabileceğim bir ölçüt yok. Hatta herkes ölçümlerini ya tur sayısı yada gökkuşağı misina üzerinden yapıyor. Elimizde mesafe ölçecek bir ekipman olmadığı için de bu verilen değerleri doğru kabul etmek durumunda kalıyoruz. Şunu deneyebilirim. bir tur sardığımda kaç cm sarıyor bunu ölçebilirim. verilen değer doğrumu değil mi bunu da test etmiş olurum.

Ama asıl merak ettiğim konu, diğer arkadaşlarda ki (çapari-kurşun arkası) mesafe farkı nedir bunu öğrenmek istiyorum.

Rx7

Daimi Üye
Adı
Yasin Bol
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Makina uzerindeki toplama degerleri kafanin en dolu oldugu andir. Yani 90 cm saran bi makina en dolu haldeyken o kadar sarar. Buna gore ilk sarim turlariniz daha dusuktur. Elbette herkeste capri ve kursun arkasi mesafesi farklidir. Kursun arkasinda rapalada kursunun hizini buyuk olcude dusurur.

Gecenlerde ufak bi test yapmistik. Bos kursunu 110-120m civari attik. Kursun arkasi baglayinca bu mesafe 90-100m arasi mesafelere dusuyor. Bu mesafeleri herhangibir seyle olcmedik goz ile tahmin ettigimiz degerlerdir. Aralarindaki mesafe tahmini ayni sekilde 0-20m felan oynuyor. Kursun 200gramdi.

Alık balık

Daimi Üye
Adı
Ufuk
Makina uzerindeki toplama degerleri kafanin en dolu oldugu andir. Yani 90 cm saran bi makina en dolu haldeyken o kadar sarar. Buna gore ilk sarim turlariniz daha dusuktur. Elbette herkeste capri ve kursun arkasi mesafesi farklidir. Kursun arkasinda rapalada kursunun hizini buyuk olcude dusurur.

Gecenlerde ufak bi test yapmistik. Bos kursunu 110-120m civari attik. Kursun arkasi baglayinca bu mesafe 90-100m arasi mesafelere dusuyor. Bu mesafeleri herhangibir seyle olcmedik goz ile tahmin ettigimiz degerlerdir. Aralarindaki mesafe tahmini ayni sekilde 0-20m felan oynuyor. Kursun 200gramdi.
Sen atmamışsın Yasin benim G2 yi vereyim onunla at, yanında dürbün de olsun ama

ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

uygar008

Aktif Üye
Adı
uygar cakmakçı
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar bu sahteyi yeni aldım istanbul da nerelerde ve hangi tür balık yakalamada kullanabilirim.
birde kurşun veya şamandıra gerekiyor mu nasıl takım olmalı ve nasıl tutmalıyım
2017-09-27 10.58.30.jpg
ustalardan bilgi rica ederim

exxper

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Günaydın,
Hazır rapor veren yokken, boş bir zaman yakalamışken bi soru sorayım müsadenizle.
Çapari atış mesafeniz ile kurşun arkası atış mesafeniz nelerdir?
ben 115 gr kurşunla istavrit çaparisini yaklaşık olarak 94 metreye atıyorum (Okuma Avenger Av65b ile 110 tur. kurşun denize değer değmez hızlıca çekerek böyle bir ölçüm yaptım) sanıyorum gayet iyi bir mesafe ama gel gelelim kurşun arkasında sonuç hiç iç açıcı değil. ölçmek istemedim ama sanıyorum 150 gr kurşunu 60 metrelere filan düşürüyorum. bu kadar fark olması da bana normal gelmiyor.
Bu yüzden de sizlerin atış mesafesini öğrenmek istedim. Teşekkürler.
demekki elinizdeki kamışın en iyi atar değeri 115 gr kurşun, bazı kamışlar 250 gr olmasına sağmen hafif kurşunla erimi iyi olmaz ama ağır kurşunla erimi güzel olur sizinkide tam tersi hafif kurşunda erimi iyi ağır kuşunda kötü

sessizdenizci

Daimi Üye
Dün 16:30-19:30 arası Çubuklu'da kurşun arkası deneme yaptım ama sonuç sıfır. Bu saatler için de alanda görmedim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...